Skönhet

Hur naturlig hudvård kan ge din hud fördelar

Naturliga ingredienser skapar balans för torr hud. Plantoljor stärker inte bara hudens skyddande barriär med lipider som liknar vår egen hud. De stimulerar ven hudens självreglerande förmåga, vilket leder till effektivare lagring av fukt.

Naturlig hudvård skapar balans för huden

Naturliga ingredienser skapar balans för torr hud. Plantoljor stärker inte bara hudens skyddande barriär med lipider som liknar vår egen hud. De stimulerar även hudens självreglerande förmåga, vilket leder till effektivare lagring av fukt. Att behålla hudens fuktnivå är alltid viktigt för att huden ska må bra, men att välja rätt ansiktsvård för torr hud är extra viktigt vid vinterns påfrestande klimat, och då är naturlig och ekologisk hudvård rätt väg att gå.

Vår hud är ett levande organ. En hudvårdsprodukt tillverkad av naturliga ingredienser stödjer hudens egna funktioner. Plantoljor eller lanolin är till exempel idealiska i detta avseende. De sjunker lätt in i huden och fyller på dess skyddande barriär, eftersom de liknar hudens egna lipider. Som ett resultat blir huden mindre uttorkad. Den tar emot näring samtidigt som den kan andas. Lanolin finns bland annat i några av produkterna i Skin Food-serien, Calendula-serien för barn och handkräm.

Växtextrakt kan lugna och regenerera stressad hud

Styvmorsviol

Denna värdefulla ört uppskattas för sina lugnande och fuktgivande egenskaper. Violen har används i hundratals år för grov, skadad hud, och ge jämnare hud.

Kamomill

Denna mjuka ört har lugnande egenskaper och är idealisk för känslig hud. Den används ofta i kombination med ringblomma för mild hudvård.

Rosmarin

Rosmarin är känd för sin vitaliserande, stimulerande och tonande förmåga. Extrakt från rormarin förbättrar hudens återskapande processer.

Ringblomma

En läkeväxt som innehåller bland annat karotenoider, flavonoider och eteriska oljor.

Naturliga hudvårdsprodukter för en hälsosam hud

Med fokus på näringsgivande och återfuktande ingredienser utan syntetiska tillsatser som stör, har Weleda ett brett sortiment av hudvård som optimalt tagit vara på de aktiva och naturliga substanserna. Stärk både hud och sinne och hitta balans i vardagen med Weledas naturliga hudvårdsprodukter. Bland naturlig ansiktsvård och naturlig kroppsvård finns allt du kan tänka dig behöva för en hälsosam hudvårdsrutin eller specifika behov. Bland våra hudvårdsserier hittar du produkter utifrån dina behov, med en unik och anpassad nyckelingrediens som ger dig de egenskaper du behöver från din hudvård.

Barns tunna hud är extra viktig att ta hand om de första åren och med naturlig hudvård för baby och barn får barnens hud både vård och skydd med skonsamma ingredienser och slipper onödiga tillsatser. Produkterna är framtagna med hjälp av barnmorskor och dermatologiskt testade för en säker hudvård för ditt barns ömtåliga hud.

Naturliga växtextrakt lugnar en stressad hud

Naturlig hudvård hjälper torr och känslig hud att bli mjukare och komma i balans igen genom att reglera fukt och lipidnivån i huden.

Weledas naturliga hudvård hjälper torr hud att reglera sin naturliga fuktbalans. Känslig hud blir märkbart mjukare och bibehåller mer fuktighet genom ett långvarigt skydd för hudens lipidskikt. Extrakt av styvmorsviol och kamomill lugnar stressad hud. Extrakt av rosmarin och ringblomma skyddar huden. Dermatologiska tester från oberoende institut påvisar bevisat effektiva resultat  på Weledas produkter!

Vi har utformat naturliga hudvårdsprodukter med noga utvalda ingredienser för specifika behov. En torr eller känslig hud drar framförallt nytta av hjälp med fuktbalansen.

Du hittar bland annat följande bland våra produkter:

Naturlig hudvård

Om naturlig hudvård odlas på icke-ekologiska odlingar får den inte samma fördelar. Våra ingredienser är både naturliga och ekologiska och främjar därför en god hudhälsa och bra villkor under produktionen.

Ekologiska ingredienser är ingredienser som odlas på en ekologisk odling, och är därför alltid naturliga. En naturlig ingrediens kan odlas på en odling som ej är ekologisk och använder syntetiska kemikalier i processen, så en naturlig ingrediens är inte alltid ekologisk. Det finns även naturliga ingredienser som inte kan odlas, såsom vatten, lera och mineraler.

Weleda prioriterar ingredienser av högsta kvalitet i alla processer för en så bra produkt som möjligt. Vi använder aldrig syntetiska dofter, konserveringsmedel eller andra syntetiska ämnen som kan störa på såväl kort som lång sikt.

Naturlig hudvård eller ekologisk hudvård?

Det finns många olika begrepp att hålla koll på när det kommer till naturlig hudvård. Ekologisk och naturlig hudvård kan ibland kännas som exakt samma sak, vilket det också till stor del är. Tidigare redde vi ut vad skillnaden på ekologisk och naturlig är. Men vad är då organisk hudvård?

Organisk hudvård är ett begrepp som ofta felaktigt används istället för ekologisk eller naturlig hudvård. Organisk hudvård är ingen riktig term som används utan ett felaktigt begrepp som med stor sannolikhet uppstått genom direkt översättning av den engelska termen “organic skincare”. Översatt till svenska betyder det “ekologisk hudvård”. De som pratar om organisk hudvård menar då alltså ekologisk eller naturlig hudvård, men har helt enkelt inte satt sig in i termerna ännu.