Naturligt

Därför är återfuktande kroppsoljor bra för huden

För att underhålla en hälsosam hud behöver du bevara hudens naturliga balans och skyddande egenskaper. Naturliga kroppsoljor både vårdar och ger rätt förutsättningar för en återfuktad hud med fantastisk lyster. Här kan du läsa mer om kroppsoljor och vilka fördelar de har för din hud.

Vad är fördelarna med en kroppsolja?

Sedan årtusenden har kroppsoljor använts i näringsrika skönhetskurer. I Weledas utbud av naturlig hudvård är vegetabiliska oljor en viktig komponent i våra naturliga kroppsoljor, där värdefulla ämnen – i likhet med hudens egen uppbyggnad - vårdar, skyddar och stärker huden.

Vegetabiliska oljor utvinns från frukt, kärnor och frön och är rika på fettsyror, vitaminer, antioxidanter och andra hudvårdande näringsämnen. Dessa ämnen mjukgör och återfuktar huden samt hjälper till att skydda mot fuktförlust. Fettsyror är särskilt viktiga komponenter i hudvård, eftersom de ligger nära hudens egna lipider. Det hjälper dem att integrera med hudens metaboliska processer och förbättrar dess skyddande förmåga.

Olja för huden med naturliga ingredienser

Kvalitetsoljorna i Weledas naturliga hudvård kombineras mestadels med medicinska växtextrakt, äkta eteriska oljor och andra naturliga ingredienser, där varje produkt är framtagen för att möta hudens olika behov. Stabiliserande basoljor från sötmandel, jojoba och sesam blandas med värdefulla oljor innehållande aktiva ämnen från granatäpplekärnolja, nyponfröolja alternativt från inaktiva oljor utvunna från solroskärnor, macadamianötter eller nattljusfrö. En av Weledas specialiteter är oljeextrakt. Olika växter, exempelvis kamomill eller ringblomma, kombineras i en speciell process med varma vegetabiliska oljor tills de aktiva egenskaperna hos de medicinska växterna överförs till oljan, vilket ger sina positiva egenskaper till formulan.

Återfuktande kroppsoljor bra för torr hud

Varför är kroppsolja bra för torr hud? Har du torr hud och vill ge huden extra näring så kan en kroppsolja vara rätt väg att gå. En kroppsolja som består av vegetabiliska oljor ger huden värdefulla fettsyror, vitaminer och andra hudvårdande näringsämnen. Dessa hjälper huden att bland annat bevara fukt som är extra viktigt när man är torr. En olja kan du applicera direkt på huden, men ett tips är att applicera kroppsoljan på lätt fuktad hud för att den lättare ska absorberas. Weledas kroppsoljor går även bra att blanda med vårt body butter eller våra body lotions.

Weledas kroppsolja utsedd till bästa kroppsoljan

Våra kroppsoljor har genom åren utsetts till ”bästa kroppsoljan” i flera olika produktrecensioner.

Influencern och journalisten Hannah Sjöström listar sina favoriter och utser bland annat vår Lavender Relaxing Body Oil som en av de ”bästa ekologiska kroppsoljorna”. Hannah beskriver vår lavendelolja som lyxig både på huden och för sinnet.

I ett annat test på Skönhetslandets hemsida är vår Sea Buckthorn Body Oil listad som den bästa kroppsoljan inom kategorin budget. ”En underbar ekologisk favorit med havtorn- och sesamolja som verkligen mjukgör och tar bort den där torra huden..”.

En tredje kroppsolja som utsetts till den bästa fräscha kroppsoljan är vår Citrus Refreshing Body Oil. I undersökningen jämfördes volym, doft, prisklass och andra egenskaper för att utse topp fyra bästa kroppsoljorna. Weledas kroppsolja beskrevs som fräsch och som ger ett vackert glow på huden.

Oavsett om du vill komma ner i varv med lavendel eller mjukgöra huden med havtorn så har Weleda ett stort produktutbud av kroppsoljor för olika behov.

Hur används en kroppsolja?

En kroppsolja har många olika användningsområden, nedan listar vi våra bästa tips!

  1. En kroppsolja tas lättare upp när huden är lätt fuktig. Torka därför inte kroppen allt för mycket efter duschen.
  2. Vill du addera lite extra näring till din vardagliga body lotion så är en kroppsolja perfekt. Blanda en liten mängd body lotion tillsammans med två till tre droppar kroppsolja för en fin mjukgörande effekt.
  3. Vi har speciellt framtagna kroppsoljor som hjälper dig reducera celluliter eller minska uppkomsten av bristningar. Unna dig en stunds avkoppling och massera in dessa kroppsoljor för bästa effekt.

Weledas naturliga kroppsoljor är av högsta kvalitét

Vegetabiliska oljor utgör ett naturligt skydd för huden. Detta fenomen spelar en särskilt viktig roll när de appliceras som en del av en holistisk kroppsvård. För att ta del av oljornas värdefulla egenskaper är det viktigt att uppmärksamma oljornas ursprung och kvalitet.

I Weledas hudvård används alltid 100 procent naturliga vegetabiliska oljor. Vi kombinerar dessa oljor med noggrant utvalda eteriska oljor, vilket möjliggör ett stort antal olika användningsområden för kroppsoljorna. De eteriska oljorna agerar utifrån dess olika egenskaper och beroende på vad i kroppen och sinnet som behöver stärkas.

Weledas produktutbud av naturliga kroppsoljor är stort, vilket gör det möjligt för de allra flesta att hitta en olja anpassad efter hudtyp samt behov.

VÅRA NATURLIGA KROPPSOLJOR

Relaxing Body Oil

Lugnande kroppsolja med lavendel
100ml
219.00 SEK

Refreshing Body Oil

Uppfriskande kroppsolja med citrus
100ml
189.00 SEK

Cellulite oil

Naturlig kroppsolja mot celluliter
100ml
289.00 SEK

Regenerating Body Oil

En naturlig kroppsolja med granatäpple
100ml
299.00 SEK

Revitalising Body Oil

Naturlig kroppsolja med vitaminrika havtorn
100ml
219.00 SEK

Stretch Mark Massage Oil

Förebygger bristningar vid graviditet
3 reviews
100ml
279.00 SEK

Harmonising Body Oil

Lyxig kroppsolja med naturlig rosenolja
2 reviews
100ml
299.00 SEK