Familj

Ekologisk babyolja för en glad bebishud

Som nyfödd är inte babyns hud och dess reglerande funktioner fullt utvecklad. Huden är fem gånger tunnare än en vuxens och behöver skyddas från alla yttre påfrestningar. Det är vanligare att en bebishud hamnar ur balans den första tiden.

Babyolja från Weleda

Huden blir lätt torr, får utslag, skorv eller fjällar. För att ge babyns hud de bästa förutsättningarna att klara av alla påfrestningar är det viktigt att stärka den med rätt produkter. Babyolja är speciellt utvecklat för att passa bebisars och barns känsliga hud och innehåller få anpassade ingredienser.

I Weledas hudvårdsserie för barn med Calendula finns det en babyolja. Calendula baby oil är en naturlig babyolja utformad för att ta hand om barnets hud. Den kan användas för daglig vård som mjukgör och till en mild rengöring samt skydda den känsliga huden.

Hela Calendula-serien för bebis och barn innehåller ekologiskt extrakt av lindrande ringblomma, som ofta benämns med det engelska namnet Calendula. Ringblommans aktiva sammansättning har många fördelar för huden. Som klassisk läkeväxt har den visat sig lindra inflammation och stärka en hud i obalans. Calendula baby oil innehåller även sesamolja som har ett högt innehåll av bland annat viktiga fettsyror och E-vitamin som är en naturlig antioxidant.

Som nyfödd är inte babyns hud och dess reglerande funktioner fullt utvecklad

Användning av babyolja

Babyolja kan med fördel användas dagligen. Den kan användas som massageolja, hudvård, rengöring och som badolja. Det behövs ofta inte så stor mängd då oljan är dryg. Babyolja är väldigt fördelaktigt vid skorv, massera in den lätt och försiktigt i hårbotten och sköljs sedan bort.

För känsliga bebisrumpor är det perfekt att komplettera med lite babyolja på en fuktad mjuk frottelapp, eller smörja in mellan blöjbytena för lindrande och skyddande effekt. För att förebygga uppkomsten av röda rumpor hos små barn går det bra att smörja med Calendula Body Cream  i dem områdena. Om det redan uppstått en röd och irriterad hud kring blöjområdet lindrar Calendula Nappy Change Cream röda rumpor från första dagen.

Ge din bebis en mjuk massage, ett litet barn uppskattar stunder fulla av trygghet och tillit.

Bästa babyoljan

Få ingredienser

Så vilken babyolja är egentligen bäst? Weleda anser att den bästa babyoljan oftast är en gjord på få ingredienser som är helt naturliga och ekologiska. Babyns hud är känslig och i ett tidigt stadie börjar allergier och överkänsligheter att upptäckas. Det kan då vara till fördel att använda produkter med få ingredienser av högsta kvalitet. Det räcker oftast med få men effektiva ingredienser för att uppfylla ett bra resultat.

Ekologisk babyolja

Vi förespråkar såklart även att hudvård ska vara ekologisk och naturlig, framförallt för barnen. En fördel med ekologisk och naturlig hudvård är att kroppen utsätts för mindre syntetiska kemikalier, vilket vi i högsta grad vill undvika att exponera små barn för. Ekologiskt utvunna oljor innehåller dessutom mycket näring som gör susen för ditt barns hud. Välj därför en ekologisk babyolja eller barnolja som gör skillnad för barns hud!

Weleda Calendula Baby Oil, sedan 1959

Calendula Baby Oil

Hudvänlig ekologisk och naturlig babyolja
200ml
169.00 SEK

Calendula Nappy Change Cream

Lindrar röd rumpa från första dagen
75ml
109.00 SEK

Calendula Skin Protection Balm

Naturligt skydd mot kyla och vind
3 reviews
30ml
109.00 SEK

Calendula Body Cream

Naturlig hudkräm för bebis som ger mjuk hud
75ml
99.00 SEK

Calendula Shampoo & Body Wash

Mild mot huden, snäll mot ögonen
200ml
109.00 SEK