Calendula

En trädgårdsfavorit med helande, lugnande och reparativ egenskaper

Ringblomman är både en medicinalväxt och en prydnadsväxt samtidigt som den är en populär trädgårdsblomma. Det finns nästan ingen annan växt som är lika mångsidig och kraftigt verkande, och därför har vi odlat den som medicinalväxt för dess läkande förmåga i mer än 80 år.

Calendula flowers close up

Ringblomman var inte bara populär som medicinalväxt. Blommorna, strålande, soliga och livskraftiga, var även vanliga som prydnadsväxter bland greker, romare, indier och araber. Ringblommans gyllene färg har länge använts till tyg, livsmedel och hudvård. I Europa, där växten introducerades i slutet av medeltiden, etablerade den sig som ett välkommet tillskott till mat och som medicinalväxt.

Calendula flowers shot from below

Samlar energi från solen

Ringblommans har en energisk och livfull växtlighet. Växtens klargula, orangea och röda blommor är riktiga solfångare och absorberar stora mängder ljus och värme. Dens aktiva sammansättning motverkar inflammation och främjar nybildningen av vävnad medan karotenoider, flavonoider och eteriska oljor stärker huden mot yttre påverkan. Den har också en lugnande, upplyftande effekt på hud som har kommit i obalans och blivit torr, inflammerad eller stressad.

Wet calendula blossom in the morning

Mångsidiga och verksam läkeväxt för hälsosam hud

Tack vare sina lugnande och upplyftande egenskaper är ringblomman utmärkt för den ömtåliga huden hos småbarn och även nyfödda. I synnerhet på spädbarn och små barn bildar huden ett värmande och skyddande lager av fettreserver för att säkra de inre organens funktion. Men ung hud kan inte anpassa sig till plötsliga temperaturförändringar på egen hand. Babyhud behöver extra stöd i form av kärleksfull omsorg, kläder och värmande behandlingar och här kommer ringblommans lugnande extrakt in och hjälper till att utveckla motståndskraft och skydd hos den unga huden.

Med dessa förnyande och skyddande förmågor spelar ringblomman en nyckelroll i många av våra produkter. Det finns tinkturer och oljeextrakt från den här otroliga växten i omkring 30 av våra produkter och eftersom ringblomman är oumbärlig för utvecklingen av barns hud har den varit nyckelväxten i vår baby- och barnvård i över 50 år.

Lindrar röd rumpa från första dagen
Lugnande babybad för att slappna av
Hudvänlig ekologisk och naturlig babyolja
Naturligt babybad som ger mjuk hud
Naturligt skydd mot kyla och vind
Naturlig hudkräm för bebis som ger mjuk hud
Mjukgörande hudkräm för bebis
Mild mot huden, snäll mot ögonen
Mild och fuktgivande body lotion för bebisar
Naturlig tandkräm för mjölktänder
Tandkräm utan syntetiska flourider
Mild tvål med helt naturlig ringblomma