INCI Name Common Name Lead Ingredient Description Environment Image Inci Footnote Common Footnote Global Footnote Meta Title Meta Description
Alcohol Alkohol NO

Ekologisk alkohol används som lösningsmedel vid framställning av de växtextrakt som Weleda använder som aktiva ingredienser i sina naturkosmetiska produkter. Alkohol har även en stabiliserande och konserverande effekt på de här produkterna. Beroende på utspädningen har alkohol en antiseptisk verkan.

NO
Algin Algin NO

Naturlig konsistensgivare från brunalg. 

NO
Aloe Barbadensis Leaf Juice Aloe vera YES

Aloe vera innehåller både enkla och sammansatta sockerarter samt vitaminer och proteiner i bladens vattenlagrande vävnad. Aloegelén bygger upp ett svalkande och skyddande skikt på huden som tillför och bevarar fukt. Den används i hudvårdsprodukter för skadad, irriterad eller torr hud.

NO
Argania Spinosa Kernel Oil Arganolja NO

Den klara, gula arganoljan består av ungefär 80 % olje- och linolsyror. Det är en lätt olja som snabbt absorberas av huden och ger en silkeslen känsla. Den förbättrar hudens naturliga barriärfunktion och är därför idealisk för känslig, torr och mogen hud.

NO
Arginine Arginin NO

Arginin är en naturlig aminosyra. Den används som balsam i hårvårdsprodukter och gör håret mindre tovigt så att det blir lättare att kamma.

NO
Arnica Montana Extract Arnikaextrakt YES

Extrakt från den blommande arnikan gynnar hudens ämnesomsättning och har en antimikrobiell effekt. Det är även en lämplig ingrediens i produkter för trötta ben.

NO
Arnica Montana Flower Extract Arnikablomextrakt NO

Arnikablomextrakt gynnar hudens ämnesomsättning genom att förbättra hudens elasticitet och öka återhämtningsförmågan. Det har även en antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. 

NO
Ascorbic Acid Askorbinsyra NO

Askorbinsyra är en C-vitamin som skyddar mot fria radikaler. Den hjälper till att stärka elasticiteten i huden.

NO
Ascorbyl Palmitate Askorbylpalmitat NO

Askorbylpalmitat är enester av C-vitamin. Den är fettlöslig och kan penetrera huden samt tillföra antioxidanter snabbare än den vattenlösliga formen av C-vitamin. Motverkar hudens åldrande och är en stark antioxidant.

NO
Flavor * Arom* NO

Flavor är samlingsnamnet för råvaror som används för smaken (aromen) på mun- och tandvårdsprodukter. Till sådana produkter använder Weleda endast en blandning av naturliga eteriska oljor, syntetiska dofter används inte. 

YES
Persea Gratissima Oil Unsaponifiables Avokadoolja NO

Avokadoolja innehåller hög andel proteiner och omättade fetter. Bra för torr och åldrande hud, innehåller antioxidanter i form av A-vitamin, D-vitamin och E-vitamin.

NO
Prunus Armeniaca Kernel Oil Aprikoskärnolja NO

Den ljusgula till gula aprikoskärnoljan är en lätt olja som absorberas lätt av huden och gör att huden känns mjuk och silkeslen. Den förbättrar hudens barriärfunktion och är därför idealisk för känslig och torr hud. Liksom sötmandelolja och persikokärnolja har den ett högt innehåll av omättade fettoljor som olje- och linolensyra.

NO
Anise Anise NO

Hemsidan uppdateras ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Aluminia Aluminia NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare. 

NO
Althaea Offi cinalis Root Extract Althaea Offi cinalis Root Extract NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Arginin Arginin NO

Arginin är en naturligt förekommande aminosyra med samma egenskaper som hud och hår. Den har en antistatisk effekt och hjälper till att upprätthålla hudens fukt och jämnhet.

NO
Cera Alba Bivax NO

Bivax är en utfällning från binas vaxkörtlar och används för att bygga vaxkakorna. Vaxet smälter vid en temperatur på över 60° C. Det hudvänliga bivaxet används huvudsakligen som emulgeringsämne och konsistensgivare. Bivax efterlämnar en tunn film på huden som skyddar mot uttorkning.

NO
Behenyl Alcohol Behenylalkohol NO

Behenylalkohol är en fettalkohol som bevarar fukten i hårvårdsprodukter. Dessutom har fettalkoholen en stabiliserande effekt på emulsioner.

NO
Benzyl Alcohol* Bensylalkohol* NO

Bensylalkohol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Bensylalkohol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Benzyl Benzoate* Bensylbensoat* NO

Bensylbensoat är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Bensylbensoat är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Benzyl Salicylate* Bensylsalicylat* NO

Bensylsalicylat är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Bensylsalicylat är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Betaine Betain NO

Betain är ett aminosyraderivat och en naturlig komponent i hårvård, det är en naturlig tvättaktiv aminosyra som kan användas istället för uttorkande sulfater. Betain utvinns från melass (saften av sockerrör). 

NO
Betula Alba Bark Extract Björkbarksextrakt NO

Utvinns ur björkbarken har en sammandragande effekt samt har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper. 

NO
Betula Alba Leaf Extract Björklövsextrakt YES

Björklöv innehåller flavonoider, saponiner och tanniner som fungerar som naturliga antioxidanter samt aktiverar hudens ämnesomsättning och vätskebalans.

NO
Sodium Beeswax Bivaxtvål NO

Natriumbivax (bivaxtvål) kommer från bivax. Det används som konsistensregulator och en skyddande vaxkomponent. Bivaxets lätt emulgerande effekt förstärks i bivaxtvålen.

NO
Cera Flava Bivax NO

Bivax skyddar och mjukgör torr hud samtidigt som den låter huden andas. 

NO
Trifolium Pratense Flower Extract Blomextrakt av klöver NO

Blomknoppar av rödklöver innehåller isoflavoner och flavonoider. Extrakt av rödklöver verkar lugnande på huden och används både i hårvårdsprodukter och i hudvårdsprodukter för känslig hud.

NO
Rosa Damascena Flower Wax Blomvax av damascenerros NO

Blomvax av damascenerros kommer från rosenblad. Det utmärker sig särskilt genom den koncentrerade och sofistikerade väldoften av rosor. Vaxet har även enastående hudvårdande egenskaper.

NO
Sodium Bicarbonate Bikarbonat NO

Bikarbonat (bakpulver) används som slipande mineral i tandvårdsprodukter. Tänderna rengörs varsamt och noggrant.

NO
Cellulose Cellulosa NO

Cellulosa är ett ämne som kommer från växtfibrer som sväller i vattenhaltiga lösningar. Det har en stabiliserande effekt i emulsioner.

