Iris

Upprätthåller balansen av extrem torrhet och fukt i huden

Iris har en lång historia som prydnadsväxt, med vi har även känt till dess egenskaper som medicinalväxt sedan forna dagar. Irisen har till och med blivit kungligt hedrad – den pryder den franska kungaätten Bourbons berömda vapensköld. För oss har irisen också sedan många år bevisat en särskilt förmåga: dess livskraftiga rot kan hålla kvar fukt så bra att irisplantor bibehåller balansen även under perioder av extrem väta eller torka.

Irisen bevarar omsorgsfullt fuktbalansen genom att konstant bilda, samla upp, hålla kvar och lagra fukt med fuktbevarande gel och absorberande substanser som t.ex. socker och stärkelse i rhizomen (rotstocken). Men samtidigt har bladen och stjälken en sådan struktur så att irisen klarar sig bra under perioder av för mycket väta tack vare sin enkla, strama, strömlinjeformade och upprätta gestalt och den unika utformningen på blommorna.

För en ung hy i behov av återfuktning

Därför är irisen en idealisk ingrediens för huden när det gäller att reglera fukthalten och det är på grund av de här egenskaperna som irisen passar den unga huden så bra. När normal, frisk, ung hud är silkeslen, fast, rosig, inte för fet och inte för torr är det tack vare en perfekt fuktbalans. Men vårt liv är fullt av förändringar kring 20-årsåldern och dessa tider av förändring reflekteras ofta även i huden. I vårt klimat med starka väderskiftningar utsätts huden i alla åldrar för extrema förhållanden vilket kan resultera i en ömtålig, torr och oren hud. Då passar Irisserien extra bra då huden är i behov av återfuktning. 

För balans och återfuktning

Det är här vi hittar paralleller med irisen; människor har en överlägsen förmåga att balansera regenererande och degenererande funktioner i alla organ. Likaså är irisen tack vare sin fuktbildande styrka väldigt effektiv på att balansera ytterligheter. Irisens skönhet och livslängd kommer av den särskilda förmågan att kunna balansera fukt efter behov. I kombination med jojobaolja och lugnande trollhassel reglerar den huden så att fukthalten optimeras och ung hud återfår sin naturliga lyster.

Balancing Night Cream

En naturlig nattkräm till fuktfattig hy
30ml
229.00 SEK

Balancing Day Cream

En naturlig dagkräm till torr hy
2 reviews
30ml
209.00 SEK