Vad hållbarhet betyder för oss

Hållbarhet är en del av vår identitet. Vår naturliga hudvård tar inte bara hand om dig och din hud. Vi strävar efter att göra vår verksamhet ännu mer framtidssäkrad, hållbar och värna om klimatet.

Vi tar fullt ansvar för vår verksamhet

Vi har fått många utmärkelser för vårt hållbara engagemang. Vi främjar biodynamiskt jordbruk, hälsosamma jordar och rättvisa relationer med våra långsiktiga partnerskap med odlare över hela världen. Precis som biologisk mångfald har avgörande betydelse för oss, så har vi också en omfattande klimatskyddsstrategi. Inom båda dessa områden har vi en proaktiv framförhållning gällande vårt ansvar. Vi agerar socialt ansvarsfullt, miljömässigt sunt och ekonomiskt framgångsrikt.

Medvetenhet och motståndskraft

Vi bedriver vår verksamhet med en medveten inställning, i allt vi gör. Vi tar lika mycket av naturen som vi kan ge tillbaka. Faktum är att vi strävar efter att ge ännu mer tillbaka än vi tar – det är vad hållbarhet handlar om. Inom vissa delar av vår verksamhet går detta redan mycket bra, och inom andra områden arbetar vi intensivt för förbättring. Hållbarhet har mycket att göra med motståndskraft. Som företag bygger vi motståndskraft på olika nivåer. Våra biodynamiska trädgårdar och råvaruprojekt runt om i världen stöder motståndskraft i jorden och lokala ekosystem. Vi bygger också motståndskraft på social nivå genom att behandla våra långvariga partnerskap med odlare med respekt, rättvisa löner och stödja sociala projekt.

Min personliga inställning till hållbarhet är att ju mer motståndskraftiga vi är, desto mer hållbara är vi.
Dr. Stefan Siemer, Head of Sustainability Weleda AG
98
av allt avfall inom produktionen återvinns
100
återvinningsbar energi används för att driva Weledas produktionsanläggningar i Tyskland, Frankrike och Schweiz.
60
av våra förpackningar är gjorda av glas.

Att skydda klimatet är en viktig del i vårt arbete

Redan när Weleda grundades 1921 var vår grundtanke att sättet vi gör affärer på ska vara i harmoni med människanx och naturen. Vi arbetar för att förbättra den biologiska mångfalden. Att skydda klimatet är en del av det. Våra produktionsanläggningar drivs av förnybar energi och vi stödjer globala initiativ för hälsosamma jordar. Vi har även utvecklat en fröstrategi för mer biologisk mångfald och utvecklar ständigt arbetet kring återvunna förpackningar.

Så här skyddar vi klimatet

 • 100 % återvinningsbar energi används för att driva Weledas produktionsanläggningar i Tyskland, Frankrike och Schweiz.
 • Biodynamiskt jordbruk ökar humus i jorden, som lagrar stora mängder kol. Därför ökar vi den biodynamiska andelen av våra certifierande växtbaserade råvaror.
 • Vi använder återvunna PET-flaskor (rPET) till våra babyvårdsprodukter. Det gör att vi minskar våra koldioxidutsläpp med 250 ton per år. Vi kommer även att fortsätta öka andelen återvunnet material som används i våra övriga förpackningar.
 • Vårt mål är att minska vår energiintensitet (energiförbrukning dividerat med produktionsvolym) med 2,5 procent varje år.
 • Vi utvecklar ett globalt koncept för hållbar mobilitet och logistik.
 • Vi skapar transparens kring de verkliga kostnaderna för våra viktigaste växtbaserade råvaror, inklusive klimatpåverkan.

 

 

 

Som en del av vår faktiska kostnadsredovisning utvärderar vi skillnaderna mellan ekologiskt jordbruk och konventionellt jordbruk. Det innebär att titta på koldioxidutsläpp, koldioxidbindning, vattenförbrukning, vattenföroreningar, energiförbrukning, erosion och markbildning. Jämförelserna visar att ekologiskt och biodynamiskt jordbruk har en mycket bättre verklig kostnadsbalans än konventionellt jordbruk.

Naturen ber oss att vara en bra partner.
Ueli Hurter, biodynamisk bonde och styrelseledamot i Weleda

Vad är faktisk kostnadsredovisning?

Faktisk kostnadsredovisning avslöjar de "dolda kostnaderna" för ett företags verksamhet. Förutom direkta produktionskostnader beräknas och inkluderas de miljömässiga och sociala konsekvenserna i produktpriset och balansräkningarna.

Weleda vill skapa en hållbar framtid

Räcker det att vi minskar våra utsläpp eller ökar det återvunna innehållet i våra förpackningar? Vi tycker inte det. Vi vet att det finns många exempel på att en värld med Weleda är bättre än en värld utan, till exempel genom biodynamiskt jordbruk och vårt engagemang för hälsosamma jordar. På andra områden, som förpackningar och klimatskydd, har vi fortfarande arbete kvar att göra och har satt upp nya ambitiösa mål. Vi gör allt vi kan för att se till att den övergripande balansen i vår ekonomiska verksamhet blir mer positiv.

Erkännande av vårt hållbarhetsengagemang

Vi är stolta över de utmärkelser som vi fått:

 • Sustainable Beauty Awards

 • Green Brands Award

 • Swiss Ethics Award

 • German Sustainability Award

 • Good Brand Award för hållbara förpackningar

 • Flera andra utmärkelser för vår certifierade naturliga hudvård