Citrus

Citron är uppfriskande och som med sina uppiggande egenskaper återupplivar och lyfter vårt sinne

En riklig dos C-vitamin

Det är allmänt känt att denna syrliga frukt bokstavligen svämmar över av C-vitamin. Citronjuice med sin skyddande effekt är en välkänd huskur mot förkylning. Varm citrondryck med honung är uppfriskande och stärkande och ju mognare citronen är, desto mer intensiv är fruktsyran och desto mer utvecklas dess sammandragande, renande och uppfriskande effekten och ger dig ny vitalitet – både från in och utsidan.

Väck dina sinnen

De små vita blommorna doftar helt underbart och dessutom finns det dyrbara eteriska oljor i både skalet, fruktköttet och till och med i de karakteristiskt ovala bladen. Citronens friska arom är lika uppfriskande som dess livfulla färg och de eteriska oljorna genomsyrar hela växten. 

Citronträdet är också fullt av livskraft – det vintergröna, medelstora trädet är det enda trädet som blommar och bär frukt samtidigt nästan hela året runt. På ett enda år kan ett träd ge upp till 1 000 kilo citroner. Citronen har bevarat sitt rykte som gröda med hög avkastning genom århundraden. Citronträdet kommer ursprungligen från norra Indien och hade rest jorden runt redan på medeltiden. Idag odlas det från Kina till Spanien och trivs bäst på bördiga jordar med riklig tillgång på solljus. Under goda förhållanden kan citronträd bli imponerande hundra år gamla.

 

Uppiggande oljor för kropp och sinne

De eteriska oljorna och fruktens juice har kommit att bli viktiga ingredienser i läkemedel och hudvårdsprodukter. De värdefulla eteriska oljorna i våra citroner bevarar och vårdar vår hud, men även vårt sinne – dess intensiva doft ger energi och får oss på gott humör resten av dagen.

Refreshing Body Lotion

Ger direkt återfuktning och en svalkande känsla.
200ml
145.00 SEK

Citrus Fresh Deo Spray

En naturlig deodorant med citrus
2 reviews
100ml
165.00 SEK

Refresh Creamy Body Wash

Naturlig duschkräm med doft av citrus
200ml
119.00 SEK

Refreshing Body Oil

Uppfriskande kroppsolja med citrus
100ml
189.00 SEK

Refreshing Bath Milk

Naturlig badmjölk med fräsch citrusdoft
200ml
219.00 SEK

Refreshing Hand and Nail Cream

Naturlig handkräm till mycket torra händer
50ml
109.00 SEK