Millet

Detta mirakel av närande rikedom håller hår och hårbotten friskt

Bortglömd under en längre tid men nu har hirs återfått sin rättmätiga plats som ett mirakel av näringsämnen. Den är hemma i varma områden med en lång, smal, slät stjälk och linjär tillväxt helt utformade för att absorbera kosmisk ljus, solstrålar, luft och extrem värme. I naturen skulle exponering för sådan intensivt ljus och torr luft normalt resultera i vissnande, men för att skydda sig mot uttorkning skapar hirs ett skyddande kiselsyraskikt som ett omslutande skal. Det är denna speciella anläggning som ger hirs utomordentligt stark motståndskraft och skyddande krafter.

Att bygga styrka från naturen

 

Den antroposofiska principen är tillägnad att bevara ett tillstånd av hälsa och enligt denna princip arbetar hirs för hälsan hos våra hår. Mineraler och spårämnen som kisel, järn och magnesium är lika viktiga för vår kropp som de är för hirs, som byggstenar för vår hud, hår och leder.

För en hälsosam start

 

Friskt hår - oavsett ålder, kön, färg eller tjocklek - kännetecknas av en stark form, en naturlig lyster och lätt att reda ut, eftersom olja och fukt är i balans. Om vi redan har friskt, normalt hår, ökar hirs de skyddande och strukturera egenskaperna i detta tillstånd. Friskt hår har en naturlig lyster. Extrakt av hirsskal stöder också motståndskraft och försiktigt upprätthålla sunt hår och en frisk hårbotten. Det är därför vi använder dessa extrakt i vårt schampo.