NO
Cetearyl Alcohol Cetearylalkohol NO

Cetearylalkohol är ett understödjande emulgeringsmedel, ett uppmjukande medel för O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner) och en konsistensgivare. Cetearylalkohol utvinns ur växtoljor och bidrar till att bilda en stabil emulsion. Den har även en fuktgivande effekt.

NO
Cetearyl Glucoside Cetearylglukos NO

Cetearylglukos är ett sockerbaserat emulgeringsmedel* med vegetabiliskt ursprung som används för stabilisering av O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). Den efterlämnar en behaglig, mjuk känsla på huden.

NO
Citral* Citral* NO

Citral är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Citral är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Citric Acid Citronsyra NO

Citronsyra används i låga koncentrationer i emulsioner för att stabilisera pH-värdet.

NO
Citronellol* Citronellol* NO

Citronellol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Citronellol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Cetyl Palmitate Cetylpalmitat NO

Cetylpalmitat är en fettsyraester och framställs ur råa växtmaterial. Det används som konsistensgivare och har återfettande och hydrofobiska (vattenavvisande) egenskaper.

NO
Citrus Medica Limonum Fruit Extract Fruktextrakt av citron NO

En naturlig källa till C-vitamin och antioxidantrik bioflavonid. Skyddar mot fria radikaler och verkar antiinflammatorisk. 

NO
Citrus Limon (Lemon) Juice Citronjuice NO

Citronjuice har en sammandragande och tonande effekt. Den är en mycket lämplig ingrediens i rengöringsprodukter för ansiktsvatten.

NO
Citrus Limon (Lemon) Peel Oil Citronskalsolja YES

Citronskalsolja är en eterisk olja från citronskal. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Centella Asiatica Flower/Leaf/Stem Extract Centella Asiatica (Gotu Kola) extrakt NO

Centella Asiatica är en stark antioxidant som stimulerar kollagenbildningen i huden vilket förbättrar elasticiteten. 

NO
Citrus Aurantifolia (lime) Peel Oil Lime NO

Beskrivning kommer senare.

NO
Chamomilla recucita / Matricaria chamomilla Chamomilla recucita / Matricaria chamomilla NO

Kamomill är en av våra äldsta och mest använda läkeväxter inom hudvård. Fungerar lugnande för huden samt har en lindrande inverkan på kliande och känslig hy. Den balanserar även upp hudens pH-balans samt hjälper andra ämnen att nå igenom hudbarriären. Kamomill används också för sin inflammationshämmande, bakteriehämmande och sårläkande effekt. Kamomill innehåller azulen som minskar svullnader och rengör porer från orenheter.

NO
Caraway Caraway NO

Kummin kan användas bland annat som ansikts- och kroppsolja  och har visat prov på goda effekter av flera slag. Den har sedan tusentals år tillbaka använts för ökad energi och vitalitet, och omnämns både hos de gamla egyptierna och i gamla testamentet. Olja från kummin ger en härlig boost för både hud och hår.

NO
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil NO

Hemsidan uppdateras ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Caprylic/Capric Triglyceride Caprylic/Capric Triglyceride NO

Caprylic Capric triglycerider är en bråkdel fettsyra från kokos / palmolja vilken hjälper till att stabilisera huden.  Caprylic Capric triglycerider är en ester som har en mycket ljus, silkeslen olja.

NO
CocoylProline CocoylProline NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Carrageenan Carrageenan NO

Ett vattenlösligt extrakt från rödalger, främst Chondrus crispus, som lever längs Nordamericas och Europas atlantkuster. Det används som stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel (t ex vid chokladframstäl lning) och som klarningsmedel.

NO
Disodium Coco-Glucoside Citrate Dinatriumkokosglukosidcitrat NO

Ytaktiva ämnen från sockerarter är milda, tvättaktiva ämnen som varsamt rengör hud och hår. De tolereras väl av personer med känslig hud.

NO
Disodium Cocoyl Glutamate Dinatriumcocoylglutamat NO

Dinatriumcocoylglutamat är ett milt ytaktivt ämne med mycket bra renande och skummande effekt. Det framställs ur vegetabiliska oljor och är därför snabbt biologiskt nedbrytbart. Det är även särskilt lämpligt för rengöring av känslig hud.

NO
Rosa Damascena Extract Extrakt av damascenerros NO

Extrakt av damascenerros kommer från rosenblad. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används det till aromatisering.

NO
Esculin Eskulin NO

Ett naturligt extrakt från hästkastanjträdets bark och blad som används i tandvård för att motverka karies. 

NO
Eugenol* Eugenol* NO

Eugenol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Eugenol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Farnesol* Farnesol* NO

Farnesol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Farnesol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Foeniculum Vulgare Oil Fänkålsolja NO

Fänkålsolja är en eterisk olja som kommer från fänkålsfrön. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Polyglyceryl-3 Polyricinoleate Fettsyraester NO

Den här fettsyraestern är ett emulgeringsmedel* som används för att stabilisera W/O-emulsioner (vatten-i-olja-emulsioner). Det är ett mycket hudvänligt emulgeringsmedel som bidrar till en behaglig känsla på huden. Polyglyceryl- 3 polyricinoleate framställs ur vegetabiliska oljor.

NO
Arum Maculatum Root Extract Rotextrakt av fläckig munkhätta NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sorbitan Olivate Fettsyraester NO

Sorbitanolivat är ett emulgeringsmedel* som används för att stabilisera W/O-emulsioner (vatten-i-olja-emulsioner). Det förbättrar produktens spridbarhet och bidrar till att huden känns behaglig och jämn. Fettsyraestern framställs ur olivolja och vegetabilisk stärkelse.

NO
Fenugreek Fenugreek NO

Hemsidan uppdatares ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Cyamopsis Tetragonoloba Gum Guarkärnmjöl NO

Det gulvita guarkärnmjölet som kommer från guarväxtens frön innehåller långkedjiga sockerarter. I vattenhaltiga lösningar används det som emulgeringsmedel eller förtjockningsmedel.

YES
Geraniol* Geraniol* NO

Geraniol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Geraniol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används i kosmetiska produkter.

YES
Glycerin Glycerin NO

Glycerin är en naturlig ingrediens i vegetabiliska och animaliska fetter och oljor, som huvudsakligen består av triglycerider (förening av glycerol och tre fettsyror). I kosmetiska produkter används glycerin som fuktgivande ämne på grund av dess hygroskopiska egenskaper (förmåga att uppta vattenånga). Dessutom hjälper det till att distribuera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner) och det jämnar ut och skyddar huden. Weledas Glycerin utvinns från ekologisk rapsolja.

