Vi produktutvecklar med kunskap och passion

Vi är experter på holistisk naturlig hudvård. Så här forskar och produktutvecklar vi.

Hur utvecklar vi våra produkter?

Effektiv och säker – två grundläggande egenskaper som alla våra produkter måste uppfylla. Men de kan också vara mjukgörande, vårdande och lugnande. För det ändamålet har vi över hundra specialister som arbetar med forskning och produktutveckling på Weleda.

 

Vi är experter på holistisk naturlig hudvård

Vår naturliga hudvård tillverkas med fokus på skönhet, hälsa och holistiskt välbefinnande. Oavsett om det gäller handkräm, kroppsolja eller ansiktskräm tar våra produkter inte bara hand om huden utan även sinnet. Vår mångåriga vetenskapliga och dermatologiska expertis går in i var och en av våra produkter. För att tillgodose hudens individuella behov forskar våra experter även på olika hudtillstånd och underliggande orsaker. Inspirerade av antroposofins syn på natur och människor hittar vi unika lösningar som tillgodoser välgörande ämnen från naturen för att skapa effektiva produkter. I varje Weleda-produkt kan du upptäcka en speciell kvalitet som går mycket längre än hudens djup. 

Salutogenes – hälsa genom självläkning

Vad håller människor friska? Salutogenes ser till kroppens egna krafter av självläkning som vi kan aktivera för att balansera kropp och sinne, samt stärka och skydda från sjukdom.

Aktiva och effektiva ingredienser

Med över 100 års erfarenhet som bygger på mångårig traditionell kunskap och expertis utvecklar vi produkter med ingredienser av naturligt ursprung som är effektiva, högkvalitativa och innovativa. Innan vi väljer ett nytt  extrakt till en produktserie bedriver vi djupgående forskning om egenskaperna i extraktet men även växten som det kommer ifrån. Till exempel, vid utvecklingen av en av våra fuktighetskrämer studerade vi fikonkaktusen. Kan denna växts fantastiska egenskaper stödja huden? Hur behåller den fukt? Hur kan den dela dessa egenskaper med huden?

I Weledas naturliga hudvård kombinerar vi specifika aktiva ingredienser – som växtextrakt, eteriska oljor och vegetabiliska oljor – för att möta hudens behov på bästa sätt. Tillsammans med vårt forskningsinstitut i Schweiz (Goetheanum) undersöker vi hur växternas egenskaper är relaterade till människor och studerar frågor som: Vilka växtarter kan stödja hudtillståndet hos människor som är känsligare? Varför är vissa delar av en växt särskilt lämpade för användning i en närande kräm för att förbättra ojämn hudstruktur?

Att utveckla högkvalitativ naturlig hudvård tar lång tid och kräver lång erfarenhet
Dr. Bernhard Irrgang, chef för R&D Natural and Organic Cosmetics

Weledas naturliga hudvård är NATRUE-certifierad

Då det inte fanns någon officiell definition för naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter gick vi, år 2008, samman med våra partners för att etablera en kvalitetsstämpel: NATRUE. För oss är det viktigt att ha transparenta kriterier som alla kan förstå. Det är därför våra kosmetiska produkter, från duschkräm till ansiktskräm utan undantag, är certifierade av oberoende experter enligt NATRUE:s strikta standarder. Weleda går utöver NATRUES krav när det gäller kvalitet. Det gör oss till en av de mest kompromisslösa tillverkarna av naturlig hudvård. 

Ett dedikerat kompetenscenter för våra dofter

Att applicera en Weleda-produkt på huden innebär att stimulera sinnena med en ren och naturlig doftkomposition. Dofter är en viktig och grundläggande del i helhetseffekten av våra produkter. Våra parfymörer på Weleda Competence Centre kombinerar naturliga eteriska oljor för att skapa dofter som kompletterar effekterna av vår naturliga hudvård.

Inspirerad av aromaterapi

Redan vid starten av Weledas historia användes eteriska oljor som aktiva ingredienser i vår naturliga hudvård, som stimulerande rosmarin och lugnande lavendel. Genom åren har vi integrerat vår erfarenhet inom aromaterapi med vår gedigna kunskap om dofter. Vid utvecklingen av doftkompositioner hämtar våra parfymörer inspiration från naturen och de rika aromerna av blommande växter, barrträd och löv. De eteriska oljorna kombineras skickligt så att växternas rena dofter berör sinnena.