Kvalitetslöfte

Vi prioriterar att erbjuda den bästa kvaliteten

De naturliga råvarorna för Weledas produkter bereds med selektiva och varsamma metoder så att substanserna och de aktiva ingredienserna kan utveckla sin verkan till fullo. I antroposofi leder en holistisk, omfattande förståelse för människans natur, som till lika delar utgörs av kropp, själ och ande, till ett brett intresse för hur substanser relaterar till varandra.

Detta i sin tur leder till absolut högsta kvalitet, vilket resulterar i högaktiva produkter som dessutom ger ett välbefinnande vid användning. Vi prioriterar att erbjuda den bästa kvaliteten till våra kunder, våra patienter och deras terapeutiska behov, för vi tror att bara noggrant utvalda och bearbetade naturliga substanser kan hjälpa kroppen med alla dess fint balanserade funktioner.

Inga syntetiska färgämnen eller doftämnen, konserveringsmedel eller genmodifierade ingredienser, och inga silikoner, paraffin, petroleumprodukter eller syntetiska fetter.

Garanterad kvalitet i alla processer

Den fortskridande utvecklingen av vetenskapliga testmetoder är också en viktig del av kvalitetssäkring. I utformningen och tillverkningen av vår hudvård används aldrig syntetiska färgämnen eller dofter, konserveringsmedel eller genetiskt modifierade organismer, silikoner, paraffin, andra petroleumprodukter eller syntetiska fetter. I så stor utsträckning som möjligt använder vi råvaror från certifierad ekologisk eller biodynamisk odling och kontrollerad insamling av vilda växter. Djurförsök är förbjudna och vi använder endast naturliga eteriska oljor för att ge våra produkter väldoft. Weledas produkter framställs också på ett sådant sätt att syntetiska eller ”naturidentiska” konserveringsmedel inte behövs.

Weledas motto “i samklang med människa och natur” är alltid en viktig riktlinje genom hela tillverkningskedjan av hudvård och läkemedel. Både inköp, förpackningsmaterial och färdiga produkter uppfyller ett antal krav däribland uppfyllande av lagkrav, överensstämmelse med GMP (god tillverkningssed), överensstämmelse med farmakopéer och i linje med specifika nationella förordningar i de länder där produkterna tillverkas och säljs. Vi lägger stor tonvikt på den materiella och ekologiska kvaliteten på våra råvaror såväl som på den sociala kvaliteten på vår handelsprocess.

En växande kultur

Våra trädgårdar har varit en viktig del av Weledas affärskultur sedan företagetet startade 1921. Lär dig mer om våra trädgårdar runt om i världen.

Våra trädgårdar

Från ingrediens till produkt

Genom känsliga och lämpliga behandlingsmetoder såsom destillering, extrahering eller exponentiering anpassas naturliga råvaror efter människors behov.

Produktion

Så innan du skördar

Runt tre fjärdedelar av våra växt ingredienser kommer från organisk eller biodynamisk odling och från certifierad vild plockning. Givetvis, kan vi inte odla alla växter själva.

Inköp

NaTrue

Naturlig hudvård är inte alltid helt naturlig. NaTrue är den första internationellt erkända kvalitetsmärkningen för ekologisk och naturlig hudvård och skapar därmed klarhet i "djungeln" av märkningar.

Certifieringar och etiketter