Skönhet

Extrakt av fikonkaktus ger idealiska produkter för torr hy

Fikonkaktus är den nya upptäckten från naturen som ger vacker hud

Fikonkaktusen är mer än bara en vacker växt – dess extrakt ger huden en naturligt effektiv fuktboost. De utmärkta vattenbevarande egenskaperna hos denna kaktus gör den till en utmärkt hudvårdsingrediens.

Kaktusextrakt – En viktig ingrediens i hudvårdsserien för torr hy

Skönhet kommer inifrån – detta gäller även för fikonkaktusen. Under det hårda, taggiga yttre, gör fyllig, vattenlagrande vävnad det möjligt för växten att trivas i de torraste klimaten. Stigande temperaturer och minskande vattenförsörjning är inget problem för Opuntia ficus-indica. Denna kaktus har anpassat sig till extrema förhållanden. Som en sann överlevare tål den långa perioder med torka och solexponering. Hemligheten? Fikonkaktusen kan lagra vatten. Tack vare sitt omfattande nät av polysackarider absorberar denna motståndskraftiga växt snabbt stora mängder vatten efter nederbörd och lagrar det i sina paddelformade kuddar, kallade fyllokladier. Med sina tjocka, gröna skott och växtkött, är Opuntia-kaktusen den exakta motsatsen till sin torra miljö.

Den dyrkade växten från Mexiko

10 fakta om fikonkaktusen

  • Fikonkaktus eller nopalkaktus (Opuntia ficus-indica) är en art i Opuntia-släktet från Cactaceae-familjen.
  • Den växer som en buske eller ett litet träd med paddelformade stamdelar, kallade fyllokladier, som är täckta med skyddande taggar.
  • Denna typiskt grenade kaktusart tros ha sitt ursprung i Mexiko.
  • Aztekerna dyrkade den som en gudomlig växt. En alkoholhaltig dryck tillverkades av dess frukt för religiösa ceremonier.
  • Den växer på upp till 4700 meters höjd och odlas främst i Mexiko, Afrika och Medelhavsområdet.
  • Opuntia är en viktig jordbruksgröda. Kuddarna tillagas ofta som gurkor och äts i kokta grönsaksrätter eller råa i sallad.
  • De aromatiska frukterna skördas också som mat. Den ovala, fikonformade frukten har orange-röd färg när den är mogen.
  • Under våren och sommaren dyker stora, ljusgula blommor upp i kanten på de avlånga, platta kuddarna.
  • Frukten utvecklas när växten har blommat. Eftersom frukterna hämtar näringsämnen från kuddarna, skördas kuddarna innan blomning.
  • Om de faller till marken kan kuddarna, blommorna och frukten alla utveckla rötter och bli till en ny växt.

Hudvård för torr hy som ger huden en rejäl fuktboost

Under den tuffa utsidan är fikonkaktusen full av näringsrika ingredienser. Egenskaperna hos detta naturliga, fukthållande underverk är också fördelaktigt för huden, vilket gör den till en effektiv ingrediens i hudvårdsprodukter. Extrakt av fikonkaktus kommer från de köttiga stjälkarna, som huvudsakligen består av gel. Det har återfuktande egenskaper och främjar hudens naturliga förmåga att lagra fukt. Det fungerar också för att lugna huden och stärka hudens naturliga funktion som en skyddande barriär.

Behöver din hud en extra fuktboost? Weledas hudvårdsserie Cactus med naturliga extrakt av ekologisk fikonkaktus och aloe vera-gel, ger denna lätta men fuktmättande formula din hud en hälsosam lyster.

Behöver din hud extra fukt?

Weledas Cactus Hydrating Face Care serie ger dig en lätt och fräsch återfuktning som håller hela dagen. Med naturligt extrakt från fikonkaktus och ekologisk aloe vera ger den din hud ett fint och hälsosamt lyster.