Kvalitet

Kvalitet är inte bara ett slagord hos Weleda. För oss står namnet Weleda för holistisk kvalitet från ursprung till produkt och vidare till hur produkten används av våra kunder.

En livstid av erfarenheter

Glass bottles with natural essential oil - Weleda

Vi har över 90 års erfarenhet av att tillverka naturlig, ekologisk hudvård och farmaceutiska produkter. Enligt vårt motto ”i samklang med människa och natur” har Weleda förbundit sig att behandla naturen på ett ansvarsfullt sätt och med omtanke. Därför tryggas hög kvalitet och tillgång på våra råvaror genom biodynamisk odling i våra egna medicinalväxtträdgårdar, genom certifierad insamling av vilda växter och nära samarbete med långsiktiga leverantörer.

 • Kvalitet från början till slutet

  Weledas naturliga hudvårdsprodukter står för en skonsam omsorg och kvalité, garanterad genom användandet av råvaror genom hela produktionen från framställningen till leveransen av den slutgiltiga produkten.

  Kvalitetslöfte
 • En växande kultur

  Våra trädgårdar har varit en viktig del av Weledas affärskultur sedan företagetet startade 1921. Lär dig mer om våra trädgårdar runt om i världen.

  Våra trädgårdar
 • Så innan du skördar

  Runt tre fjärdedelar av våra växt ingredienser kommer från organisk eller biodynamisk odling och från certifierad vild plockning. Givetvis, kan vi inte odla alla växter själva.

  Inköp
 • Från ingrediens till produkt

  Genom känsliga och lämpliga behandlingsmetoder såsom destillering, extrahering eller exponentiering anpassas naturliga råvaror efter människors behov.

  Produktion
 • NaTrue

  Naturlig hudvård är inte alltid helt naturlig. NaTrue är den första internationellt erkända kvalitetsmärkningen för ekologisk och naturlig hudvård och skapar därmed klarhet i "djungeln" av märkningar.

  Certifieringar och etiketter

Kvalité på flera punkter

 

 • Utöver kvaliteten på våra råvaror lägger vi stor tonvikt på hållbart och socialt ansvarsfull handel, mer allmänt känt som fair trade. Detta gäller för hela produktionskedjan.
 • Vi undviker konsekvent syntetiska färgämnen och dofter eller “naturidentiska” konserveringsmedel. Endast naturliga eteriska oljor används för parfymering av våra produkter.
 • Allt vi gör har en social, material- och miljömässig, konsumentvänlig och terapeutisk kvalitet, som utgör de fyra grundpelarna för hela Weledas kvalitetsdefinition.