Familj

Reducera hudbristningar under graviditet - Är det möjligt?

Din kropp utsätts för stora förändringar när du är gravid. Det är inte ovanligt att du känner dig illamående eller trött, att brösten blir ömma eller att fötterna sväller. Något som väldigt många påverkas av är hudbristningar både på mage och andra delar av kroppen, men det finns men det finns sätt att förebygga bristningar på.

Varför får man bristningar under graviditeten?

Ofta upplever blivande mammor att de får känsligare hud under graviditeten. Det kan bero dels på hormonella förändringar men också på att huden på vissa ställen tänjs ut och uppleves tunnare på grund av att den lilla bebisen växer och av snabb viktuppgång. Då kan hudvård för gravida vara effektivt! Hos Weleda hittar du alltid ekologisk hudvård som är skonsam mot både din och din bebis hud.

När huden sträcks ut snabbare än den hinner växa i en graviditet så kan det tillsammans med de hormonella förändringarna orsaka bristningar. Eftersom att det undre hudlagret inte alltid hinner tänjas ut så kan det uppstå blå och lila streck som vi kallar bristningar. Med tiden blir dessa bristningar ljusare.

– Det är en helt normal förändring men kan ändå kännas jobbigt. Därför har Weleda utvecklat Stretch Mark Massage Oil i samarbete med barnmorskor. Det är en dermatologiskt testad, mjukgörande massageolja som kan användas överallt på kroppen där huden tänjs ut och som bidrar till att öka hudens spänst och reducerar bristningar. Stretch Mark Massage oil är en gravidolja som bara innehåller naturliga ingredienser och är specifikt anpassad för gravida. Att låta naturlig hudvård göra jobbet ser vi som en självklarhet, även under graviditeten.

En annan fördel med gravidoljan är att den ger mamman en stund av egentid och också ett tillfälle att komma i kontakt med bebisen i magen. Genom att känna på magen och massera in oljan får mammor tillfälle att gå ner i varv och njuta av en stund av wellbeing.

En olja mot bristningar med många fördelar

Många kommer i kontakt med Weleda för första gången genom vårt mamma & baby-sortiment  som är utvecklat tillsammans med barnmorskor, med särskilt fokus på milda och vårdande ingredienser. Liksom Weledas övriga sortiment är gravidoljan baserad på naturliga oljor, växtextrakt och aromaterapi, med målet att skapa en holistisk, avslappnande upplevelse som gör att mammans hud mår bra.

– Stretch Mark Massage Oil är en blandning av noggrant utvalda naturliga oljor, som alla är milt vårdande för den ömtåliga huden under graviditeten och innehåller vare sig parabener eller syntetiska parfymer. Bland ingredienserna finns den milda och beprövade mandelolja, som stärker hudbarriären och därmed höjer hudens fuktnivå, samtidigt som den är särskilt bra för känslig hud. I kombination med den E-vitaminrika vetegroddsoljan och det tillsatta arnikaextraktet, förbättrar oljan hudens elasticitet, vilket gör att den lättare anpassar sig efter kroppens förändringar.

Den anpassade aromaterapin ger en mild och unik doft, framtagen speciellt för den blivande mamman av Weledas egna parfymörer. De äkta eteriska oljorna av ros, neroli och myrra är specifikt utvalda för den gravida mamman.

– Doften är framtagen av våra egna parfymörer för att stärka mammans välbefinnande, så att hon känner lugn, harmoni och styrka under den unika resa hon befinner sig på, avslutar Malin.

Fakta om vår olja mot bristningar

Stretch Mark Massage Oil:

  • Är utvecklad i samarbete med barnmorskor och farmaceuter

  • Innehåller 100% naturligt certifierade ingredienser

  • Hjälper till att bevara hudens smidighet under graviditeten

  • Lämnar huden mjuk, jämn och elastisk

  • Hjälper huden att behålla en naturlig ton

  • Innehåller en mjuk doftblandning av äkta eteriska oljor av harmoniserande ros, neroli och myrra.

Förebygg bristningar på magen med regelbunden massage

Regelbunden massage med Stretch Mark Massage Oil bidrar alltså till att minska risken för bristningar. Många upplever att flest bristningar kommer på magen då den oftast växer snabbast, men andra områden drabbas också. Massage bidrar till att verka förebyggande för alla områden du behandlar. Det ger en lugnande och avkopplande upplevelse, samtidigt som massage och beröring bidrar till att släppa spänningar och frigöra endorfiner och må-bra-hormonet oxytocin. Den milda massagen bidrar till en mer elastisk hud, vilket medför att huden lättare hänger med att tänjas i den snabba viktuppgången. Massagen och den naturliga pausen kan också skapa en närmare anknytning mellan mamma och baby.

– Efter graviditetens första trimester kan du smörja in Stretch Mark Massage Oil 2–3 gånger om dagen för att förebygga hudbristningar. Massera in oljan på till exempel mage, rumpa, lår och bröst med cirkulerande rörelser. Det är nämligen inte bara magen som växer utan även andra delar av kroppen. Huden är dock fantastisk på så vis att den tänjer ut sig på egen hand. Fortsätt sedan med oljan några månader efter graviditeten. Den används för bästa resultat från andra trimestern till ca 3 månader efter förlossningen eller till slutet av amningsperioden. Stretch Mark Massage Oil går även bra att använda för att minska befintliga bristningar.