Skönhet

Hudvård för dig med känslig hud

Har du känslig hud är det viktigt att använda rätt hudvård. Läs om hur du bäst tar hand om känslig hud och vilka av Weledas hudvårdsprodukter som kan hjälpa.

Huden är vårt största organ. Som en del av vårt immunförsvar utgör huden en viktig del för vår hälsa. En försvagad hudbarriär gör huden känslig och mer utsatt för skadliga ämnen och yttre påfrestningar. Genom att se över sin hudvårdsrutin och anpassa produkterna efter känslig hud ger du huden bästa förutsättningar för återhämtning vilket resulterar i en starkare hudbarriär med naturlig lyster. I Weledas sortiment av naturlig hudvård hittar du ett brett utbud av hudvårdsserier och hudvårdsprodukter anpassade för känslig hud; Sensitive Facial Care, Sensitive Body Wash, Sensitive Hand Cream, Sensitive Body Lotion, Evening Primrose Age Revitalising Facial Care och White Mallow Baby Derma.

Hudvård för torr och känslig hud

Huden är vårt största organ. Som en del av vårt immunförsvar utgör huden en viktig del för vår hälsa. En frisk hud fungerar som en stark skyddsbarriär mot skadliga bakterier, klimatpåfrestningar och föroreningar. Medan en försvagad hudbarriär, en skadad hudbarriär, gör huden känslig och mer utsatt för skadliga ämnen och yttre påfrestningar. Förmågan att behålla fukt och balansera hudens fettnivåer rubbas, vilket resulterar i en känslig, kliande och rodnande hud.

En känslig hud blir lätt röd och irriterad, kan upplevas stram och partiellt torr med tydliga ytliga blodkärl, oftast i ett konstant tillstånd. Huden reagerar även på olika typer av yttre påfrestningar som till exempel väderskiftningar, torr luft och solexponering. Även stress, oro eller hormonell obalans (pubertet, preventivmedel, graviditet eller klimakteriet) resulterar ofta i att vår hud blir känslig eftersom hela organismen kommer ur sin naturliga balans.

Utöver dessa faktorer kan användandet av för starka hudvårdsprodukter trigga i gång en reaktion. Har du känslig hud bör du undvika produkter med aktiva ingredienser och att blanda olika hudvårdsmärken eller hudvårdsserier. En hudvårdsserie är generellt alltid framtagen för att komplettera stegvis, produkt för produkt.

Tänk ”less is more”. Utgå ifrån en enklare hudvårdsrutin med få produkter som dessutom innehåller få ingredienser. På så sätt blir det även lättare att upptäcka vilka ingredienser huden eventuellt reagerar negativt på. Genom att anpassa hudvården specifikt för känslig hud kan du på sikt jobba upp en starkare hudbarriär med naturlig lyster.

En känslig hud kan även vara torr, kombinerad eller fet. Vi rekommenderar alltid att först stärka den känsliga huden och dess försvagade barriär, för att sedan jobba vidare med eventuella andra hudtillstånd, till exempel pigmentering, fina linjer eller problemhud.

Är din hud både torr och känslig rekommenderar vi att först använda produkter specifikt för känslig hud i ansiktet och känslig hud på kroppen. Sensitive Facial Care är en parfymfri hudvårdsserie som lugnar den känsliga huden i ansiktet. Sensitive Body Wash, Sensitive Body Lotion och Sensitive Hand Cream är milda hudvårdsprodukter framtagna för känslig hud på kroppen. Till en mer mogen hud rekommenderar vi Weledas hudvårdsserie med jättenattljusolja, Evening Primrose Age Revitalising Facial Care. Jättenattljusolja har en hög koncentration av linolsyra (Omega 6) som stimulerar och stärker hudbarriären.

Är du överkänslig rekommenderar vi Weleda White Mallow Baby Derma. En hudvårdsserie speciellt framtagen för överkänslig hud, som passar bebisar, barn och vuxna.

Upplever du att din hud inte är känslig utan enbart torr finns ett bredare utbud av produkter att välja mellan, just för torr hud i ansiktet och torr hud på kroppen.

Sensitive Facial Cream

Naturlig mild ansiktskräm för känslig hy
2 reviews
30ml
229.00 SEK

Sensitive Facial Lotion

Naturlig mild fuktkräm för känslig hy
3 reviews
30ml
229.00 SEK

Sensitive Body Lotion

Lugnar och mjukgör känslig hud.
4 reviews
200ml
195.00 SEK
Sensitive Body Wash Almond

Sensitive Nourishing Body Wash

Duschkräm för känslig hud med mandelolja
2 reviews
200ml
119.00 SEK

Vad hjälper mot känslig hud i ansiktet? 7 tips!

  1. Utgå ifrån en enklare hudvårdsrutin med få produkter.
  2. Använd ansiktsvård för känslig hud, som Weleda Sensitive Facial Care.
  3. Använd en mild rengöring som inte löddrar och tänk på att inte tvätta med för varmt vatten. Ljummet eller kallt vatten mår huden bäst av.
  4. Undvik hudvård med aktiva ingredienser.
  5. Undvik att skrubba huden vilket kan reta/störa hudbarriären.
  6. Utgå från den känsliga huden först, innan du jobbar vidare med eventuella andra hudtillstånd.
  7. Stress, hormonell obalans och matallergier är andra aspekter som kan trigga i gång en känslig hud.

Ansiktskräm för känslig hud

Sensitive Facial Care är en mild ansiktsserie om fyra produkter, speciellt anpassad för känslig hud. Den parfymfria formulan med utvalda milda ingredienser tillgodoser huden med omättade fettsyror, lugnar samt stärker den med E-vitamin. I serien ingår en rengöringslotion, en ansiktskräm, en fuktkräm och en ansiktsolja. Till en mer mogen hud rekommenderar vi Weledas hudvårdsserie med jättenattljusolja, Evening Primrose Age Revitalising Facial Care. Oljan har en hög koncentration av linolsyra (Omega 6) som stimulerar och stärker hudens skyddsbarriär. Förutom att den passar den känsliga huden, motverkar den torrhet, reducerar den rynkor, ökar elasticiteten samt ger spänst och fyllighet.

Har du överkänslig hud kan vår White Mallow Baby Derma Face Cream vara att rekommendera.

Vad hjälper mot känslig hud på kroppen?

Upplever du att huden på kroppen känns torr, stram och irriterad rekommenderar vi att du ser över dina hudvårdsprodukter och anpassar din kroppsvård för känslig hud. I Weledas breda sortiment av naturlig hudvård finns flera produkter anpassade för känslig hud, både för ansikte och kropp. Vår Sensitive serie finns för kroppen i form av en duschkräm, kroppslotion och handkräm. Är du överkänslig kan du testa vår body lotion ur serien White Mallow Derma Baby.

Testa att byt ut din duschkräm till ett naturligt alternativ. Weledas duschkrämer bibehåller huden mjuk och återfuktad. Den milda formulan med sesamolja och mjukt löddrande sockertensider rengör skonsamt utan att torka ut huden.