Nyheter

Välkomen till Weledas värld. Här hittar du nyheter, tips och inspiration om ekologisk hudvård.

May 17, 2017

Weleda lanserar naturliga roll-on deodoranter i tre olika dofter, Citrus, Pomegranate och Men. Weleda 24h roll-on Deodorant är en helt naturlig effektiv deodorant utan aluminiumsalter och parabener. 

Deodoranterna innehåller lakritsrotextrakt som verkar antibakteriellt samt trollhasseldestillat som har en sammandragande och antiinflammatorisk effekt. Då deodoranten inte har en igentäppande eff ekt stör den därför inte hudens egna funktioner. Weleda 24h Roll-On Deodorant håller dig fräsch hela dagen. Dermatologiskt testad. Finns i butik från och med våren 2017 hos utvalda Weleda-återförsäljare.

 

Citrus 24h Roll-On Deodorant

Passar kvinnor och män i alla åldrar som vill ha ett naturligt alternativ på deodorant. Har en fräsch uppfriskande doft av äkta eteriska oljor från citron, litsea cubeba och petitgrain. Kombinera gärna med andra kroppsprodukter från Weledas Citrus serie.

 

Men 24h Roll-On Deodorant

Passar män i alla åldrar som vill ha ett naturligt alternativ på deodorant. Doftar fräscht av äkta eteriska oljor från litsea cubeba, rosmarin och vetiver. Tips! Den milda rena doften gör den till en utmärkt non gender deodorant.

 

Pomegranate 24h Roll-On Deodorant

Passar kvinnor i alla åldrar som vill ha ett naturligt alternativ på deodorant. Har en mild doft av äkta eteriska oljor från apelsin, davana och vanilj.

Apr 26, 2017

Weleda är nominerad i sju kategorier vid Organic Beauty Awards 2017. Sex av dessa utses av en utvald jury och den sjunde, Årets produkt, röstas fram av allmänheten. Vinnarna utses den 6 maj på Green Beauty Day - en inspirerande heldag om naturlig & ekologisk skönhet.

Weleda nominerade i 7 kategorier:

Bästa Ansiktscreme
Weleda Cold Cream

Årets Nyhet Ansikte
Weleda Wild Rose 7-day Treatment

Bästa Dusch/Badprodukt
Weleda Birch Body Scrub

Bästa Vårdande Kroppsolja
Weleda Pomegranate Regenerating Body Oil

Bästa Läppmakeup
Weleda Lip Balm Berry Red

Bästa Herrprodukt
Weleda After Shave Balm

Årets Produkt
Pomegranate Firming Serum

WELEDA VÄRLDENS MEST HÅLLBARA HUDVÅRDSFÖRETAG
Weleda är världens största och mest hållbara företag inom naturlig hudvård. Produkterna är ekologiskt certifierade, 100 % naturliga och har 0 % syntetiskt innehåll. Samtliga produkter är certifierade av NATRUE, en av de certifieringar som ställer högst krav på naturlig hudvård i Europa www.natrue.org. samt dermatologiskt testade.

Noga utvalda ingredienser i kombination med över 95 års erfarenhet inom naturlig hudvård resulterar i produkter som ger huden det den behöver för att komma i balans och bli naturligt vacker.

Jan 9, 2017

Nu har du möjlighet att vinna en helg i Stockholm med en natt på hotell och två träningspass med D-flex. 

Allt du behöver göra är att gå in på instagram och tagga din everyday easy workout. Använd hashtag #everydayweleda.

Tänk på att ditt konto behöver vara öppet. 

Tävlingen pågår till och med 30 mars.

Läs om vårt samarbete med D-flex
D-flex bästa 4 övningar för din core

Dec 26, 2016

2016 går mot sitt slut och under året har Weleda, med stor stolthet, mottagit flera awards. Dels på produktnivå men även i sitt helhetstänk som varumärke, där Weledas mål och ambition är att vara en förebild och globalt marknadsledande inom certifierad naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård samt utveckla marknaden med ett långsiktigt perspektiv.

DAMERNAS VÄRLD, LÄSARNA SKÖNHETSVAL 2016
Skin Food, "Årets bästa ekologiska produkt 2016", första plats

SUSTAINABLE BEAUTY AWARDS 2016
Sustainable Leadership
Juryn noterade Weledas många år av insatser inom hållbarhet, liksom de många initiativ som tagits, från medveten produktion till engagemanget inom CSR (Corporate Social Responsibility).

Green Formulation
Evening Primrose Age Revitalising vann för sin höga nivå av naturliga och ekologiska ingredienser. Hudvårdsserien uppfyller Natrues strikta kriterier för produktinnehåll och erbjuder konsumenter ett effektivt naturligt alternativ till konventionella anti-aging produkter.

