Ratanhia

Upprätthåller friska tänder och tandkött

Easily overlooked

Ratanhia är en buskig växt som aldrig kommer att vinna en skönhetstävling. Men, liksom många växter som lätt förbises, är dess inre värden anmärkningsvärda. Ratanhia växte ursprungligen vid foten av Anderna i Bolivia, Peru och Ecuador, där ursprungsbefolkningen alltid använt den som medicinalväxt, speciellt mot inflammation i munnen.

På grund av ökand populariteten har exportvolymerna ökat kraftigt under de senaste åren, vilket i sin tur hotar själva existensen av Ratanhia. Därför har vi i över 40 år använt Ratanhia från specifika platser i Peru, så att vi kan bibehålla vårt engagemang i en hållbar och socialt ansvarstagande vild samling. Skyddet av både människor och miljö är alltid främsta prioritet för Weleda.

Roten till Ratanhia innehåller lugnande tanniner, som utvinns för användning inom munhygien. Dess karakteristiska rödaktiga färg kvarstår ända fram till de färdiga produkterna. Dessa tanniner stärker tandköttet, samtidigt som det hjälper till att lindra irritation i munhålan. En frisk mun med starka tänder är inte bara vackra och användbara, utan också en viktig faktor i hela vår organisms hälsa.