Wheat

En strukturering och balansera hjälpreda för hårbotten

Vete har varken problem med att hantera för mycket sol eller för mycket vatten. Den har ett balanserat samspel mellan elementen (jord, vatten, luft/ljus, värme) vilket också bidrar till dess stabila och symmetriska form. Detta resulterar i en särskilt rik bildning av kiselsyra.

Vid brist av kiselsyra blir håret skört och livlöst. Kisel verkar vid hårsäckarna och främjar produktionen av keratinproteinföreningar som är hårets "byggstenar".

En av våra äldsta sädesslag

Vetet är en av de äldsta och mest utbredda odlade grödorna i människans historia, endast odling av majs är mer utspridd. Avkastningen är mycket starkt koncentrerad i vete, inte bara vad gäller kvaliteten näringsmässigt utan även kvantitetsmässigt. Strået kan bära ax som väger flera gånger dess egen vikt utan att luta sig ut från mitten.

Vetet är särskilt rikt på vetegroddsolja, linol- och linolensyra och E-vitamin, som fungerar som en antioxidant.

För mjäll och hår i obalans

Vetegroddsoljan har en viktig främjande verkan på blodflödet till hårbottnen och stimulerar fasthet och elasticitet. Samtidigt är dess näringsämnen och uppbyggande ämnen (E-vitamin och lecitin) bra för hårets struktur. De fleromättade fettsyrorna i vetegroddsoljan kan även hjälpa till att främja cellutvecklingen i hårrötterna och fungerar naturligt mot håravfall. Vetegroddsolja vårdar och balanserar hårbotten; produktionen av mjäll minskar och hårbottnen återfår sin normala, friska balans som är viktig för vackert hår.

På grund av vetets alla goda egenskaper har vi valt ut det som en perfekt nyckelväxt för struktur och balans. Om hårbottnen är i obalans ger vetets harmoniserande verkan snabb lindring. Formeln är enkel, frisk hårbotten = vackert hår.