NO
Glyceryl Caprylate Glycerylkaprylat NO

Glycerylkaprylat är ett understödjande emulgeringsmedel som huvudsakligen används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner) och framställs ur olika vegetabiliska oljor. Glycerylkaprylat återställer även hudens naturliga oljor, reglerar hudens fuktighet och verkar som en fuktighetsgivare för huden.

NO
Glyceryl Laurate Glyceryllaurat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Glyceryl Linoleate Glyceryllinoleat NO

Glyceryllinoleat är ett emulgeringsmedel som huvudsakligen används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner) och framställs ur olika vegetabiliska oljor. Glyceryllinoleat bidrar till att göra huden mjuk, smidig och jämn, och efterlämnar en lätt känsla på huden.

NO
Glyceryl Oleate Glyceryloleat NO

Glyceryloleat är ett emulgeringsmedel* som framställs ur olika vegetabiliska oljor och används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). Det efterlämnar en lätt känsla på huden och gör den mjuk, silkeslen och jämn.

NO
Glyceryl Stearate Glycerylstearat NO

Glycerylstearat är ett emulgeringsmedel* som framställs ur olika vegetabiliska oljor och används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). På grund av dess antistatiska egenskaper används det ofta i hårvårdsprodukter.

NO
Glyceryl Stearate Citrate Glycerylstearatcitrat NO

Glycerylstearatcitrat är ett emulgeringsmedel som kan användas både i O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner) och W/O-emulsioner (vatten-i-olja-emulsioner). Det framställs av olika vegetabiliska oljor och citronsyra. Det uppmjukande innehållet i glycerylstearatcitrat gör att huden känns mjuk, silkeslen och jämn.

NO
Glyceryl Stearate SE Glycerylstearat SE NO

Glycerylstearat SE är ett emulgeringsmedel som särskilt används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). Det framställs av olika vegetabiliska oljor. Glycerylstearat SE bidrar även till att göra huden jämn och mjuk, och efterlämnar en smidig, lätt känsla.

NO
Gnaphalium Leontopodium Flower Extract Blomextrakt av Gnaphalium Leontopodium NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Caprae Lac Getmjölk NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Borago Officinalis Seed Oil Gurkörtfröolja NO

Den blekgula till guldgula gurkörtfröoljan är rik på GLA och linolsyra. Gurkörtfröolja absorberas lätt av hudens naturliga skyddsbarriär och gynnar på så sätt dess funktion och håller den smidig. Därför är den särskilt lämplig för torr och känslig hud.

NO
Cucumis Sativus Fruit Extract Fruktextrakt av gurka NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Punica Granatum Seed Oil Granatäppelkärnolja YES

Den gula till rödaktiga relativt tjocka granatäppelkärnoljan är en aktiv substans och har ett högt innehåll av den ovanliga punicic-syran (en omättad fettsyra). Den här värdefulla vegetabiliska oljan har även antioxidantiska egenskaper som förbättrar hudens återbildande och anses därför vara en enastående hudvårdsprodukt för torr, åldrande och stressad hud.

NO
Mentha Viridis Leaf Oil Grönmyntsolja NO

Grönmyntsolja är en eterisk olja som kommer från de färska, blommande topparna på kvistarna. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Sedum Acre Extract Extrakt av gul fetknopp NO

De ovanjordiska delarna av den blommande gula fetknoppen innehåller långkedjiga sockerarter och tanniner. I vattenhaltiga extrakt av gul fetknopp kan de långkedjiga sockerarterna svälla och får då en fuktgivande effekt.

NO
Galactoarabinan Galactoarabinan NO

Hemsidan uppdateras - beskrivning kommer senare!

NO
Aesculus Hippocastanum Bark Extract Barkextrakt av hästkastanj NO

Enligt den antroposofiska uppfattningen om människan och naturen har extrakt av hästkastanj i kraftigt utspädd form en positiv, stödjande effekt på tänder och tandkött. 

NO
Aesculus Hippocastanum Seed Extract Fröextrakt av hästkastanj NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Hydrogenated Coco-Glycerides Hydrerade kokosglycerider NO

Hydrerade kokosglycerider är ett emulgeringsmedel* som framställs ur olika vegetabiliska oljor och används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). Det efterlämnar en lätt känsla på huden och gör den mjuk, silkeslen och jämn.

NO
Hydrogenated Palm Glycerides Citrate Hydrerat palmglyceridcitrat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Hydrolyzed Beeswax Hydrolyserat bivax NO

Hydrolyserat bivax är en ingrediens som utvinns ur bivax. Det används huvudsakligen som en skyddande vaxkomponent som konsistensgivare och för att stabilisera emulsionen. Bivaxets lätt emulgerande effekt förstärks med hydrolyserat bivax.

NO
Hydrolyzed Wheat Protein Hydrolyserat veteprotein NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Panicum Miliaceum Seed Extract Hirsfröextrakt YES

Beskrivning kommer snarast

NO
Avena Sativa Extract Havreextrakt YES

Mjölkmogen, grön havre innehåller flera olika sockerarter och kännetecknas av ett högt kiseldioxid- och mineralinnehåll. Sockerarterna kan svälla i vattenhaltiga lösningar och har en fuktgivande effekt.

NO
Rosa Centifolia Flower Extract Blomextrakt av hundrabladsros NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Hippophae Rhamnoides Oil Havtornsolja NO

De orangegula till röda havtornsoljorna är värdefulla oljor med aktiva substanser, som kännetecknas av en hög andel omättade fettsyror, E-vitamin och karotenoider. Havtornsolja har återbildande, antioxiderande och intensiva hudvårdande egenskaper.

NO
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax NO

Det gula solrosfrövaxet är ett hårdare vegetabiliskt vax. Det används för formulan i emulsioner och lipbalms samt som ett lindrande skydd för att motverka fuktförlust i huden.

NO
Hydrogenated Castor Oil Ricinoljevax NO

Ricinoljevax är framtaget ur ricinolja för att förbättra konsistensen på en produkt. Den kan också förekomma i vaxpärlor och användas som exfolierande partiklar i kosmetiska produkter.

NO
Hydrogenated Rapeseed Oil Hydrogenated Rapeseed Oil NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Iris Germanica Root Extract Irisrotextrakt YES

Beskrivning kommer snarast

YES
Isoamyl Laurate Isoamyllaurat NO

Isoamyllaurat är en fettsyraester med emulgerande och stabiliserande egenskaper på emulsioner. Den här estern kan användas för sin utredande effekt i hårvårdsprodukter.

NO
Iron Oxides (CI 77491) Järnoxid NO

Järnoxid är en av beståndsdelarna i mineralpigment, som kan ge färg åt exempelvis lipbalms.

NO
Iron Oxides (CI 77491 / CI 77492 / CI 77499) Järnoxid NO

Blandningen av järnoxider är en av beståndsdelarna i mineralpigment, som kan användas i exempelvis beautybalms.

