Vi använder värdefulla naturliga ingredienser

Vår naturliga hudvård är tillverkad med högkvalitativa vegetabiliska oljor, naturliga växtextrakt och äkta eteriska oljor.

Vår naturliga hudvårdsfilosofi

För oss handlar hudvård inte bara om skönhet, utan även om hälsa och välbefinnande. För att stödja den holistiska filosofin utvecklar vi produkter som stärker kropp och sinne. Vårt koncept grundar sig i naturens visdom och egenskaper genom att kombinera effekterna av naturliga aktiva ingredienser för att hjälpa hudens egen självläkningsprocess. Våra nyckelväxter ger en speciell karaktär till var och en av våra unika hudvårdsserier. Nyckelväxterna är symboliska för hudens behov i livets olika faser och bidrar till våra produkters effektivitet. Det finns likheter mellan naturens och människans livsprocesser och det förhållningssättet gör det möjligt för oss att nyttja växternas fantastiska egenskaper.

Våra aktiva ingredienser hämtar vi från naturen

Vår naturliga hudvård innehåller värdefulla vegetabiliska oljor. De verkar tillsammans med eteriska oljor, växtextrakt och andra högkvalitativa ingredienser för att stödja effektiviteten i våra produkter. Vi kombinerar olika oljor och extrakt för att svara på hudens specifika behov. De oljor vi använder kommer bland annat från aprikoskärnor, granatäpplekärnor, vetekärnor, havtorn och nattljusfrön. Vi får effektiva extrakt från en mängd olika växter, bland annat styvmorsviol, kamomill och ringblomma. Dessa extrakt återfinns i vår multikräm Weleda Skin Food, som vårdar och mjukgör den torraste huden tack vare dess effektiva formula.

Hur görs en tinktur av ringblomma?

Vi producerar en mängd olika tinkturer för användning i vår hudvård. Till exempel är en tinktur av ringblomma ett extrakt av ämnen från antingen hela ringblommans planta eller vissa delar av växten beroende på vilken produkt den ska användas i. Våra extraktionsmetoder bevarar så mycket som möjligt av växtens egenskaper och kvaliteter. De utvinningsmedel vi använder inkluderar alkohol från ekologisk säd , vatten, saltlösning och olja. För att skapa en tinktur av ringblomma blandas nymalda plantor med ett utvinningsmedel. Varje steg i processen utförs noggrant i en kontrollerad miljö, det säkerställer att ringblomman frigör sina ämnen och egenskaper i tinkturen i bästa möjliga kvalitet.

 

Därför är vegetabiliska oljor bra för din hud

Växter absorberar solens ljus och värme och omvandlar det till materia, som till exempel sockerarter. Under flera steg omvandlas dessa till ämnen som bildar lipider och lagras i fröna. Oljan som utvinns ur frön och kärnor är rik på mättade och omättade fettsyror samt närande vitaminer. Sammansättningen av rena växtoljor liknar lipiderna i vår egen hudbarriär, och kan därför absorberas bra av huden. De går lätt in i hudens övre lager och stödjer dess naturliga funktioner, kompletterar fetthalten och motverkar fuktförlust.

Vi tror på transparens och komplett information om våra ingredienser

Våra hudvårdsprodukter innehåller en lista över dess ingredienser enligt terminologi som anges av INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Inom EU, USA och Japan måste kosmetiska ingredienser anges enligt internationella standardnamn. Därför tillhandahåller vi på vår hemsida – och även på våra förpackningar – en lista över ingredienser på respektive landsspråk tillsammans med den internationella INCI-deklarationen. Det gör att du enkelt kan identifiera ingredienserna som används i vår hudvård.

Vi använder enbart noggrant utvald råvaror

Vi anser att kvalitet och hållbarhet går hand i hand. Därför väljer vi enbart noggrant utvalda råvaror i vår hudvård, utan att göra avkall på dess effektivitet eller på något sätt förorena miljön. I vår Birch Pearl Scrub till exempel använder vi miljövänliga små vaxpärlor gjorda av karnaubavax och bivax.

Vi tror att en produkt är mer än summan av dess delar

När du använder Weledas naturliga hudvårdsprodukter kan du lita på att de återspeglar våra värderingar: 

  • 100 % certifierad naturlig hudvård.

  • Över 80 % av de certifierade råvarorna kommer från ekologiskt jordbruk.

  • 100 % naturliga dofter från äkta eteriska oljor, framtagna av Weledas interna parfymörer.

  • Ansvarfull utvinning av råvaror med respekt för människan och den biologiska mångfalden.

  • 100 % återvinningsbar energi används för att driva Weledas produktionsanläggningar i Tyskland, Frankrike och Schweiz.

Vår naturliga hudvård är certifierad

Weledas produkter är certifierade med NATRUE. Certifieringen garanterar att strikta standarder upprätthålls gällande ingredienser. NATRUE är en internationell ideell organisation med fokus på naturlig och ekologisk hudvård. Kravet för att bli NATRUE-certifierade är att produkterna endast får innehålla råvaror från tre kategorier: naturliga, naturnära råvaror och naturidentiska. Det finns två olika uppsättningar certifieringsstandarder som skiljer mellan naturlig hudvård och ekologisk hudvård. Alla NATRUE-certifierade produkter avstår konsekvent från att använda syntetiska dofter, silikoner, mikroplaster, nanoplaster och petroleumbaserade råvaror exempelvis paraffiner.

 Inköp av våra råvaror sker på ett hållbart och ansvarsfullt sätt

Vi arbetar ansvarsfullt vid upphandling av våra råvaror. Vi är medvetna om att hur man skördar, odlar och bearbetar naturresurser har en stor påverkan på vår planet. Därför har vi valt att upprätthålla den ideella organisationen UEBT:s standarder. Det innebär att vi ständigt ser över och förbättrar våra inköp av naturliga ingredienser samt att vi behandlar människor och biologisk mångfald med respekt. Läs mer om våra råvaror här 

Läs mer om våra råvaror här