Calendula

Schwäbisch Gmünd, Tyskland
Map of Germany - Calendula Raw Material

En strålande, blid blomma, universellt användbar mot skador och inflammationer

I Weledas biodynamiska medicinskåp spelar ringblomman en nyckelroll. Babyvårdsserien Calendula är bara ett exempel på hur denna lugnande och användbara växt används. Stora delar av vår hudvård och våra läkemedel hade inte kunnat framställas utan ringblommans värdefulla extrakt. Odling av växten som bereds nyskördad sker huvudsakligen i Europas största biodynamiska medicinalväxtträdgård, på vår egen hemmaplan i Schwäbisch Gmünd i södra Tyskland.

Varje sommar i juni börjar medicinalväxtträdgården att blomma: ringblomman lyser upp landskapet med hundratusentals strålande, orange blommor som täcker en yta på en hektar. Omkring tre ton blommor plockas för hand och sedan skördas över fjorton ton blad och stjälkar. De utgör grunden till tinkturer och örtextrakt i ca 30 av Weledas läkande hudvårdsprodukter.

Lyser upp landskapet

Ringblomman är en av de mest mångsidiga och effektiva medicinalväxterna för hudens naturliga hälsa. Dess höga innehåll av näringsämnen som karotenoider, flavonoider och triterpensaponiner är särskilt värdefullt för sårläkning. Extrakt av ringblomma främjar återbildningen av skadad hud och kan även ha en antiinflammatorisk verkan på tandköttsinflammation och förkylning.

Kvalitetskontroll medan vi plockar

Weledas interna växtodling är biodynamisk, och grundläggande för biodynamisk odling är "kretsloppstänkande". Detta visar att organiska rester är helt återvinningsbara och bevarar vitaliteten i jorden. Eftersom syntetiska gödningsmedel och bekämpningsmedel inte används är det vanligtvis mycket manuellt arbete. Jorden behöver till exempel vändas regelbundet för att hållas uppluckrad så att ringblomman kan ta upp näringsämnen. Till och med skörden av blommor görs manuellt, men manuell skörd leder till högre kvalitet eftersom kvaliteten kontrolleras under plockningen. Blommorna är även garanterat nyskördade eftersom de omedelbart transporteras till beredningsanläggningen som ligger precis invid åkrarna.

Här i produktionen blir soliga ringblommor en av våra allra viktigaste ingredienser när vi skapar vår skonsamma och verksamma hudvård.

Läs mer om mer projekt

Ingredienser

Calendula Officinalis Extract

Calendula Officinalis Extract

Extracts of the blooming aerial parts of the calendula plants have a yellow-green to brown-green colour. They may contain - depending on the chosen extractant - carotenoids, flavonoids and saponins. Calendula Officinalis Extracts have smoothing properties and support the regeneration of the skin.