NO
Simmondsia Chinensis Seed Oil Jojobaolja NO

Jojobaolja är ett oljigt, flytande vax som påminner mycket om människohudens skyddande skikt. Samtidigt gynnar den hudens barriärfunktion. På så vis skyddar den huden mot vätskeförlust utan att göra den fet. Den är mycket hudvänlig, absorberas lätt och är därför en lämplig hudvårdsprodukt för alla hudtyper, speciellt för torr hud. Den är även mycket lämplig som olja i foundation då den inte härsknar.

NO
Arachis Hypogaea Oil Jordnötsolja NO

Den gula, lätt trögflytande jordnötsoljan innehåller olje- och linolsyror, mättade fettsyror och E-vitamin. Den absorberas långsamt av huden och kan mjuka upp och fukta mjäll och skorpor på huden. Den är lämplig som massageolja och används som ingrediens i hudvårdsprodukter för torr och mycket torr hud.

NO
Kaolin Kaolin NO

Kaolinleran är ett dermatologiskt vältolererat, mineralhaltigt fyllnadsmedel och en stabilisator för emulsioner, krämer, tandkrämer och geler. Kaolin är slutprodukten av vittring av granit och fältspat vilka anses vara några av de viktigaste bergartsbildande mineralerna i jordskorpan.

NO
Krameria Triandra Root Extract Rotextrakt av Krameria Triandra NO

Rotextrakt av Krameria Triandra innehåller många tanniner som har en sammandragande (garvande) effekt, t.ex. på munhålans slemhinna. Därför är det mörkbruna rotextraktet en särskilt lämplig ingrediens i mun- och tandvårdsprodukter.

NO
Theobroma Cacao Seed Butter Kakaosmör NO

Kakaosmör är ett relativt fast och skört smörliknande vegetabiliskt fett. Det förbättrar konsistensen på emulsioner och fungerar som en skyddande barriär på huden så att dess fuktbalans bevaras. Det är därför särskilt lämpligt för torr och känslig hud. Kakaons karakteristiska arom efterlämnar en behaglig doft.

NO
Euphorbia Cerifera Wax Kandelillavax NO

Kandelillavax är ett brungult, skört, vegetabiliskt, hårt vax. Det innehåller mest mättat kolväte och vaxestrar. Vaxet har en utjämnande effekt och balanserar hudens lipidinnehåll. Det är särskilt lämpligt till läppvårdsprodukter.

NO
Coumarin* Kumarin* NO

Kumarin är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Kumarin är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används för att förbättra doften på kosmetiska produkter.

YES
Copper Sulfate Kopparsulfat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Copernicia Cerifera Wax Karnaubavax NO

Det ljusgula till grönaktiga karnaubavaxet är ett mycket hårt, naturligt, vegetabiliskt vax. Det används som en skyddande vaxkomponent och som konsistensgivare i hudvårdsprodukter.

NO
Cocos Nucifera Oil Kokosnötsolja NO

Ren kokosnötsolja smälter på huden och ger en märkbart svalkande effekt. Den bildar en skyddande film på huden som bevarar hudens fuktighet och är därför särskilt lämplig för torr och känslig hud. Kokosnötsoljans typiska och karakteristiska doft gör att även oparfymerade produkter doftar behagligt.

NO
Coco-Glucoside Kokosglukosid NO

Kokosglukosider är milda, tvättaktiva ämnen med ganska bra renande och skummande effekt. De framställs ur vegetabiliska oljor och är därför snabbt biologiskt nedbrytbara. Kokosglukosider är även särskilt lämpliga för rengöring av känslig hud.

NO
Chondrus Crispus Extract Karragenanextrakt NO

Karragenan är ett samlingsnamn för en grupp av långkedjiga kolhydrater (polysackarider) som finns i cellerna hos olika typer av rödalger. Karragenan används som ett naturligt gelerings- och fyllnadsmedel, emulsionsstabiliserare, viskositetsregulator och konsistensgivare.

NO
Cholesterol Kolesterol NO

Kolesterol utvinns ur ullfett. Det är en naturlig komponent i hudens fuktspärr. Kolesterol absorberas lätt av hudens naturliga skyddsbarriär och gynnar på så sätt dess funktion.

NO
Calcium Fluoride (in highly diluted form) Kalciumfluorid** (** i kraftigt utspädd form) NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Calcium Carbonate Kalciumkarbonat NO

Kalciumkarbonat (krita) används som slipande mineral i tandvårdsprodukter. Med kalciumkarbonat kan tänderna rengöras varsamt och noggrant.

NO
Hydrated Silica Kiselgel NO

Kiselgel används som slipande mineral i tandvårdsprodukter. Tänderna rengörs varsamt och noggrant.

NO
Chamomilla Recutita Extract Kamomillextrakt NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Chamomilla Recutita Flower Extract Blomextrakt av kamomill NO

Extrakt av kamomillens blommor, stjälkar och blad innehåller eteriska oljor, flavonderivat och kumarin. Blomextrakt av kamomill har en lugnande effekt på huden och gynnar hudens återbildande.

NO
Potassium Carbonate Kaliumkarbonat NO

Kaliumkarbonat är en mineralhaltig ingrediens som reglerar en produkts pH-värde.

NO
Potassium Cocoate Kaliumkokoat NO

Kaliumkokoat är kaliumsaltet från fettsyran i kokosnötsolja. Det kommer från förtvålning av kokosnötsolja och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Potassium Olivate Kaliumolivat NO

Kaliumolivat är kaliumsaltet från fettsyran i olivolja. Det kommer från förtvålning av olivolja och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Potassium Stearate Kaliumstearat NO

Kaliumstearat är kaliumsaltet från fettsyran i stearinsyra. Det kommer från förtvålning av vegetabiliska oljor och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Arctium Lappa Root Extract Rotextrakt av stor kardborre NO

Rotextrakt av stor kardborre används traditionellt mot torr och känslig hårbotten.

NO
Silica Kiseldioxid NO

Kiseldioxid kan absorbera fukt och förbättrar konsistensen på emulsioner. Den kan användas i både kropps- och tandvårdsprodukter.

NO
Lactose Laktos NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Lanolin Alcohol Lanolinalkohol NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Lauryl Glucoside Laurylglukosid NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Lavandula Angustifolia Oil Lavendelolja YES

Lavendelolja är en eterisk olja som kommer från färska lavendelblommor. Modern forskning har visat att beståndsdelar i den eteriska oljan i lavendel underlättar avslappning och gynnar hälsosam sömn.

NO
Lecithin Lecitin NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Limonene* Limonen* NO

Limonen är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Limonen är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används för att förbättra doften på kosmetiska produkter.

