Skönhet

3 effektiva ingredienser i produkter mot pormaskar (och kvisslor)

Växtvärlden förser oss med ett brett urval av naturliga och effektiva ingredienser. En kombination som är omsorgsfullt utvald för att motverka problemhy är bark av pilträd, trollhassel och lakritsrot.

Hudvård för problemhy

Har du pormaskar och kvisslor? Huden är kroppens största organ som utsätts för yttre och inre påfrestningar. Det kan resultera i att huden hamnar i obalans oavsett ålder.  Weledas hudvårdsserie Blemished Skin hudvårdsserie består av hudvård för problemhud, som hjälper huden med effektiva botaniska/bioaktiva/naturliga extrakt. Väl beprövade ingredienser från silverpilträdets bark, trollhassel och lakritsrot motverkar pormaskar och får på sikt huden att kännas och klarare ut.

Naturliga ingredienser mot problemhy

​​​​Vi erbjuder endast naturlig hudvård i vårt sortiment, med produkter certifierade av NATRUE. De noga utvalda ingredienserna i kombination med 100 års erfarenhet inom naturlig och ekologisk hudvård, och dermatologiska tester, resulterar i produkter som ger huden det den behöver för att komma i balans och bli naturligt vacker. Nedan kan du läsa om de naturliga ingredienserna vi använder i vår naturlig ansiktsvård för problemhy.

 

Pilträd

Pilträd växer oftast längs med åar och floder, där de föredrar att stå i eller nära rinnande vatten. För de flesta andra träd vore sådan miljö för fuktig, vilket skulle göra att de ruttnar. Men pilträd växer snabbt och starkt där. De sprider villigt ut sina rötter i områden nära vatten, där sand och lösa växter regelbundet spolas i land och läggs i lager. Pilträd använder sina rötter för att lufta jorden och livnär sig på gammalt växtmaterial och mineraler från floder och åar.

Tittar man närmare på pilträdets ”signatur” ser man att dessa träd har förmågan att sprida harmoni i sin naturliga omgivning. För hud som påverkas av orenheter, pormaskar och kvisslor lugnar extrakt från pilbarksträd rödhet och harmoniserar huden i sin helhet. Det stimulerar hudens metabolism, exfolierar döda hudceller och rengör porer. Extrakt från pilbark kan hjälpa till att förhindra att pormaskar utvecklas till kvisslor.

Trollhassel

Det andra extraktet som också viktig när det gäller att förebygga att pormaskar utvecklas till kvisslor och som stärker extraktet från pilbarksträd är trollhassel. Extraktet som tas från torkade löv från trollhassel verkar sammandragande på stora porer och har en lugnande och skonsam effekt på huden.

Lakritsrot

Det sista extraktet i denna kraftfulla kombination mot problemhy är från lakritsroten. På Weleda använder vi den för att producera ett extrakt som verkar lugnande och antioxidativt på huden. Tillsammans med extrakt från pilträd och trollhassel motverkar det problemhy och lugnar huden.

Grunden till klarare hud

Det första steget i en hudvårdsrutin är det viktigaste steget oavsett hudens tillstånd. När det kommer till problemhy är vår rengöring Purifying Gel Cleanser mild och anpassad för oren hud och rengör effektivt huden. Med naturliga effektiva ingredienser som trollhassel och lakritsrot blir huden klarare dag för dag. När huden är rengjord appliceras en ansiktskräm, i vår hudvårdsserie för problemhud hittar du vår Refining Lotion som är en lätt och svalkande ansiktslotion som håller huden matt. Det antibakteriella extraktet från pilträd motverkar att problemhud blir värre och lugnar irriterad hud

Med naturliga effektiva ingredienser som trollhassel och lakritsrot blir huden klarare dag för dag.

Punktbehandla finnar med extrakt från pilbark och timjan

I vissa situationer behöver vi något effektivt och snabbverkande. Vårt sista steg i vår hudvårdsserie är vår S.O.S Spot Treatment som hjälper dig att lugnar blemmor samt irritationer. En perfekt produkt att ha med sig överallt.