Oat

Närande och reparerande egenskaper som hjälper håret att bli mjukt och smidigt

När det är dags att skörda är havren, som hör hemma i nordliga trakter, den sista grödan som hämtas in från åkrarna, och då har den hunnit absorbera och lagra solljus, luft och värme.

Vatten har mycket stor betydelse för havrens livskraft. Tack vare det kraftiga rotsystemet och den långa tiden havren får växa på åkern absorberar den stora mängder vatten ur jorden och tar upp värdefull kiseldioxid i flytande form. Jämfört med andra sädesslag är havrens starka förmåga att absorbera de två ytterligheterna (värme och vatten) och att kombinera dem unik. Processen är en förutsättning för alla närings- och ämnesomsättningsprocesser i en levande organism, och havren klarar jobbet utmärkt.

Havrets specialitet

Vattenflödet rör sig mer koncentrerat genom hela växten än vad det gör hos andra sädesslag, vilket gör havren speciell. Stora mängder av mineralbaserad kiselsyra, fosfor och järn transporteras till det mognande axets karakteristiska ”agn”.

 

För torrt och skadat hår

Dessa naturliga substanser i havreextrakt kan utnyttjas och användas för att återuppbygga den normala strukturen hos hår och hårbotten. Genom att strukturera och återställa hjälper havren håret med dess ursprungliga uppgift att skydda varje hårstrås yta. Om håret är torrt och skadat motverkar havrens aktiva ingredienser antalet brutna hårstrån och kluvna toppar genom att på sikt släta ut och skydda håret. När hårets yta är jämn och hel reflekterar den ljuset bäst. Resultatet blir ett naturligt glansigt och mjukt hår.