Sea Buckthorn

Ett superbär med uppfriskande effekt på vitaliteten.

Ett superbär för din hud

Havtornsbusken har en förmåga att kombinera vitalitet och livskraft. Detta avspeglas även i rotsystemet som kan sprida sig i en radie på upp till 12 meter. Den klarar sig bra i utmanande växtförhållanden och frodas i gles, ogästvänlig, porös jord utan att ta upp någon näring ur marken.

Havtorn har egentligen bara ett grundkrav: solljus. Den motståndskraftiga busken med sina hårda, spetsiga blad och många taggar är en riktig soldyrkare. Glänsande, gyllenröda bär absorberar solens strålar och omvandlar dem till värdefulla vitaminer. Dessa svårplockade bär är så mycket mer än bara vackra att titta på, dem innehåller även massor av vitaminer som stärker oss inifrån och ut. 

Boost för immunsystemet

Återhämtningsförmågan är havtornens tydligaste egenskap. Bären har ett exceptionellt högt innehåll av C-vitamin, men innehåller även vitamin B12, som är särskilt viktigt för vegetarianer. I synnerhet under den kalla och mörka årstiden har vårt immunsystem nytta av det lagrade solljuset i bären som hjälper till att vitalisera systemets självreglering och underlättar upptaget av vitaminer. Detta bidrar i sin tur till att höja energinivåerna och stärka immunsystemet.

En vän av solen

Den rika oljan från fröna och fruktköttet skyddar huden och stärker dess funktion som barriär. Ett högt innehåll av linol- och linolensyra, palmitoleinsyra och E-vitamin lugnar hudirritationer. Karotenoiderna som ger havtornsoljan dess orangeröda färg och växtens speciella förhållande till ljus, luft och värme gör att havtorn är särskilt lämplig för att skydda huden mot solskador och för att hjälpa till att läka hud som redan fått för mycket sol. Havtorn skyddar huden mot uttorkning och gynnar det sunda samspelet mellan energier i huden. Vår hudvårdsserie med havtorn ger huden skydd och energi.

Vitality Creamy Body Wash

Naturlig frisk duschkräm med havtornsolja
200ml
119.00 SEK

Revitalising Body Lotion

Bibehåll hudens fuktbalans
200ml
195.00 SEK

Revitalising Body Oil

Naturlig kroppsolja med vitaminrika havtorn
100ml
219.00 SEK

Replenishing Hand Cream

En naturlig handkräm som återfuktar
50ml
109.00 SEK