Naturligt

Fördelar med ringblomma i hudvård

I Weledas naturliga hudvård är ringblomman en värdefull nyckelväxt. Ringblomman är en av de mest mångsidiga och effektiva läkeväxterna för hudens naturliga hälsa. Tack vare sin lindrande effekt på huden är blomman utmärkt för en känslig och ömtålig hud. I artikeln tittar vi närmare på den orangea blomman och berättar mer om dess fördelar.

Från frö till ringblomma på tre dagar

Ringblomman växer i anmärkningsvärd hög hastighet. Den sås direkt i jorden, utan att börja som planta i växthus. Liksom sina släktingar i familjen Asteraceae (solros) sprider den sig snabbt. På bara tio dagar kan fröet groddas och ge frodiga gröna blad.


 

"Blomman har en enorm effekt"
Michael Straub

Vad är ringblomma bra för?

Ringblomman har många bra egenskaper. Traditionellt har ringblomman använts för att hjälpa läkningsprocessen i huden vid irritation. Med sin regenerativa och skyddande kapacitet spelar ringblomman därför en nyckelroll i många av våra produkter.

Blommans höga innehåll av näringsämnen är särskilt värdefullt för återbildning av skadad hud. Produkter som innehåller extrakt från ringblomman är därför särskilt lämpade för barns känsliga hud. I vår serie Calendula finner du ett brett utbud av hudvård för barn som innehåller den lindrande ringblomman.

Ringblomma i hudvård för barn

Ringblomman passar utmärkt för den ömtåliga huden hos bebisar och barn tack vare sina lugnande och lindrande egenskaper. Då små barns hud inte kan anpassa sig till plötsliga temperaturförändringar på egen hand, behöver den känsliga huden extra stöd bland annat i form av skonsam skyddande hudvård. Här kommer ringblommans lindrande extrakt in och hjälper till att utveckla motståndskraft och skydd hos den unga huden.

Ringblommans skyddande och förnyande egenskaper är en värdefull ingrediens i hudvård och återfinns i omkring 30 av våra produkter, bland annat har den varit nyckelväxten i vår baby- och barnvård i över 50 år.

CALENDULA BABY CARE

Calendula Baby Oil

Hudvänlig ekologisk och naturlig babyolja
200ml
169.00 SEK

Calendula Body Lotion

Mild och fuktgivande body lotion för bebisar
2 reviews
200ml
179.00 SEK

Calendula Skin Protection Balm

Naturligt skydd mot kyla och vind
3 reviews
30ml
109.00 SEK

Calendula Nappy Change Cream

Lindrar röd rumpa från första dagen
75ml
109.00 SEK

Calendula Shampoo & Body Wash

Mild mot huden, snäll mot ögonen
200ml
109.00 SEK

Calendula Body Cream

Naturlig hudkräm för bebis som ger mjuk hud
75ml
99.00 SEK

Calendula Face Cream

Mjukgörande hudkräm för bebis
50ml
99.00 SEK

Calendula Cream Bath

Naturligt babybad som ger mjuk hud
200ml
169.00 SEK

Weledas odlingar av ringblomma

Våra odlingar av ringblomma härstammar ursprungligen från varmare regioner i norra Afrika, där blommorna når upp mot solen vid kanten av Atlasbergen. Idag är ringblomman en relativt vanlig växt också i kallare klimat. I vår biodynamiska trädgård i Schwäbisch Gmünd i södra Tyskland trivs de trots kyligare vindar.

I trädgården säkerställer man att jorden är hälsosam, med rätt organiska näringsämnen och fin textur och i juni varje år börjar trädgården att blomma. Hundratusentals orangea blommor lyser upp fälten som täcker en yta på en hektar. Blommorna plockas varsamt för hand och därefter skördas blad och stjälkar.