Vår historia börjar med en vision

Våra grundare bröt ny mark inom hudvård och medicin. Än idag fortsätter de att inspirera oss så att hälsa och skönhet kan utvecklas i harmoni med naturen och människan.

Vår vision är en hälsosam värld

1920, ett år innan Weleda grundades, höll Rudolf Steiner sin första föreläsning för läkare. Föreläsningsserien organiserades av kemisten Oskar Schmiedel. Året därpå tog filosofen Rudolf Steiner över ”Laboratorium at the Goetheanum” i Schweiz som grundats av Oskar Schmiedel. Nu startades den kommersiella produktionen av läkemedel och hudvårdsprodukter i Schwäbisch Gmünd i Tyskland. Samtidigt grundade den kvinnliga läkaren Ita Wegman det som idag är Arlesheimkliniken i Schweiz. Med helt nya idéer inspirerade av antroposofin utvecklade våra grundare en stark vision som skulle föra människor och natur närmare varandra.

 

Vår djupa förståelse av kopplingen och likheterna mellan människor och växter gör att vi kan utveckla bättre naturliga produkter. Weleda ser på människan med ett helhetsperspektiv och vår naturliga hudvård främjar en hälsosam balans mellan kropp, sinne och själ.

Vårt företagsnamn, Weleda, beskriver den klara kopplingen mellan människor och natur. "Veleda" var en titel som en gång gavs till kunniga medicinkvinnor.

Vad inspirerade våra grundare?

Weleda grundades av människor som ville förändra och påverka framtiden till det bättre. Läkaren Ita Wegman och filosofen samt vetenskapsmannen Rudolf Steiner såg likheterna mellan naturen och människan. Tillsammans började de tillverka hudvårdsprodukter och läkemedel med naturliga ingredienser för att främja hälsa och skönhet.

Från en medicinsk kurs till en trädgård med medicinalväxter

  • 1921 lanserades den kommersiella produktionen av hudvårdsprodukter och läkemedel i Schwäbisch Gmünd, Tyskland.
  • År 1922 etablerades den första trädgården med medicinalväxter i Schwäbisch Gmünd, Tyskland. Idag odlar vi dessa växter enligt principerna för biodynamiskt jordbruk i våra åtta egna trädgårdar runt om i världen.

Våra produkter finns tillgängliga över hela världen

Idag kan du hitta vår certifierade naturliga hudvård i över 50 länder. Vi köper våra naturliga råvaror från hela världen. Som medlem i Union for Ethical BioTrade (UEBT) förhåller vi oss till strikta kriterier och säkerställer att rättvis och hållbar utvinning sker av samtliga råvaror genom hela försörjningskedjan. I våra åtta egna trädgårdar världen över odlar vi också vissa medicinalväxter enligt principerna för biodynamiskt jordbruk.