Rosmarin

Rosmarin hjälper matsmältning, cirkulation och lyfter sinnet

Rosmarin är en tålig växt med en uppfriskande doft. Ros marinus kommer från latin och betyder “havets dagg”. Under antiken var rosmarin tillägnad gudarna, särskilt den grekiska kärleksgudinnan Afrodite. Därför ansågs den också vara en kärlekssymbol. Växten trivs i kustregionerna vid Medelhavet från Portugal till Joniska öarna. Den är vintergrön, lågväxande och älskar varma, torra lägen, men tål även extrem kyla och kan klara ned till -20 grader utan att ta skada.

Rosmarinoljans stimulerande egenskaper

Trots att antikens greker uppskattade rosmarin verkar de inte ha känt till mycket om dess läkande krafter. Det finns i princip inga bevis i deras skrifter på att den har använts rent praktiskt. Det var först under medeltiden som alla goda kvaliteter i den eteriska oljan från rosmarin upptäcktes. Rosmarin har en starkt värmande förmåga, underlättar matsmältningen och stimulerar cirkulation och nerver. Den kan lindra reumatism och migrän, och rosmarinolja har även en antiseptisk verkan. Som tillsats i badet har den visat sig värdefull vid behandling av infekterade eller svårläkta sår, och till och med i form av salva absorberas den lätt och har en bra verkan.

Vi använder extrakt av rosmarin till våra vårdande produkter och läkemedel för att stimulera värmebalans och cirkulation. Den intensiva doften lyfter humöret och motverkar trötthet. Den kan användas invärtes – exempelvis som te – men även utvärtes som en olja.

Revitalising Hair Tonic

Stimulera och gynna hårväxten med rosmarinolja
100ml
179.00 SEK