White Mallow

En skyddsbarriär för att främja en frisk hud

Lugnar och skyddar extra känslig hud

Den vita malvans välgörande egenskaper framgår av dess botaniska namn. Althaea kommer från grekiskan och betyder ”läka”. Vit malva användes som läkeväxt under antiken i Kina, Syrien, Egypten och Grekland, och kom förmodligen till Centraleuropa först under medeltiden och sammanföll då med jordbrukets uppkomst. Idag odlas den på salthaltiga jordar i kustområden.

White mallow blossom close up

Vid första anblicken ser den ut att vara en ömtålig växt, men den vita malvan tål brist på vatten och värme utan problem. Geléaktiga substanser i rötterna och blommorna skyddar plantan från uttorkning och den höga koncentrationen substanser i rötterna gör den vita malvan lugnande, lindrande, uppmjukande, skyddande och fuktgivande. Dess ljuva, nästan vita blommor med en svag rosa ton och dess utsökta doft har en mycket lugnande och lindrande effekt på sinnena helt olik andra blommor med livfulla färger och intensiv doft.

White mallow with closed blossom

För den omtåligaste huden

Av just den anledningen är den vita malvan idealisk för babyvård. Ömtålig, känslig och outvecklad babyhud måste genomgå en utvecklingsprocess under de allra första levnadsåren, utan onödiga dofter som får huden i obalans. Den vita malvan binder fukten i babyns ömtåliga hud och stimulerar utvecklingen av hudens eget försvar för att skydda den från skadlig miljöpåverkan.

White mallow blossom close up

Mildaste formulan

I vår serie med vit malva kombinerad med viol, som är lindrande och läkande, kommer dess skyddande egenskaper fram särskilt bra. Serien innehåller även kokosolja och sesamolja som ger huden intensiv näring. Ingredienserna framkallar inte irritation och är därför mycket lämpliga även för hud som är irriterad och mycket känslig. 

Skyddar mot irritation i blöjområdet
Lugnar, lindrar och skyddar kliande babyhud
Lugnande och lindrande för babyhud

All images (c) Angelika Salomon