Lavendel

Avslappning för hela kroppen

På stora blålila fält i Moldavien odlas ekologisk lavendel som används i Weledas naturliga hudvård. Från skörden tar vi vara på den behagliga doften från äkta eterisk olja som sätter doft på många av våra produkter. För jordbrukarna har lavendelodlingen blivit en väsentlig del av deras inkomst och tack vare ett bestående partnerskap med Weleda fick projektet ökad kraft som i nuläget involverar 200 jordbrukare.

Avslappning för hela kroppen

Lavendel har en avslappnande effekt på hela kroppen – ingredienserna i lavendeloljan har en direkt lugnande verkan på det centrala nervsystemet, underlättar avslappning och gynnar hälsosam sömn. Läkeväxtens reglerande verkan får kropp och sinne i balans igen efter en hektisk dag. Personer som har svårt för att koppla av kan med fördel ta en dusch eller ett bad med lavendelprodukter alternativt massera in kroppen med avslappnande lavendelolja.

En klassiker inom aromaterapi

Busken med sina karaktäristiska silverfärgade blad har varit uppskattad sedan långt tillbaka som en tillsats för bad och rengöring med avslappnande och lugnande effekt. Namnet lavendel kommer förmodligen från det latinska verbet lavare, som betyder "att tvätta".

Relaxing Body Oil

Lugnande kroppsolja med lavendel
100ml
219.00 SEK

Relaxing Bath Milk

Lugnande bad med lavendel för en mjuk hud
200ml
219.00 SEK
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Lugn och rofylld duschkräm
Avslappnande doft som är vetenskapligt bevisad.
200ml
119.00 SEK