YES
Linalool* Linalol* NO

Linalol är ett av de 26 doftämnen som sedan 2005 måste tas upp i INCI-deklarationen enligt EU:s regler, för att skydda doftöverkänsliga personer om mängden i produkten är potentiellt relevant för den doftöverkänsliga personen. Linalol är en naturlig ingrediens i flera eteriska oljor som används för att förbättra doften på kosmetiska produkter.

YES
Lysolecithin Lysolecitin NO

Lysolecitin är ett emulgeringsmedel som används för att stabilisera O/W-emulsioner (olja-i-vatten-emulsioner). Lysolecitin är även ett modifierat lecitin som kommer från vegetabiliska oljor. Det återställer hudens naturliga oljor.

NO
Hectorite Lera NO

Hectorit är ett hudkompatibelt mineralhaltigt fyllnadsmedel och en stabilisator för emulsioner, krämer, tandkrämer, geler eller puder. Det är en vittringsprodukt av olika fältspat vilka anses vara de viktigaste bergartsbildande mineralerna i jordskorpan.

NO
Althaea Officinalis Root Extract Rotextrakt av läkemalva NO

Rotextrakt av läkemalva kännetecknas speciellt av sitt innehåll av långkedjiga sockerarter och fytosterol. Vattenhaltigt rotextrakt från läkemalva bildar ett fuktgivande och skyddande skikt på huden som verkar lugnande och lindrande . Därför är extraktet särskilt lämpligt för torr och känslig hud.

NO
Ammonium Glycyrrhizate Lakritsrotextrakt NO

Glycyrrhizinsyra utvinns ur lakritsroten. Ammoniumsaltet i glycyrrhizinsyran används även i kosmetiska produkter för att justera pH-värdet. 

NO
Lemon verbena Lemon verbena NO

Hemsidan uppdatberas ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Leontopodium Alpinum Flower/Leaf/Stem Extract Leontopodium Alpinum Flower/Leaf/Stem Extract NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Lactic Acid Lactic Acid NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare. 

NO
Macadamia Ternifolia Seed Oil Macadamiaolja NO

Den färglösa eller ljusgula macadamiaoljan fungerar perfekt som massageolja och är idealisk till utredande hårvårdsprodukter samt för glåmig och torr hud. Den kännetecknas av ett högt innehåll av oljesyra och palmitolsyra, vilka påminner om talgen i människans hud. Därför har den en förnyande effekt och enastående, hudvårdande egenskaper som jämnar ut huden.

NO
Magnesium Aluminum Silicate Magnesiumaluminiumsilikat NO

Magnesiumaluminiumsilikat är ett hudkompatibelt mineralhaltigt fyllnadsmedel och en stabilisator för emulsioner, krämer, tandkrämer, geler eller puder. Det är en vittringsprodukt av olika fältspat vilka anses vara de viktigaste bergartsbildande mineralerna i jordskorpan.

NO
Magnesium Stearate Magnesiumstearat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Magnesium Sulfate Magnesiumsulfat NO

Magnesiumsulfat, även känt som Epsomsalt, har en stabiliserande effekt, särskilt i W/O-emulsioner (vatten-i-olja-emulsioner) och förbättrar emulsionens konsistens

NO
Magnesium Sulfate (in highly diluted form) Magnesiumsulfat (i kraftigt utspädd form) NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Malt Extract Maltextrakt NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Maltodextrin Maltodextrin NO

Maltodextrin är ett ämne tillverkat av stärkelse, som sväller i vattenhaltiga lösningar. I emulsioner har det en stabiliserande effekt.

NO
Malva Sylvestris Extract Extrakt av malva NO

Malva innehåller långkedjiga sockerarter och tanniner. Extrakt av malva bildar ett fuktgivande och skyddande skikt av slem på huden och verkar lugnande. Därför är malva lämplig till hudvård för torr och känslig hud.

NO
Myristic Acid Myristinsyra NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Myristyl Myristate Myristylmyristat NO

Myristylmyristat är en fettsyraester som framställs ur vegetabiliska råvaror. Det används som understödjande emulgeringsmedel och konsistensgivare, och har god spridningsförmåga.

NO
Commiphora Myrrah Extract Extrakt från myrraträd NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Commiphora Myrrha Resin Extract Extrakt av kåda från myrraträd NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Lactic Acid Mjölksyra NO

Mjölksyra är en naturlig ingrediens i hudens skyddande syramantel. Den här råvaran används i emulsioner för att reglera pH-värdet.

NO
Rosa Moschata Leaf Extract Extrakt av myskros NO

Rosenblad innehåller tanniner och eteriska oljor. Extrakt från rosenblad har en sammandragande och tonande effekt och vitaliserar därför huden. Det är även lämpligt som ingrediens i hudvårdsprodukter för trött hud.

NO
Daucus Carota Sativa Root Extract Rotextrakt av morot NO

Beskrivning kommer snarast

YES
Mica Mica NO

Mica är ett naturligt minderalpigment som används för att skapa den naturliga färgen på lipbalms.

NO
Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil NO Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil NO
Oenothera Biennis Oil Nattljusolja YES

Nattljusolja är en lätt olja som är rik på linolsyra och gammalinolensyra och därför är den särskilt snäll och lugnande för huden. Den absorberas lätt av hudens naturliga lipidskikt, förstärker dess skyddande egenskaper och hjälper till att skydda huden från att förlora fukt. Därför är den lämplig för torr och känslig hud.

NO
Rosa Moschata Seed Oil Nyponfröolja YES

Den milda nyponfröoljan (även kallad vildrosolja) innehåller mycket linolsyra, en fleromättad fettsyra som lätt absorberas av huden. Därför gör den blekgula till orangeröda oljan att huden känns mjuk och sammetslen. Det innebär att det är en effektiv växtolja för känslig, torr och sprucken hud.

NO
Sodium Carbonate Natriumkarbonat NO

Natriumkarbonat används som en mineralhaltig ingrediens i små mängder för att reglera pH-värdet.

NO
Sodium Chloride Natriumklorid NO

Natriumklorid används i kosmetiska produkter som ett mineralhaltigt hjälpämne på grund av sin lugnande effekt på huden. I emulsioner kan natriumklorid ha en stabiliserande effekt.

NO
Sodium Citrate Natriumcitrat NO

Natriumcitrat är ett salt av citronsyra. Den här råvaran används i små mängder för att reglera pH-värdet.

NO
Sodium Cocoate Natriumkokoat NO

Natriumkokoat är natriumsaltet från fettsyran i kokosnötsolja. Det kommer från förtvålning av kokosnötsolja och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Sodium Cocoyl Glutamate Natriumcocoylglutamat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sodium Laureth Sulfate Natriumlauretsulfat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sodium Lauroyl Lactylate Natrium Lauroyl Lactylat NO

Natrium Lauroyl Lactylat framställs av vegetabiliska oljor. Det används i schampon som ett emulgeringsmedel och har milda antimikrobiella egenskaper.

