Familj

Skydda barnens ömtåliga hud mot kyla

Barnens hud kan inte anpassa sig till temperaturskiftningar på egen hand och kan därför behöva extra omsorg. Det här behöver du tänka på för att skydda barnens ömtåliga hud i ansiktet mot kyla i vinter!

Skiftande väder är påfrestande för barns hud

Det nordiska klimatet med skiftande väder- och temperaturväxlingar kan vara påfrestande för barns känslig hud. En känslig hud tenderar dessutom att vara extra utsatt under vintersäsongen och kan upplevas mer torr, röd och irriterad än vanligt. Men med enkla knep går det att skydda barnens ömtåliga hud, även på vintern.

EN VATTENFRI VÄDERKRÄM

Calendula Skin Protection Balm

Naturligt skydd mot kyla och vind
3 reviews
30ml
109.00 SEK

Så använder du Weledas väderkräm

Väderkräm kan användas av hela familjen. På bebisar från 6 månader, eller från när bebisen kan sitta upp i vagnen och då är mer utsatt för kalla vindar och kyla. Massera in ett tunt lager på de mest utsatta områdena innan ni går ute i kylan. Väderkrämen kan användas flera gånger per dag eller vid behov.

Detta innehåller vår väderkräm

 • Rent bivax och hudvänligt lanolin bildar en skyddande barriär utan att påverka hudens naturliga funktioner.
 • Värdefull mandelolja vårdar torr hud och hjälper den att bevaras mjuk och smidig.
 • Extrakt av biodynamiskt odlad ringblomma och ekologisk kamomill hjälper till att lugna och lindra den ömtåliga huden.

Så skiljer sig barns hud från vuxnas

Små barns hud är tunnare än en vuxen och kan inte anpassa sig på egen hand till plötsliga temperaturskiftningar. Huden tenderar att bli irriterad, röd och känslig, speciellt i ansiktet, och kan därför behöva extra omsorg bland annat med hjälp av skyddande och mild hudvård.

2 viktiga saker att tänka på för att skydda huden i ansiktet mot kyla

 1. Förebygg med mild hudvård
  För att huden ska må så bra som möjligt under den kalla årstiden kan man förebygga genom att smörja in barnets hud med en vårdande hudvårdsprodukter efter dusch eller bad. Smörj ofta men inte direkt i samband med att ni ska ut i kylan, då vattenbaserade produkter kan ha en kylande effekt på huden.
   
 2. Använd en vattenfri väderkräm
  Ska ni ut och åka pulka, skidor eller bara ta en promenad i kallt väder kan ett tunt lager av en vår Calendula Skin Protection Balm vara att föredra. Krämen, som används i förebyggande syfte, lägger sig som en skyddande barriär mot kyla och kalla vindar. Smörj de mest utsatta områdena som kinder, runt näsan, runt munnen och läpparna. Ha gärna en extra väderkräm på förskolan!