Sustainable Pioneer
Mot slutet av 2015 etablerade Weleda programmet ”Diversity wins!”, i syfte till att skapa långsiktiga möjligheter för personer som varit på flykt.

NATURLIGTSNYGG.SE,
Almond Sensitive Hand Cream, ”Höstens bästa ekologiska handcreme 2016"

RANK A BRAND.ORG
Weleda rankades som världens mest hållbara hudvårdsföretag av rankabrand.org.

KICKS BEAUTY AWARDS 2016
Skin Food, "Best Product Eco 2016", första plats

ORGANIC BEAUTY AWARDS 2016
Arnica Sports Shower Gel, "Bästa Kroppsprodukt 2016", första plats
Skin Food Årets Produkt 2016, tredje plats

Weleda är världens största och mest hållbara företag inom naturlig hudvård. Produkterna är ekologiskt certifierade, 100 % naturliga och har 0 % syntetiskt innehåll. Samtliga produkter är dermatologiskt testade och certifierade av NATRUE, en av de certifieringar som ställer högst krav på naturlig hudvård i Europa, www.natrue.org.

Dec 18, 2016

Skin Food avslutar 2016 och sitt 90-års firande med en ny award! För andra året i rad har Skin Food röstats fram av Damernas Världs medvetna läsare som skönhetsfavoriten inom kategorin ”Årets bästa ekologiska produkt 2016”.

Skin Food har flera användningsområden vilket gör den till en perfekt allround creme att ha med sig i väskan. Med sin rika krämiga formula och fräscha citrusaktiga doft är den idag många stora kändisars, och makeup artisters, favorit.

”Skin Food har alltid varit en hero-produkt i mitt sminkkit, långt innan jag valde att städa bort mina syntetiska produkter. Speciellt i säsongskiftet när torrsäsongen börjar med fnasiga läppar och nagelband skriker både min hud och modellernas efter extra fukt och näring. Att använda den som fuktkräm under basen för att få fram en naturlig lyster på modellerna är verkligen något jag älskar.” Linda Öhrström, framröstad ”Årets makeup artist 2016” på ELLE galan.

Hela undersökningen publiceras i Damernas Värld nr 1/2017, som finns i butik den 20 december.

OM SKIN FOOD
Skin Food är en helt naturlig, näringsrik allround creme som vårdar och mjukgör torr hud. Innehåller lugnande mandelolja, stärkande solrosolja, antioxidantrik rosmarin och vårdande ringblomma.

Skin Food är ekologiskt certifierade, 100 % naturlig och har 0 % syntetiskt innehåll. Produkten är dermatologiskt testad och certifierad av NATRUE, en av de certifieringar som ställer högst krav på naturlig hudvård i Europa.

INKÖPSSTÄLLE
Weledas produkter hittar du bland annat hos Åhléns, Kicks, Kronans Apotek, Lloyds Apotek, Apoteksgruppen, utvalda ICA-butiker, Life samt övriga hälsokostbutiker och naturligtsnygg.se samt övriga webbutiker.

Mer om Skinfood:
https://www.youtube.com/watch?v=s30lDtVrLF4

Ekologisk hudvård från naturen

Weledas produkter bygger på över 90 års erfarenhet och kunskap om de terapeutiska och verksamma ämnen som finns i vår natur. Denna kunskap, tillsammans med modern produktutveckling, används för att ta fram Weledas produkter.

Dec 17, 2016

Ge någon du tycker om det bästa från naturen. Weledas specialdesignade hudvårdspaket är varsamt framtagna för att erbjuda något för alla hudtyper. Paketen innehåller särskilt utvalda produkter från produktserierna Sea Buckthorn, Almond, Pomegranate/Grenade, Men Care och Skin Food.

Christmas Set Almond

Innehåller kroppsprodukter från Weledas milda serie för känslig hud. Almond Sensitive Skin Body Lotion och Almond Sensitive Skin Hand Cream vårdar och skyddar känslig hud, oavsett ålder. Produkterna har en hög halt av omättade fettsyror från ekologisk mandelolja som stärker huden och skyddar den från fuktförlust.
Rek pris 249kr, 200 ml och 50 ml

Christmas Set Sea Buckthorn
Innehåller vitaminrik vitaliserande havtornsolja. Produkterna har en härlig doft av apelsin, mandarin och grapefrukt från äkta eteriska oljor. Sea Buckthorn Creamy Body Wash är en mjukgörande duschcreme som med milda sockertensider rengör huden utan att torka ut. Sea Buckthorn Hand Cream vårdar och skyddar torra händer. Handcremen är snabbabsorberande och passar därför perfekt att ha på skrivbordet eller i väskan.
Rek pris 159kr, 200 ml och 50 ml

