Naturligt

After Sun

Om du har varit i solen för länge kan växtkraft komma till din räddning: aloe vera gel och nässlextrakt ger solirriterad hud uppfriskande vård!

Liten nässla

Många människor är redan bekant med den obehagliga svedan som kan orsakas av att röra håret på den lilla nässlan (latinska namnet Urtica urens) och kusinen, den stora nässlan (latinska namnet Urtica dioica). Och ändå är det bara den lilla nässeln, som kan hjälpa oss om vår hud har blivit utsatt för mycket sol eller insektsbett, då den kan lugna irriterad hud.

Nässlan innehåller vitaminer som karotin (A-vitamin), kalk, kisel, garvämnen, organiska syror, järn, klorofyll och glucokinin. Därtill stimulerar den ämnesomsättningen och är bra mot oren hy och hudsjukdomar. Farmakologiska studier har visat att brännässlan hämmar frisättningen av kroppsegna ämnen som framkallar inflammationer. Flera studier visar att brännässlans blad lindrar led- och muskelvärk.

Small Nettle (Urtica urens)

Aloe Vera

Aloe vera (latinska namnet: Aloe barbadensis) är en sann överlevande och trivs i öknarna i Nordafrika och Sudan, till exempel. Med sina tjocka, vattniga löv erbjuder den en motsats till sitt torra och varma livsmiljö. Aloe vera skapar utrymme för återfuktning, läker torrhet och ger balans.

Aloe vera-kraften ligger i de spetsiga blad. Dess löv, som har korta, ihåliga tandliknande kanter, består av tre lager. Det inre tjockaste lagret består av en färglös gel. Den är steril, pH-neutral, lugnande och kyler huden. När huden saknar sin egen hälsosamma, uppfriskande fuktighet vid överdriven värme, visar sig aloe vera vara en jämviktsmästare och skapar förnyad harmoni. Vattnet ensamt kan inte uppnå detta, för det skulle få huden att svälla och sedan torka ut på lång sikt.

För att erhålla den värdefulla gelén av organiskt odlad aloe vera, avlägsnas det yttre skiktet av det skördade bladet först eftersom det innehåller irriterande ämnen. Endast den angränsande delen gel - den inre filén - bearbetas, genom att pressas och filtreras. I vår After Sun Lotion ger aloe vera gel en behaglig svalka och harmoniserar hudens naturliga fuktbalans efter solbad.

Aloe Vera (Aloe barbadensis)