I harmoni med människan och natur

Vill du att din hud ska kännas hälsosam och behaglig på ett hållbart sätt? Weleda har sedan 1921 utvecklat naturliga produkter för en bättre hälsa, skönhet och värld.

Naturlig hudvård för hälsosam hud

Vår hud behöver näring, skydd och vård. Enligt oss ger du huden det genom att välja certifierad naturlig hudvård. Råvarorna i Weledas hudvård är av naturligt ursprung. Våra produkter är fria från mikroplaster, genetiskt modifierade ingredienser och mineraloljebaserade ingredienser. Vi garanterar att 100 procent av våra kosmetiska produkter är certifierad naturlig hudvård i enlighet med NATRUEs kriterier. Mer än 80 procent av våra råvaror kommer från certifierat ekologiskt jordbruk.

Läs mer om våra naturliga hudvårdsprodukter.

För din holistiska hälsa

Vi ser på människan från ett holistiskt perspektiv. Att vara frisk innebär att kropp, sinne och själ är i balans. Weledas hudvård inspireras av naturens och kroppens egen förmåga att återhämta, hjälpa och läka sig själv, vilket ger en effektiv hudvård med välgörande egenskaper. Vi använder aktiva ingredienser från vegetabiliska oljor och eteriska oljor som vi aktiverar genom farmaceutiska processer.

För hållbarhet och biologisk mångfald

Weledas naturliga hudvård ska inte bara kännas bra på huden. Vi tar även hand om jorden genom att främja friska jordar och biologisk mångfald. Våra åtta egna trädgårdar över hela världen är platser för biologisk mångfald. Med över 50 odlingsprojekt runt om i världen förbättrar vi lokala förutsättningar för människor och natur. Vi kämpar aktivt för biologisk mångfald och fortsätter att minska våra utsläpp för att bli ett koldioxidneutralt företag. 

Läs mer om biologisk mångfald

Hållbar hälsa och skönhet

Vi vill bidra till en värld där hälsa och skönhet utvecklas i harmoni med naturen och människan. Vi vill utveckla produkter som inte bara är bra för dig, utan även för naturen och de människor vi arbetar tillsammans med. Därför bedriver vi vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt, både socialt och för miljön. Vi har lagt fram sex principer som definierar vår filosofi.

 
Läs mer om våra principer

Biologisk mångfald sedan 1921

Ett laboratorium, en trädgård med medicinalväxter och ett sjukhus: det är så vår historia börjar. Med läkaren Ita Wegman, filosofen och vetenskapsmannen Rudolf Steiner och kemisten Oskar Schmiedels visioner grundades Weleda 1921. Sedan starten har vi utvecklat hållbara produkter med hjälp av aktiva råvaror från naturen. Vissa produkter har funnits med sedan starten, många fler har tillkommit sedan dess. Samtliga ingår i vårt breda sortiment som har utvecklats för att möta dagens konsument. Nu, precis som då, fortsätter vi att fullfölja vår vision om att främja hälsa och skönhet i harmoni med människor och natur.

Läs mer om vår historia