woman standing in meadow with flowers
Sinnen

Eteriska oljor kan påverka vårt välbefinnande positivt

Naturliga dofter från äkta eteriska oljor för både kropp och sinne

Naturliga dofter kan påverka våra sinnen genom att väcka känslor och minnen. Samtidigt kan de föra oss närmre naturen och låta oss bli ett med den. Weleda har varit experter på naturliga dofter i 100 år, våra högkvalitativa doftkompositioner utvecklas av våra egna inhouse-parfymörer.

Vad är skillnaden mellan eteriska oljor och syntetiska dofter?

Essentiella oljor, eller eteriska oljor är, som namnet antyder, växtens essens. Dessa kraftfulla ämnen extraheras från blommor, blad, frukter, träd, knoppar och rötter. Jämfört med syntetiska doftsammansättningar är de mycket mer komplexa. Till exempel innehåller naturlig eterisk rosenolja upp till 300 olika sammansättningar. Syntetiska dofter tillverkas vanligtvis av petroleumderivat, vilket innebär att de inte kommer från den levande naturen. Eteriska oljor däremot låter dig uppleva växtens sanna natur och doft.

Hur fungerar dofter?

Dofter har ett mycket större inflytande på vårt välbefinnande än vad vi förstår. De kan påverka våra känslor direkt och väcka minnen till liv. I aromaterapeutisk naturlig hudvård gör dofter mer än att doftsätta – de bidrar även till att öka vårt välbefinnande. Det är inte bara de olika effekter som eteriska oljor har på huden man tänker på; hur deras dofter påverkar oss känslomässigt är lika viktigt. De kan vara energigivande, lugnande, balanserande eller jordande. De kan stimulera sinnet, förmedla en känsla av trygghet eller få oss på bättre humör.

100 år av naturlig doftexpertis

En växts doft avslöjar dess inre essens. Så det är ganska förståeligt att dofter har en unik effekt på oss: de väcker minnen till liv och påverkar vårt välbefinnande. Oavsett om de är uppfriskande, harmoniska eller lugnande – många växter innehåller eteriska oljor som kan beröra kropp, sinne och själ.

Människor reagerar särskilt väl på naturliga doftessenser, vilka kan ha en mer djupgående inverkan på vår känslomässiga värld och mer djupgående inverkan på vårt sinne och en välgörande holistisk inverkan på oss.

Därför har Weleda förlitat sig på naturlig växtkraft sedan 1921. Vi har länge vetat att naturliga dofter bidrar till våra produkters effektivitet och människors välbefinnande. Genom att stödja vår naturliga rytm i vila och aktivitet hjälper de oss att hitta vår inre balans.

Holistisk doftutveckling och rena eteriska oljor går hand i hand. Vi investerar mycket resurser i inköp av högkvalitativa, äkta doftämnen och vi har ett nära samarbete med de människor som odlar, utvinner och destillerar dem
Dr Leo Zängerle, chef för Weleda Fragrance Competence Center

Stunder av välbefinnande med Aroma Shower

Weledas duschkrämer Aroma Showers  har en välgörande effekt på sinnet och förvandlar din dagliga dusch till en spa-ritual för kropp och själ. AROMA SHOWER ENERGY lyfter sinnena med de livliga, energiska dofterna av ingefära, citronella och cederträ. AROMA SHOWER RELAX lugnar sinnena med aromatisk lavendel och vertiver. AROMA SHOWER HARMONY får dig att uppleva lugnet vid en skogspromenad med sin varma, skogsdoft av silver- och sibiriskgran. AROMA SHOWER LOVE skämmer bort sinnena med sin söta, blommiga doft av damascenerros, jasmin och ylang-ylang.

UNIKA DOFTER OCH ÅTERFUKTNING MED WELEDA AROMA SHOWERS

Aroma Shower Energy

Aroma Shower ENERGY

Uppfriskande och livlig duschgel
Energigivande doft vetenskapligt bevisat
2 reviews
200ml
119.00 SEK
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Lugn och rofylld duschkräm
Avslappnande doft som är vetenskapligt bevisad.
200ml
119.00 SEK
Aroma Shower Love

Aroma Shower LOVE

Lyxig duschkräm med doft av ros
Ger dig en känsla av harmoni.
200ml
119.00 SEK
Aroma Shower Harmony

Aroma Shower HARMONY

Harmonisk och fräsch duschgel
Upplev skogens harmoni
200ml
119.00 SEK

Våra duschkrämer är biologiskt nedbrytbara

Weledas nya naturliga duschkrämer är biologiskt nedbrytbara enligt OECD:s kriterier. Detta är viktigt för hudrengöringsprodukter eftersom de hamnar direkt i avloppsvattnet när de tvättas bort. Enligt riktlinjerna från OECD (Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling) kan en produkt klassificeras som ”biologiskt nedbrytbar” om de ämnen och råvaror den innehåller kan brytas ner till mindre beståndsdelar genom naturliga processer, t.ex. bakterier eller sina enzymer.