Sinnen

Lavendelolja – Bra för både kropp och själ

Lavendel är en vacker lila så kallad halvbuske, som både doftar ljuvligt och har många hälsofrämjande egenskaper. Lavendel har använts i Sverige sedan 1400-talet, men kändes till redan under antikens dagar i andra delar av världen. .

Lavendeloljans positiva hälsoeffekter

I Sverige är det tradition sedan länge att lägga torkad lavendel i linneskåpet, för att ge en lätt parfymering till tygerna. Sedan den traditionen skapades har utvecklingen tagit fart och idag pratas det mest om eterisk lavendelolja, som utvinns från lavendelblommorna. Lavendelolja är idag en av de eteriska oljor som används mest inom både hudvård och aromaterapi.

Lavendelolja är bra för både kroppen och sinnet. Oljan verkar direkt avslappnande och lugnande på det centrala nervsystemet, och är därför en ofta använd ingrediens inom aromaterapi.

Lavendel har traditionellt använts sedan länge då det visats sig kunna hjälpa till med att lätta på spänning, rastlöshet, sömnbesvär, matsmältningsbesvär, kramper och dålig blodcirkulation. Den direkta påverkan på nervsystemet sänker stressnivån och främjar en hälsosam sömn.

Lavendel i hudvård

Att använda lavendel i sin hudvård kan ge huden många synliga fördelar så som len och återfuktad hud. Med innehållet av välgörande vegetabiliska fettsyror i lavendeloljan, blir huden väl återfuktad. Weledas Lavendel Relaxing Body Oil lämnar huden mjuk, lugn och bevarar fuktbalansen i huden.

I Weledas hudvårdsserie Lavender, har vi tillsatt ekologisk lavendelolja från Moldavien. Utvinningen av oljan sker med vattenånga och går igenom en noggrann process för att hålla både kvalité för både odlare och innehåll. Läs mer om utvinningen av Weledas lavendelolja.

Så använder du lavendelolja

Personer som har svårt att slappna av eller helt enkelt dras till den magiska lavendeldoften, kan med fördel få in de positiva effekterna i vardagen genom att använda produkter som innehåller äkta eterisk olja från lavendel av högsta kvalité så som Weledas duschkräm med lavendel, badmjölk med lavendel eller kroppsolja med lavendel.

Förutom att tillsätta lavendelolja i hudvårdsprodukter kan den direkt användas som ett växtbaserat läkemedel och användas som punktbehandling för att få bukt på vissa besvär.

Använd lavendelolja från Weleda så här:

  • Massera in oljan på lätt fuktad hud efter dusch eller bad.
  • Kombinera med Weledas Lavender Creamy Body Wash eller Lavender Relaxing Bath Milk.
  • Kan med fördel användas för en lugnande massage.

Ge dig själv en eller någon du håller kär en lugn spa-kväll hemma med vår hudvårdsserie Lavender.

Relaxing Body Oil

Lugnande kroppsolja med lavendel
100ml
219.00 SEK

Relaxing Bath Milk

Lugnande bad med lavendel för en mjuk hud
200ml
219.00 SEK
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Lugn och rofylld duschkräm
Avslappnande doft som är vetenskapligt bevisad.
200ml
119.00 SEK