NO
Sodium Lauroyl Oat Amino Acids Natriumlauroylhavreaminosyror YES

Havreaminosyror är understödjande ytaktiva ämnen (ingår i schampo) som gynnar effekten av tvättaktiva (detergenta) ämnen. Det är antistatiskt och används som en hud- och hårvårdande ingrediens.

NO
Sodium Olivate Natriumolivat NO

Natriumolivat är natriumsaltet från fettsyran i olivolja. Det kommer från förtvålning av olivolja och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Sodium Palmate Natriumpalmat NO

Natriumpalmat är natriumsaltet från fettsyran i palmolja. Det kommer från förtvålning av palmolja och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Sodium PCA Natrium-PCA NO

Natrium-PCA används som ett hårbalsam och som konsistensgivare i hårvårdsprodukter. Det absorberas lätt av håret och hjälper till att bevara dess fuktighet. Hårets elasticitet förbättras.

NO
Sodium Phytate Natriumfytat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sodium Silicate Natriumsilikat NO

Beskrivning saknas

NO
Sodium Stearate Natriumstearat NO

Natriumstearat är natriumsaltet från fettsyran i stearinsyra. Det kommer från förtvålning av vegetabiliska oljor och används som tvål och som ett tvättaktivt ämne.

NO
Sodium Sulfate Natriumsulfat NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sodium Alginate Natriumalginat NO

Natriumalginat kommer från alger. Det är det vattenlösliga saltet från alginsyra och används som ett naturligt råmaterial.

NO
Olea Europaea Fruit Oil Olivolja NO

Den gula till gröngula olivoljan fungerar perfekt som massageolja och till hudvård för normal till blandad hud. Den har enastående, hudvårdande egenskaper, den är mycket snäll mot huden och en mycket bra basolja för aktiva ämnen. Därför är den mycket lämplig för normal till torr hud och gör att huden känns mjuk och silkeslen. Olivolja kännetecknas av sitt höga innehåll av omättade oljesyror.

NO
Olea Europaea Oil Unsaponifiables Olivolja, oförtvålbar NO

På grund av att den oförtvålbara delen av olivolja innehåller fytosterol och squalen är den en värdefull råvara som har en antioxiderande effekt och är mycket snäll mot huden. Den här ingrediensen absorberas lätt av hudens naturliga skyddsbarriär och gynnar därför dess skyddande funktion. På så sätt bidrar den till att skydda huden mot vätskeförlust. Den oförtvålbara delen av olivoljan är idealisk till hudvårdsprodukter för torr och känslig hud.

NO
Octyldodecanol Oktyldodekanol NO

Oktyldodekanol är en fet alkohol som kommer från vegetabiliska oljor. Den används som lösningsmedel och uppmjukande medel och har utjämnande och fuktgivande egenskaper.

NO
Orbignya Oleifera Seed Oil Orbignya Oleifera Seed Oil NO

Ren Babassuolja tas upp lätt av huden och ger en behaglig och svalkande känsla. Oljan bibehåller hudens fuktnivå. Passar alla hudtyper.

NO
Citrus Aurantium (Orange) Peel Oil Orange NO

Beskrivning kommer senare.

NO
Elaeis Guineensis Oil Palmolja NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Fragrance* Parfym NO

Fragrance (parfym) är samlingsnamnet för råvaror som används för att ge doft åt kosmetiska produkter. Till sådana produkter använder Weleda endast en blandning av naturliga eteriska oljor ?syntetiska dofter används inte. 

YES
Mentha Piperita Oil Pepparmyntsolja NO

Pepparmyntsolja är en eterisk olja som kommer från den blommande örten pepparmynta. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering. 

 

NO
Palm Kernel Acid Syra från palmkärna NO

Beskrivning kommer snarast

NO
PCA Glyceryl Oleate PCA Glyceryloleat NO

PCA Glyceryloleat är en utredande ingrediens för hårvårdsprodukter. Den kan förnya hårets lipidskikt genom att fästa vid dess ytterskikt. Håret blir då antistatiskt, slätt och lättare att kamma ut.

NO
Plukenetia Volubilis Seed Oil Fröolja av plukenetia volubilis NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Prunus Domestica Seed Oil Plommonkärnolja NO

Den gula plommonkärnoljan är en lätt olja som har en marsipanliknande arom. Den absorberas lätt och gör att huden känns mjuk och silkeslen. Den förbättrar hudens barriärfunktion och är därför idealisk för känslig och torr hud. Liksom sötmandelolja och persikokärnolja har den ett högt innehåll av omättade fettoljor som olje- och linolensyra.

NO
Prunus Persica Kernel Oil Persikokärnolja NO

Den gula till guldgula persikokärnoljan är en lätt olja som absorberas lätt av huden och gör att den känns mjuk och silkeslen. Den förbättrar hudens barriärfunktion och är därför idealisk att använda till känslig och torr hud. Liksom sötmandelolja och persikokärnolja har den ett högt innehåll av omättade fettoljor som olje- och linolensyra.

NO
Cochlearia Armoracia Extract Pepparrotsextrakt NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate NO

Dessa fettsyreestrar används som konsistensgivare i produkter och har en vårdande effekt på huden. Den är en är vegetabiliskt och kommer från plantoljor som cocosolja och ricinolja.

NO
Phytic Acid Phytic Acid NO

Hemsidan uppdateras ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Punica Granatum Fruit Juice Punica Granatum Fruit Juice NO

Hemsidan uppdateras ständigt - beskrivning kommer senare!

NO
Potassium Palmitate Potassium Palmitate NO

Hemsidan uppdtareas ständigt. Beskrivning kommer. 

NO
Potassium Hydroxide Potassium Hydroxide NO

Hemsidan uppdateras stndigt. Beskrivning kommer!

NO
Polyricinoleate, Polyricinoleate, NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Polyhydroxystearic Acid Polyhydroxystearic Acid NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Polyglyceryl-2 Caprate Polyglyceryl-2 Caprate NO

Hemsidan uppdateras ständigt. Beskrivning kommer senare!

NO
Polyglyceryl-3 Polyricinoleate Polyglyceryl-3 Polyricinoleate NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Pentylene Glycol Pentylene Glycol NO

Fungerar som en ingrediens i emulsioner som återfuktar huden och hjälper till att förbättra produktens stabilitet. Tillverkas av växtråvaror.

