Skönhet

Så får du glow i ansiktet med 3 enkla steg

Slipp glåmig hy med produkter som ger glow.

Välj rätt hudvårdsprodukter i vinter och behåll ditt glow

Under vinterhalvåret är det viktigt att skydda huden för att förhindra att huden hamnar i en lätt obalans och bli torr.

Glåmig hy är något många upplever under höst- och vinterhalvåret. När luftfuktigheten plötsligt blir lägre och huden utsätts för brist på solljus, torr luft och stora temperaturskiftningar, påverkar det hudens skyddsbarriär. Hudens barriär ska behålla fett och fukt i huden för att skydda, och hamnar lätt i obalans vid kallare klimat. Därför är det vanligt för oss nordbor att få torr vinterhy.

Det finns många fördelar med naturlig hudvård för att hålla huden i balans, och det är extra viktigt med rätt hudvårdsprodukter under vinterhalvåret för att behålla en hälsosam hud. Det är en vanlig föreställning att det är svårt att få till ett glow, men det är lättare än du tror!

Ge ansiktet mer glow med naturliga produkter

Ingen har kanske missat att lyster är a och o inom skönhet och hudvård, ett fint lyster ger en uppfattning om en frisk och pigg hy. Nedan går vi igenom hur man får ett fint glow.

Glow eller lyster i ansiktet?

Glow är ett begrepp som har börjat användas under de senaste åren, men det är egentligen ett annat ord för lyster. Många undrar vad glow och lyster i huden faktiskt innebär, vilket är svårt att specificera. Båda orden är synonymt med klar,hälsosam, skimrande och är helt enkelt raka motsatsen till glåmig. Huden ser pigg, fräsch, skinande och bara sådär riktigt ”glowig” ut.

Weledas produkter som ger glow - 3 enkla steg

Glow till ansiktet går att få till smidigare än vad många tror, både med hudvårdsprodukter och smink. Men för att alltid ha det där perfekta glowet är det viktigt med rätt hudvård och en hälsosam livsstil. Ingen vill ju behöva gå runt med smink hela tiden! Här kommer 3 grundläggande steg som en start för att glow-boosta din hud:

1. Rengör

För att inte torka ut huden i ansiktet är det viktigt att använda milda rengöringsprodukter. En rengöringsmjölk eller rengöringslotion som inte rubbar hudens naturliga balans och lipider är ett bra val på vintern.

Weledas rekommendation: Ansiktsrengöring för känslig hy eller skonsam ansiktsrengöring med trollhassel.

2. Skydda

Under vinterhalvåret behöver hudvården innehålla extra skyddande ingredienser under dagen som står emot alla yttre påfrestningar för huden. Naturlig ansiktsolja hjälper till att skydda en torr hud, samtidigt som den ger näring, ger den också ett perfekt glow och hjälper huden att bevara sin fukthalt genom att stärka hudbarriären.

En ansiktsolja går att använda som den är eller att blanda ut några droppar i dagkrämen. Om oljan används som den är används den med fördel som ett oljeserum och appliceras då innan dagkrämen. Låt ansiktsoljan sjunka in i huden i några minuter innan applicering av resterande produkter.

Det är en vanlig föreställning att ansiktsolja bidrar till finnar och fet hud. Detta stämmer ej. Oljor har olika sammansättning av fettsyror och molekylstorlek. Det finns en olja för varje hudtyp och därför är det viktigt att välja rätt olja. En olja kan balansera hudens talgproduktion och på så sätt lugna en fetare hudtyp och minska att problem hud uppstår.

Weledas rekommendation:  Ansiktsolja för känslig hy eller ansiktsolja för fina linjer.

3. Reparera

På natten är det viktigaste fokuset att reparera huden. När vi är inomhus och huden inte utsätts för alla dagliga påfrestningar behöver inte hudvården innehålla lika mycket skyddande ingredienser som på dagtid. På natten behöver vi ge huden förutsättningar för återhämtning. Med hudvårdande nattkrämer med högt näringsinnehåll ger vi huden rätt förutsättningar.

Weledas rekommenderation: Ansiktsbalm för mycket torr hudnäringsrik multikräm för torr hud eller parfymfri ansiktskräm för känslig hud

Skin Food 75ml

Multikräm för torr hud
5 reviews
75ml
149.00 SEK

Skin Food Light 75ml

Fuktkräm för torr hud
8 reviews
75ml
149.00 SEK

Firming Facial Oil

Antioxidantrik ansiktsolja som ger lyster och ökad elasticitet.
2 reviews
30ml
399.00 SEK

Skin Food Lip Balm

Naturligt läppbalsam för torra läppar
3 reviews
8 ml
99.00 SEK

Det finns även annat som ger huden mer lyster

Perfekt glow med ansiktsolja 

Om hudvårdsrutinerna är på plats och du ändå inte känner dig nöjd med lystern i hyn, rekommenderar vi starkt att du adderar en ekologisk ansiktsolja om du ännu inte testat detta. En ansiktsolja kan användas som serum och appliceras innan din ansiktskräm alternativt fuktkräm, både morgon och kväll. Känn efter hur mycket din hud behöver, det kan räcka med en gång per dag.

Massera in oljan en stund för extra glow. Detta ökar även blodcirkulationen som förbättrar och påskyndar cellförnyelsen som även det bidrar till att få fin lyster i ansiktet! Arbeta i stora cirklar inifrån och ut och låt sedan ansiktsoljan sjunka in. Läs mer om hur du utför ansiktsmassage.

Din inre hälsa påverkar din lyster

Sist men inte minst - huden speglar den inre hälsan. Se till att få i dig tillräckligt med näring, sömn, motion och avslappning så kommer din hud att tacka dig. Glöm inte heller att få i dig tillräckligt med vatten, gärna minst 1,5 liter vatten per dag. Förutom att använda rätt produkten är det även viktigt att återfukta inifrån med vatten. Om du redan dricker tillräckligt med vatten men ändå känner dig torr, kan du addera bra fetter till din kost som exempelvis avokado, olivolja och nötter.