Calendula

En trädgårdsfavorit med helande, lugnande och reparativ egenskaper

Ringblomman är både en medicinalväxt och en prydnadsväxt samtidigt som den är en populär trädgårdsblomma. Det finns nästan ingen annan växt som är lika mångsidig och kraftigt verkande, och därför har vi odlat den som medicinalväxt för dess läkande förmåga i mer än 80 år.

Ringblomman var inte bara populär som medicinalväxt. Blommorna, strålande, soliga och livskraftiga, var även vanliga som prydnadsväxter bland greker, romare, indier och araber. Ringblommans gyllene färg har länge använts till tyg, livsmedel och hudvård. I Europa, där växten introducerades i slutet av medeltiden, etablerade den sig som ett välkommet tillskott till mat och som medicinalväxt.

Samlar energi från solen

Ringblommans har en energisk och livfull växtlighet. Växtens klargula, orangea och röda blommor är riktiga solfångare och absorberar stora mängder ljus och värme. Dens aktiva sammansättning motverkar inflammation och främjar nybildningen av vävnad medan karotenoider, flavonoider och eteriska oljor stärker huden mot yttre påverkan. Den har också en lugnande, upplyftande effekt på hud som har kommit i obalans och blivit torr, inflammerad eller stressad.

Mångsidiga och verksam läkeväxt för hälsosam hud

Tack vare sina lugnande och upplyftande egenskaper är ringblomman utmärkt för den ömtåliga huden hos småbarn och även nyfödda. I synnerhet på spädbarn och små barn bildar huden ett värmande och skyddande lager av fettreserver för att säkra de inre organens funktion. Men ung hud kan inte anpassa sig till plötsliga temperaturförändringar på egen hand. Babyhud behöver extra stöd i form av kärleksfull omsorg, kläder och värmande behandlingar och här kommer ringblommans lugnande extrakt in och hjälper till att utveckla motståndskraft och skydd hos den unga huden.

Med dessa förnyande och skyddande förmågor spelar ringblomman en nyckelroll i många av våra produkter. Det finns tinkturer och oljeextrakt från den här otroliga växten i omkring 30 av våra produkter och eftersom ringblomman är oumbärlig för utvecklingen av barns hud har den varit nyckelväxten i vår baby- och barnvård i över 50 år.

Calendula Nappy Change Cream

Lindrar röd rumpa från första dagen
75ml
109.00 SEK

Calendula Baby Oil

Hudvänlig ekologisk och naturlig babyolja
200ml
169.00 SEK

Calendula Cream Bath

Naturligt babybad som ger mjuk hud
200ml
169.00 SEK

Calendula Skin Protection Balm

Naturligt skydd mot kyla och vind
3 reviews
30ml
109.00 SEK

Calendula Body Cream

Naturlig hudkräm för bebis som ger mjuk hud
75ml
99.00 SEK

Calendula Face Cream

Mjukgörande hudkräm för bebis
50ml
99.00 SEK

Calendula Shampoo & Body Wash

Mild mot huden, snäll mot ögonen
200ml
109.00 SEK

Calendula Body Lotion

Mild och fuktgivande body lotion för bebisar
2 reviews
200ml
179.00 SEK

Children's Tooth Gel

Naturlig tandkräm för mjölktänder
50ml
89.00 SEK

Calendula Toothpaste

Tandkräm utan syntetiska flourider
75ml
89.00 SEK

Calendula Soap

Mild tvål med helt naturlig ringblomma
100g
99.00 SEK