NO
Palmitic Acid Palmitic Acid NO

Palmitinsyra är en fettsyra som hjälper till att stabilisera emulsioner. Det bidrar till att minska mängden vatten som avdunstar från huden och är lämplig för användning i emulsioner för vård av torr hud.

NO
Oryza Sativa Extract Risextrakt NO

Rikt på kiseldioxid och med en gynnsam effekt på huden. Kiseldioxid finns i relativt stora mängder i hud, hår och naglar. Silica används inom Antroprosofisk medicin inom hudvård.

NO
Rosa Damascena Flower Oil Rosenolja av damascenerros NO

Rosenolja av damascenerros är en eterisk olja som kommer från rosenblad. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Rosmarinus Officinalis Leaf Extract Rosmarinextrakt NO

Rosmarinblad innehåller den eteriska rosmarinoljan, koffeinsyraderivat, flavonoider och triterpener. Extrakt av rosmarinblad har en uppfriskande effekt. Det är även lämpligt som ingrediens i hudvårdsprodukter för trött, blek hud.

NO
Rosmarinus Officinalis Leaf Oil Rosmarinolja YES

Rosmarinolja är en eterisk olja som kommer från kvistarna och de blommande topparna på kvistarna. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Ruscus Aculeatus Root Extract Rotextrakt av ruscus aculeatus NO

Rötterna på ruscus aculeatus innehåller bland annat fytosteroler och flavonoider. Extraktet har en tonande och lugnande effekt på huden.

NO
Calendula Officinalis Flower Extract Blomextrakt av ringblomma YES

Ringblommans blommor har en ljus- till mörkorange färg som är typisk för ringblomman. De innehåller olika karotenoider, flavonoider och saponiner. Blomextrakt av ringblomma har utjämnande egenskaper och gynnar hudens återbildande.

NO
Calendula Officinalis Extract Ringblomsextrakt NO

Extrakt av ringblommans ovanjordiska blommande delar har en gulgrön till brungrön färg. Det innehåller olika karotenoider, flavonoider och saponiner. Ringblomsextrakt har utjämnande egenskaper och gynnar hudens återbildande.

NO
Hydrogenated Castor Oil Hydrerad ricinolja NO

Hydrerad ricinolja är en hydrerad vegetabilisk olja som kan beredas till fina vaxpärlor. Då de är baserade på en vegetabilisk olja kan vaxpärlorna användas som milt exfolierande partiklar i kosmetiska produkter.

NO
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil Ricinus Communis (Castor) Seed Oil NO

Ricinoljan är en ljust gul olja som används för att hålla hudbarriären intakt och på så sätt skydda mot uttorkning. Det är även en bra olja att blanda med färgpigment i kosmetiska produkter.

NO
Butyrospermum Parkii Butter Sheasmör NO

Sheasmör är ett halvfast, smörliknande vegetabiliskt fett. Det hudvänliga sheasmöret används huvudsakligen som konsistensgivare. Det efterlämnar en tunn film på huden som har utjämnande egenskaper och bevarar hudens fuktighet.

NO
Carthamus Tinctorius Seed Oil Safflorolja NO

Den blekgula till gyllengula saffloroljan är en fin och lätt olja. Den är rik på linolsyra och innehåller E-vitamin. Safflorolja absorberas lätt av hudens naturliga skyddsbarriär och gynnar på så sätt dess funktion. Därför är den särskilt lämplig för torr och känslig hud.

NO
Helianthus Annuus Seed Oil Solrosolja NO

Den blekgula solrosoljan är en lätt vegetabilisk olja. Den fungerar perfekt som massageolja och är idealisk för normal och blandad hud. På grund av sin höga andel omättade fettsyror, som t.ex. linolsyra och oljesyra, är den fylld av hudvårdande egenskaper och lämplig som basolja för aktiva substanser.

NO
Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables Solrosolja, oförtvålbar NO

Den oförtvålbara delen av solrosolja kännetecknas av ett högt fytosterolinnehåll. Den absorberas bra av hudens naturliga lipidskikt, förstärker dess skyddande egenskaper och bidrar därmed till att skydda huden från vätskeförlust. Därför är den lämplig till hudvårdsprodukter för torr hud.

NO
Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract Fruktextrakt av sötmandel NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Prunus Amygdalus Dulcis Oil Sötmandelolja YES

Sötmandelolja är rik på mineraler, vitaminer och omättade fettsyror. Tack vare sitt näringsrika innehåll är den en mycket uppskattad ingrediens inom hudvård, framförallt till hudvård anpassad för känslig hud.

NO
Salvia Officinalis Leaf Extract Salviaextrakt NO

Salviablad innehåller eterisk salviaolja, tanniner, bitterämnen och flavonoider. Extrakt av salviablad har en sammandragande och uppfriskande effekt. Det är även lämpligt som ingrediens i munvårdsprodukter och schampo.

NO
Salvia Officinalis Oil Salviaolja YES

Salviaolja är en eterisk olja som kommer från salviablad. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Sedum Purpureum Extract Extrakt av sedum purpureum NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Sesamum Indicum Seed Oil Sesamolja NO

Sesamolja fungerar perfekt som massageolja och används till hudvård för glåmig, torr och mogen hud, men även som en utredande hårvårdsprodukt. Den har en bra antioxiderande effekt, hudvårdande egenskaper och är en idealisk basolja för aktiva substanser. Den har ett högt innehåll av omättade fettsyror som olje- och linolensyra samt fytosteroler och E-vitamin (speciellt gamma-tokoferol).

NO
Sodium Bicarbonate Sodium Bicarbonate NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Squalane Skvalan NO

Skvalan är en komponent i hudens fuktspärr. Skvalan kommer från växter och kan integreras väl med hudens fuktspärr och på så sätt gynna hudens skyddande funktion. Den efterlämnar en mjuk och silkeslen känsla på huden.

NO
Stearic Acid Stearinsyra NO

Stearinsyra stödjer emulsioners stabilitet. Syran gör att mindre vatten avdunstar från huden och den är därför lämplig till hudvårdande emulsioner för torr hud.

NO
Sucrose Laurate Sukroslaurat NO

Sukroslaurat är ett milt, tvättaktivt ämne som varsamt rengör hud och hår. Därför tolereras det väl av personer med känslig hud.

NO
Helianthus Annuus Petal Extract Kronbladsextrakt av solros NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Abies Sibirica Oil Sibirisk granbarrsolja NO

Sibirisk granbarrsolja är en eterisk olja från barr och kvistar av sibirisk gran. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.

NO
Prunus Spinosa Flower Extract Extrakt av slånblomma NO

Slån innehåller flavonoider. Extrakt av slån är lämpligt som ingrediens i hudvårdsprodukter för känslig hud.