Christmas Set for Men
Ett hudvårdsset speciellt framtaget för män. Innehåller uppfriskande Aktiv-Duschgel som rengör huden skonsamt med naturliga sockertensider utan att torka ut. Duschgelen har en fräsch behaglig doft av rosmarin och citrus från äkta eteriska oljor.
Moisture Cream For Men är en snabbabsorberande fuktcreme som gör huden mjuk, elastiskt och återfuktad.
Rek pris 229kr, 200 ml och 30 ml

Inspiring Organic Fragrance & Body Wash – Grenade & Pomegranate
Jardin de Vie Grenade är en helt naturlig parfym med mjuk feminin doft av apelsinblomma, indisk davana och varm vanilj från äkta eteriska oljor.
Pomegranate Creamy Body Wash är en mjukgörande duschcreme med ekologisk granatäpplekärnolja som rengör huden skonsamt med milda sockertensider utan att torka ut. Har en behaglig doft av sandelträ, vanilj, neroli och blodapelsin från äkta eteriska oljor.
Rek pris 349kr, 50 ml och 200 ml

Skin Food Forever
Award vinnande allround cremen Skin Food i specialdesignat paket i set om två. Skin Food är en helt naturlig, näringsrik allround creme som vårdar och mjukgör torr hud. Cremen används över hela kroppen och passar speciellt bra på torra nagelband, läppar och händer. Gör som makeup artister och använd som primer under makeup för extra fin lyster.
Rek pris 199kr, 75 ml x 2

Paketen finns till försäljning hos utvalda Weleda-återförsäljare 

Dec 15, 2016

I Paris den 24 oktober delades Organic Monitor’s Sustainable Beauty Awards 2016 ut på initiativ för att hylla aktörer som bidrar till en hållbar utveckling inom Skönhetsindustrin. Weleda, som nominerats i tre kategorier, vann kategorierna Sustainable Leadership och Green Formulation, samt tog hem andra platsen i kategorin Sustainable Pioneer.

 

Sustainable Leadership
Juryn noterade Weledas många år av insatser inom hållbarhet, liksom de många initiativ som tagits, från medveten produktion till engagemanget inom CSR (Corporate Social Responsibility).

Green Formulation
Evening Primrose Age Revitalising vann första pris för sin höga nivå av naturliga och ekologiska ingredienser. Hudvårdsserien uppfyller Natrues strikta kriterier för produktinnehåll och erbjuder konsumenter ett effektivt naturligt alternativ till konventionella anti-aging produkter.

Sustainable Pioneer
Mot slutet av 2015 etablerade Weleda programmet ”Diversity wins!”, i syfte till att skapa långsiktiga möjligheter för personer som varit på flykt. Nyligen genomfördes de första delarna i programmet.

Sustainable Beauty Awards har sedan 2012 delat ut priser inom fem olika kategorier och redan 2013 vann Weleda för sitt engagemang inom hållbarhet, Sustainable Leadership.

Dec 15, 2016

Jonas Koch driver swimrunpodden, tävlar i swimrun och använder Weledas produkter för att kunna träna året om. Här svarar han på frågor.

Hur tränar man inför swimrun?
– På sommaren försöker vi träna så likt tävling som möjligt. Vi tränar med swimrundräkt och skor på, för att vänja oss vid det. Sedan simmar och springer vi så mycket vi kan. Under vintern blir det mycket poolsimning och löpning. Man kan också komplettera med styrketräning för att stärka kroppen. Själv försöker jag köra en hel del ute. Tack vara Weledas weather protection cream kan jag till och med simma ute, då jag smörjer ansikte och ben. Fungerar bra för mig!

Vilken utrustning behöver man?
– Du behöver en Swimrundräkt som oftast är klippt ovanför knä och ovanför armbågarna. Dels för att du skall kunna löpa så bra som möjligt men också för att du blir varm i dräkten. En bra dräkt ska gå att dra ned på framsidan, det ger snabbt syre vid löpning. Till din hjälp vid simning har du oftast en så kallad Dolme mellan benen. Den gör att benen flyter (för att du skall vila benen när du simmar) samt paddlar på händerna så du kan få bättre kraft vid crawl simning

Vem kan börja med swimrun?
– Sporten vänder sig faktiskt till alla. Vi har många barn som testar swimrun på Ångaloppet och vi har flera 60+ som tävlar aktivt. Så jag skulle säga alla. Det är bra att kunna crawl, då kan du vila benen, men det är absolut inget krav. Testa, du kommer inte ångra dig!

weleda-imoplarge
Läs mer om Weather cream här

Dec 15, 2016

Weleda är stolta över ett nytt samarbete med D-flex. 

David Seisay driver D-flex fitness, är en anlitad föreläsare och personlig tränare och inspiratör. Han samarbetar med Weleda som utvecklat flera produkter speciellt anpassade för träning och hälsa. I början på 2017 kommer David ge sina bästa tips för att hålla i träningen under de mörka vintermånaderna, bidra med kunskap kring övningar och välmående samt profilera ett paket med Arnica duschkräm och massageolja.