Skönhet

Återfuktning i ansiktet - För en hälsosam och slät hy

Vill du få en hälsosam och slät hy samtidigt som den är motståndskraftig mot vårt dynamiska nordiska klimat? Då rekommenderar vi att addera fukt till huden.

Så bidrar återfuktning till en slätare hy

För en ung okomplicerad hud utan ålderstecken behövs oftast bara bra fuktgivande hudvårdsprodukter. I takt med att vi blir äldre, åldras även vår hud och ålderstecken blir mer märkbart synliga. Vi adderar mer aktiva hudvårdsprodukter till vår hudvårdsrutin, men alltid med fukt som ett komplement. Typiskt för en mogen hud är att huden blir tunnare och förmågan att behålla fukt minskar. Återigen är fuktgivande produkter av stor betydelse för att huden ska fungera optimalt.

Förutom att vi anpassar hudvården utifrån vår ålder, är vårt nordiska klimat också en viktig faktor som kräver att hudvården skräddarsys.

Viktigt att återfukta huden även under sommaren

När vi går mot ljusare och varmare årstider betyder det också ett mindre påfrestande klimat för huden. Men trots avtagande kyla, vind och torr luft, både utomhus och inomhus, finns det fortfarande anledning att välja rätt hudvård då vi spenderar mer tid utomhus under sommarhalvåret. I stadsmiljöer utsätts huden för både föroreningar och solens starka uttorkande strålar. Lata dagar vid havet, vandring i fjällen eller cykelutflykter innebär också hög solexponering, kanske under de varmaste timmarna på dagen. Solen är nödvändig och något vi längtar efter under vinterhalvåret, men den torkar ut huden och gör den yttorr. Det är inte alls ovanligt att vi upplever stramhet i huden efter en dag utomhus.

På sommaren kan de flesta av oss minska på oljerika produkter för att övergå till en mer fuktbaserad hudvårdsrutin. Genom att investera i rätt hudvårdsprodukter kan du bibehålla en solkysst hud och långvarig glow i ansiktet under sommaren.

Hudvårdstipset för en slät och återfuktad hud!

 • Leta efter produkter med glycerin i ingredienslistan – glycerin är en exceptionell fuktbindare och en vanlig ingrediens i hudvård. Weleda använder glycerin som utvinns från ekologisk rapsolja.
 • Efter en dag i solen, låt huden återhämta sig med en skön svalkande body lotion, gärna med fuktgivande aloe vera  som är hudens bästa vän vid solskador.
 • Solskyddsfaktor är alltid ett måste, helst året om. Tänk på att förbereda huden, innan solskyddsfaktor, med produkter som ger ett grundläggande och djupgående skydd. Ett antioxidantrikt serum ger huden rätt förutsättningar och skyddar mot yttre påfrestningar som exempelvis luftföroreningar.
 • En fuktgivande face mist är ett enkelt sätt att återfukta huden under dagen. Weleda Cactus Hydrating Facial Mist innehåller, förutom ovannämnda glycerin och aloe vera, även ett unikt extrakt av fuktgivande fikonkaktus.

WELEDAS PRODUKTER SOM TILLFÖR FUKT TILL HUDEN

Refreshing Body Lotion

Ger direkt återfuktning och en svalkande känsla.
200ml
129.00 SEK

Firming Face Serum

Naturligt anti-age serum med granatäpplejuice
3 reviews
30ml
349.00 SEK

Hydrating Facial Mist

En ansiktsmist som ger huden en uppfriskande fuktboost.
2 reviews
100ml
189.00 SEK

Det behöver du veta om Weledas återfuktande produkter

Citrus Refreshing Body Lotion – sommarens after sun

 • En lätt och snabbabsorberande body lotion
 • Släcker hudens törst efter en dag i solen
 • Med svalkande kokosolja och fuktgivande aloe vera
 • 98 % ökad fukthalt direkt vid applicering

Pomegranate Firming Face Serum – perfekt under solkräm

 • Intensiv fuktbehandling
 • Förbättrar hudens elasticitet och spänst
 • Rik på skyddande antioxidanter

Cactus Hydrating Facial Mist – perfekt att ha i väskan

 • Uppfriskande svalkande fuktmist
 • Ger direkt återfuktad lyster
 • Används med fördel flera gånger om dagen
 • 56 % ökad fukthalt, direkt återfuktande