NO
Prunus Spinosa Fruit Extract Extrakt av slånbär NO

Det mörkröda slånbäret innehåller tanniner, bitterämnen och flavonoider. Extrakt av slånbär har en sammandragande och uppfriskande effekt.

NO
Prunus Spinosa Fruit Juice Slånbärsjuice NO

Det mörkröda slånbäret innehåller tanniner, bitterämnen och flavonoider.

Slånbärsjuice har en tonifierande effekt och är lämplig till hudvård för känslig hud.

NO
Prunus Spinosa Wood Extract Extrakt av slånträ NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Viola Tricolor Extract Styvmorsviolextrakt NO

Styvmorsviolextrakt kännetecknas särskilt av sina långkedjiga sockerarter. Dessa bildar ett fuktgivande och skyddande skikt på huden. Därför är extraktet mycket lämpligt till hudvård för torr och känslig hud.

NO
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax Solrosfröoljevax YES

Det gula solrosfrövaxet är ett hårdare vegetabiliskt vax. Det används för formulan i emulsioner och lipbalms samt som ett lindrande skydd för att motverka fuktförlust i huden.

NO
Sodium Palmitate, Sodium Stearate Sodium Palmitate, Sodium Stearate NO

Hemsidan uppdateras ständigt. Beskrivning kommer!

NO
Sodium Lauroyl Lactylate Natriumkaproyl / Lauroyl-laktylat NO

Natriumkaproyl / Lauroyl-laktylat är en blandning av natriumsaltet från mjölksyraestrarna - fettsyran laurinsyra och kapronsyra. Blandningen har milda, antimikrobiella egenskaper och är väl lämpad för användning i produkter som deodoranter.

NO
Sclerotium Gum Sclerotium Gum NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Sorbitan Stearate Sorbitan Stearate NO

Hemsidan uppdateras ständigt. Beskrivning kommer senare.

NO
Sucrose Stearate Sucrose Stearate NO

Hemsidan uppdateras ständigt. Beskrivning kommer senare.

NO
Sucrose Cocoate Sucrose Cocoate NO

Hemsidan uppdateras ständigt! Beskrivning kommer senare.

NO
Sodium Cocoyl Glutamate Sodium Cocoyl Glutamate NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare. 

NO
Melaleuca Alternifolia Leaf Oil Tea tree-olja NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Tapioca Starch Tapiokastärkelse NO

Tapioka är stärkelsen som utvinns ur roten av kassava (maniok). Det är ett vitt pulver som används som konsistensgivare i kosmetiska produkter.

NO
Thymus Vulgaris Extract Timjanextrakt NO

Beskrivning kommer snarast

NO
Titanium Dioxide Titandioxid NO

Titandioxid är ett UV-filter som reflekterar och absorberar UV-strålar. Som UV-filter är titandioxiden stärkt med stearinsyra och aluminiumoxid.

NO
Tocopherol Tokoferol NO

E-vitamin isoleras ur vegetabiliska oljor. Det används som en antioxidant (mot fria radikaler).

NO
Tocopheryl Acetate Tokoferylacetat NO

E-vitaminacetat framställs ur vegetabiliska oljor. Det används som en antioxidant (mot fria radikaler).

NO
Hamamelis Virginiana Distillate Trollhasseldestillat YES

Destillat av trollhassel har en uppfriskande, milt sammandragande effekt och gör huden fastare. Därför är trollhassel en ingrediens som är lämplig i produkter för ansiktsrengöring för att göra huden klar och bevara dess särdrag och fuktighet.

NO
Titanium Dioxide (CI 77891) Titandioxid NO

Titandioxid är en av beståndsdelarna i mineralpigment, som kan ge färg åt exempelvis lipbalms.

NO
Lanolin Ullfett NO

Lanolinets konsistens och sammansättning påminner mycket om talgen i människans hud. Det utvinns ur råullen efter fårklippning. Fettet har förmåga att binda vatten och en hög vattenabsorberande kapacitet. Det är därför särskilt lämpligt som ingrediens i hudvårdsprodukter för torr och sträv hud samt produkter för blöjområdet.

NO
Urtica Urens Flower/Leaf/Stem Extract Urtica Urens Flower/Leaf/Stem Extract NO

Hemsidan uppdateras. Beskrivning kommer senare!

NO
Vanilla Planifolia Fruit Extract Vaniljextrakt NO

Vaniljextrakt kommer från vaniljstänger. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används det till aromatisering.

NO
Water Vatten NO

Vatten är grunden för vattenfasen och lösningsmedel för hydrofila (vattenälskande) ämnen.

NO
Triticum Vulgare Germ Oil Vetegroddsolja NO

Vetegroddsolja är en ljusgul vegetabilisk olja som är rik på E-vitamin. Den har ett högt innehåll av linol- och alfalinolensyra och är särskilt lämplig för torr och mogen hud.

NO
Viola Tricolor Extract Viola Tricolor Extract NO

Viola
Tricolor Extract

NO
Xanthan Gum Xantangummi NO

Xantangummi är en långkedjig kolhydrat (polysackarid) med hög molekylvikt som används som naturligt geleringsmedel, emulsionsstabilisator, bindemedel och viskositetsregulator.

NO
Zinc Oxide Zinkoxid NO

Zinkoxid är ett vitt mineralhaltigt pulver med bra täckande förmåga. Det har sammandragande, uttorkande och antimikrobiella egenskaper. I hudvårdsprodukter för blöjområdet skyddar zinkoxid den känsliga babyhuden mot kontakt med fuktigt blöjinnehåll.

NO
Zink Sulfate Zink Sulfate NO

Zinksulfat är ett vitt kristallint pulver som är lättlösligt i vatten. Zinksulfaten har sammandragande och antimikrobiella egenskaper. I W/O Emulsioner, som är utvecklade som hudvård verkar denna salt- produktstabiliserande.

NO
Equisetum Arvense Extract Åkerfräkenextrakt NO

Åkerfräkenextrakt (equisetum arvense) innehåller kiseldioxid och flavonoider. Extrakt av åkerfräken har en återbildande effekt och stärker hud och hår.

NO
Euphrasia Officinalis Extract Ögontröstextrakt NO

Ögontröst (euphrasia officinalis) innehåller flavonoider, tanniner och bitterämnen. Extrakt av ögontröst har en uppfriskande, hudvårdande och sammandragande effekt på huden. Ögontröstextrakt används ofta i vårdande krämer för området kring ögonen.

NO
Acacia Senegal Gum Akaciagummi NO

Akaciagummi används som naturligt förtjockningsmedel. 

NO
Abies Alba Leaf Oil Silvergranbarrsolja NO

Silvergranbarrsolja är en eterisk olja från silvergranens barr och kvistar. Tillsammans med andra naturliga eteriska oljor används den till aromatisering.  

 

NO