Pomegranate

Skyddar mot yttre påfrestningar och stimulerar cellförnyelsen

En symbol för skönhet och styrka

Inom många kulturer har man använt granatäpplen i tusentals år. De har sitt ursprung i det antika Persiska riket som omfattade våra dagars Grekland, Turkiet, Iran och Irak. Granatäpplen odlas fortfarande i första hand kring Medelhavet, i Mellanöstern och Indien. I dessa kulturer har frukten alltid betraktats som en symbol för skönhet, fruktbarhet, sinnlighet och styrka. Själva växten kan uppnå en väldigt hög ålder - vissa exemplar blir över 200 år gamla. Under senare år har granatäpplet återupptäckts och används till matlagning och hudvård. 

Vetenskapligt bevisade effekter

Olja från granatäppelkärnor innehåller antioxidanter med förnyande egenskaper på grund av höga halter polyfenoler. Dessa naturligt förekommande fytokemikalier är mycket bra på att motverka fria radikaler som är kända för att påskynda hudens och cellernas åldrande. Oljan från granatäppelkärnorna vitaliserar hudcellerna så att huden blir fastare och jämnare på naturlig väg. Dess många positiva egenskaper bekräftats av flera vetenskapliga studier.

Granatäpple - en superfrukt

Granatäpple tillhör begreppet superfrukter och syftar på frukt och bär som har ett exceptionellt högt näringsinnehåll. Kärnolja från granatäpple innehåller antioxidanter som effektivt skyddar mot fria radikaler, kända för att påskynda hudens och cellernas åldrande. Tillsammans med sin höga halt av viktiga fettsyror och vitaminer stärker kärnoljan huden och har en stimulerande effekt på dess cellförnyelse. Hudcellerna vitaliseras så att huden blir fastare och jämnare på naturlig väg. De många positiva egenskaperna bekräftats av flera vetenskapliga studier.

En naturlig aktiv hudvård

När vi åldras förändras huden och cellförnyelsen börjar långsamt avta samtidigt som ålderstecken i huden börjar synas. Genom att anpassa sin hudvård till produkter med mer aktiva ingredienser, anti-aging produkter, förbättras hudens elasticitet och lyster. Därför kan vi från 40-års åldern tillgodogöra oss granatäpplets positiva egenskaper på bästa sätt, då huden är i behov av extra näring, skydd och stimulans. Huden blir slätare och rynkor mindre framträdande.

 

Inspire Creamy Body Wash

Naturlig duschkräm med ekologiskt granatäpple
200ml
119.00 SEK

Regenerating Body Lotion

Spänstgivande och antioxidantrik kroppslotion
200ml
219.00 SEK

Regenerating Hand Cream

En naturlig handkräm med antioxidanter
30ml
109.00 SEK

Regenerating Body Oil

En naturlig kroppsolja med granatäpple
100ml
299.00 SEK