Skönhet

Hur hittar jag en bra fuktkräm för torr hud?

Hitta rätt fuktkräm för din hud

Vår hud behöver en bra balans mellan fukt och lipider för att fungera som en skyddande barriär. All hud har olika behov som kräver en anpassad ansiktsvård. Eftersom daglig rengöring av ansiktet kan störa hudens skyddande barriär och bidra till en torr hud, behöver vi en fuktkräm till ansiktet som stöd.

Den bästa fuktkrämen för ansiktet

Även då alla hudtyper har olika behov, vågar vi nästan påstå att den bästa fuktkrämen av våra ansiktskrämer är från hudvårdsserien Cactus. Kaktusen har egenskapen att lagra ett högt innehåll av fukt, vilket gör att extraktet som finns i serien hjälper huden att hålla sig återfuktad i upp till 24 timmar. Produkterna i vår hudvårdsserie Cactus kan användas både dag och natt och är formulerade med 100 % naturliga aktiva ingredienser som extraheras från ekologiskt odlade fikonkaktusar och aloe vera-växter, och förädlas med högkvalitativa botaniska oljor. Dessa lätta texturer ger huden ett hälsosamt glow i ansiktet med långvarig fukt. Läs mer om den fantastiska fikonkaktusen.

Vilken fuktkräm är rätt för mig?

Varje hud är som sagt unik och kräver att man tillför olika mängder av fukt. Här är fyra situationer där det hjälper att använda fuktkräm.

#1 Min hud känns bra efter rengöring. Men jag vill ändå ge den uppfriskande vård.

En normal hud är en som inte blir för torr eller för oljig men som bör vårdas så att den inte hamnar i en obalans och blir för torr eller för oljig. En lätt, snabbabsorberande fuktkräm gjord med naturliga botaniska oljor, såsom babassuolja, kommer stärka hudens naturliga skyddsbarriär och ge omedelbar, långvarig fukt.

Tips: När kall, torr vinterluft påfrestar din ansiktshud, vilket gör den torr och grov, rekommenderar vi att du använder en rikare ansiktskräm med högre oljehalt

#2 Jag har kombinationshud. En formel som ger fukt och en matt finish hade varit perfekt.

För en kombinerad hud som blir lätt oljig i t-zonen eller andra delar av ansiktet behövs en fuktkräm med låg oljehalt, på så sätt tynger den inte ner huden. Den fuktkräm som passar perfekt i det här fallet är en som ger långvarig återfuktning och en nermattande effekt på en kombinerad hudtyp. För att addera extra fukt under dagen går det bra att applicera vår ansiktsmist direkt över sminket eller på osminkad hud.

#3 Jag känner att min hud behöver en fuktboost ibland.

En uppfriskande och fuktgivande ansiktsmist är perfekt för att ge huden en fuktboost till och från under dagen. Oavsett om det är på sommaren för att svalka huden eller på vintern för att motverka effekten av torr luft som uppstår inomhus. En ansiktsmist boostar trött hud och ger en omedelbar dos av intensiv återfuktning, vilket är ett bra komplement till övrig återfuktande hudvård. Den kan också appliceras över smink.

#4 Hur tar jag effektivt hand om huden runt ögonen?

Att ta bort smink och smuts från dagen bör vara en vanlig del av din dagliga hudvårdsrutin. Men daglig rengöring avlägsnar också delar av hudens skyddande hydrolipidfilm, vilket kan ge en torr hud. Därför är det viktigt att stödja din huds naturliga skyddsbarriär efter rengöring. När du tvättar ansiktet ska du vara noga med att använda en mild rengöring. Vattentemperaturen spelar också en viktig roll, då vatten som är för varmt torkar ut huden ännu mer. Exfoliera huden för ofta och med för starka produkter kan också skada hudens skyddande barriär.

Så här rengör du ansiktet försiktigt:

1. Fukta ansiktet lätt med vatten

2. Ta tid på dig att verkligen massera in rengöringsprodukten i huden. Upprepa eventuellt två gånger om du haft mycket make-up.

3. Skölj av rengöringen från huden med en mjuk tvättlapp och ljummet vatten.

Efter rengöring är ditt ansikte redo för resten av din fuktgivande hudvårdsrutin.

Hudens naturliga skyddsbarriär

Hudens naturliga skyddsbarriär består av stratum corneum och syramanteln. Detta yttersta skikt av huden, även kallat det hornlagret är hudens skydd mot den yttre miljöns påfrestningar. Syrmanteln är en emulsion av vatten och olja. Den består av talg, svett, hudceller och vatten som frigörs genom huden och är det en mycket tunn film som täcker hornlagret. Sammansättningen av syramanteln kan variera på grund av inre och yttre påverkan, såsom värme eller kyla samt ålder, hormonbalans och vätskeintag.

HUDVÅRD SOM GER ÅTERFUKTNING I UPP TILL 24H

24h Hydrating Lotion

En direkt återfuktande ansiktslotion som ger rikligt med återfuktning.
30ml
189.00 SEK

24h Hydrating Cream

En långvarigt återfuktande ansiktskräm med extrakt av fikonkaktus och svalkande aloe vera.
30ml
189.00 SEK

Hydrating Facial Mist

En ansiktsmist som ger huden en uppfriskande fuktboost.
2 reviews
100ml
189.00 SEK

Hydrating Eye Gel

En svalkande och återfuktande lätt ögonkräm.
10ml
189.00 SEK