Återvinn våra produkter med Bower

Återvinn våra produkter med Bower

Weleda har inlett ett samarbete med återvinnings-appen Bower för att hjälpa konsumenter att på ett enkelt och roligt sätt panta sina förpackningar. I samarbete med svenskutvecklade återvinningsappen Bower (tidigare Panta På) gör Weleda fr o m 30 augusti det möjligt för konsumenter att panta Weledas produktförpackningar med streckkod på samtliga återvinningsstationer. Genom att panta sina förpackningar gör man gott för miljön och tjänar samtidigt pengar och poäng. Pantbeloppet kan doneras till välgörande ändamål direkt i appen, föras över till ditt bankkonto eller konverteras till attraktiva erbjudanden. Dessutom kan du direkt i appen se hur mycket koldioxid du besparat vår planet med. I år firar Weleda 100 år och som en del i att uttöka sitt hållbarhetsarbete har man valt att samarbeta med Bowers återvinningsapp. Att panta, och framför allt att panta rätt, genom att lämna på återvinningsstationer, är ett smart och bra sätt att få fler att göra bra val för miljön. Bower har funnits på den svenska marknaden sedan 2019 och möjliggör pant på alla typer av konsumentförpackningar, där Weleda nu ansluter sig som samarbetspartner.

Samarbetet med Bower är en del av vårt långsiktiga hållbarhetsarbete där vi vill uppmuntra till ett mer hållbart konsumentbeteende. Via denna app gör man det både enklare och roligare att bidra och vi ser att det dessutom fått en stor spridning i alla åldrar vilket är kul. För oss känns det viktigt att vara med och göra det enkelt för konsumenten att göra bra val

Johanna Dannesund Eriksson

Nordisk Sälj- & Marknadschef på Weleda

Weleda har alltid haft stort fokus på hållbarhet både när det gäller förpackningar och ingredienserna i sina hudvårdsprodukter. Weledas filosofi är att allt man tar från naturen ska man även ge tillbaka, som ett ekologiskt kretslopp. Dessutom följer och uppfyller Weleda samtliga av FN´s 17 uppsatta hållbarhets- & utvecklingsmål. Weledas samarbete med Bower blir ett naturligt och viktigt steg i det fortsatta arbetet gällande hållbarhet. Samarbetet innebär att man fr o m den 30 augusti kommer kunna panta samtliga Weledas produktförpackningar med streckkoder på närmaste återvinningsstation.

Fem snabba steg i hur du pantar rätt:

1. Ladda ner Bower-appen där appar finns.
2. Skanna och sortera dina förpackningar hemma. Alla Weleda produkter som har en streckkod går att panta med Bower- appen.
3. Gå till din närmaste återvinningscentral. Den hittar du via appens kartfunktion.
4. Innan du lägger allt i rätt behållare är det viktigt att du bekräftar att du är på återvinningsstationen och kontrollskannar en av dina tidigare skannade förpackningar innan du lägger dem i återvinningen.
5. När du pantat allt får du pantvärdet för allt du skannat och kan se direkt i appen hur mycket koldioxid du har sparat samt poäng och pengar du tjänat.

Voíla du har nu gjort vår planet en stor tjänst!