Om oss

Weleda är ett av världens största och mest hållbara företag inom naturlig hudvård och finns idag representerade i över 50 länder. Våra hudvårdsprodukter är 100 % naturligt och ekologiskt certifierade av NATRUE, en av de certifieringar som ställer högst krav på naturlig hudvård i Europa, www.natrue.org.

Företaget grundades i Schweiz 1921 och har sedan starten framställt holistisk hudvård och antroposofiska läkemedel med utgångspunkt i beprövade läkeväxter, naturliga växtoljor och äkta eteriska oljor. Den bakomliggande tanken är att naturen innehåller substanser och uppvisar processer som kan hjälpa oss människor att finna hälsa samt skydda och vårda huden. Växterna som används i våra produkter kommer från ekologiska och biodynamiska odlingar där allt sker till rättvisa villkor och med hänsyn till den biologiska mångfalden, liksom från kontrollerade certifierade vildsamlingar. Weleda lägger stor vikt vid att etablera långsiktiga samarbeten med leverantörer, som ger hög kvalitetsstandard och respektfullt utnyttjande av resurser. Att uppträda ansvarsfullt mot både natur, människor och djur har alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Oavsett om det är genom rättvis handel, biodynamisk odling eller stödjande utveckling av våra anställda är hållbarhet en betydelsefull del i vår värdegrund.

De noga utvalda ingredienserna i kombination med 100 års erfarenhet inom naturlig hudvård, och dermatologiska tester, resulterar i produkter som ger huden det den behöver för att komma i balans och bli naturligt vacker.

 

 

Ansvar mot både natur och människor

Idag är Weleda representerat i över 50 länder på alla fem kontinenterna. De tre viktigaste platserna är fortfarande där Weledas historia började: i Arlesheim nära Basel i Schweiz, i Schwäbisch Gmünd nära Stuttgart i Tyskland och i staden Huningue i Alsace i Frankrike.

Vid dessa baser – och vid våra filialer världen över – framställer Weleda hundratals hudvårdsprodukter och tusentals läkemedel, fortfarande delvis tillverkade av medicinalväxter från våra egna trädgårdar.

Att uppträda ansvarsfullt mot både natur och människor har alltid varit en viktig del av vår verksamhet, ända sedan Rudolf Steiner uttalade sin vision om ett företag helt och hållet till nytta för människorna och världen som en helhet. Oavsett om det är genom rättvis handel, biodynamisk odling eller stödjande utveckling av våra anställda, är hållbarhet en betydelsefull del av vår värdegrund.

Weleda idag

Det som började i ett litet skjul i Schweiz, är nu ett globalt företag med 2000 anställda i 50 länder.

Mer om Weleda idag

Våra värderingar

Sju oförändrade basprinciper som hjälper oss att fortsätta vara hängivna till en välmående värld, både för naturen och människan.

Läs våra 7 principer