Skönhet

Vad är celluliter (apelsinhud) och kan man få bort dem?

Celluliter är ett vanligt förekommande hudtillstånd som de allra flesta kvinnor har eller kommer att få, oavsett ålder, vikt eller kroppsform. För vissa kan celluliter även vara smärtsamma. En balanserad livsstil i kombination med anpassad hudvård kan bidra till en jämnare och fastare hud samt ökat välbefinnande. Men kom ihåg, oavsett hudtillstånd, så är du helt perfekt precis som du är.

Celluliter kallas även för apelsinhud

Mer än 80 procent av alla kvinnor har celluliter, även kallad "apelsinhud" då huden vid det tillståndet liknar skalet på en apelsin. Hur mycket och hur synligt varierar men gemensamt är området kring lår, stuss och armar. Varför kvinnor drabbas och inte män beror på hur våra kroppar är uppbyggda, då kvinnor av naturliga skäl bland annat har mer underhudsfett. I Weledas sortiment av certifierad naturlig hudvård finns effektiva produkter framtagna för att motverka uppkomsten av celluliter. Produkterna, med ekologiskt björklövsextrakt tillsammans med andra stärkande naturliga ingredienser, används med fördel som ett komplement vid cellulitbehandling.

Vad är celluliter?

Celluliter är ett hudtillstånd som övervägande drabbar kvinnor, oavsett ålder, vikt eller kroppsform. När underhudsfettet klumpar ihop sig bildas synliga gropar och det är dessa som kallas för celluliter. Hormoner, genetiska anlag eller brist på en balanserad livsstil är några av orsakerna till ”apelsinhud”.

1. Hormonförändringar

Östrogener främjar bindvävens elasticitet och med goda skäl. En graviditet ställer till exempel de högsta kraven på kroppen. Balansen av hormoner förändras också under menstruation, klimakteriet eller genom påverkan av preventivmedel.

2. Genetiska anlag.

Risken är stor att även du får celluliter om din mamma har det. Det finns nämligen genetiska anlag för just det.
 

3. En mindre hälsosam livsstil.

En stillasittande livsstil med för lite motion i kombination med osunda matvanor, inklusive för mycket salt, kan bidra till celluliter. Tänk också på att rökning försämrar blodcirkulationen och gör huden mindre elastisk.

En hälsosam kost med mycket frukt och grönsaker bidrar till att huden blir fastare

Kan man få bort celluliter?

Det finns inga mirakelkurer som effektivt trollar bort celluliter och ingen anticellulitkräm fungerar på egen hand. Men du kan reducera uppkomsten av ”apelsinhud” genom en balanserad kost, regelbunden träning, cirkulationsökande massage och hudvårdsprodukter som bidrar till en jämnare och fastare hud.

1. Anpassad hudvård

Weledas naturliga hudvårdsserie Birch Body Care används med fördel som ett komplement vid behandling av celluliter. De effektiva produkterna, Birch Pearl Body Scrub och Birch Cellulite Oil, ger huden rätt förutsättningar för en jämnare, fastare och mjukare hud. Tips! Torrborstning innan dusch har en positiv effekt på celluliter.

2. Varierad kost

En varierande balanserad kost med mycket frukt och grönsaker bidrar till hudens fasthet. C-vitamin, till exempel, stärker vår bindväv och fångar upp fria radikaler.

3. Vatten - ett skönhetselixir

Att dricka rikligt med vatten är en del av en hälsosam kost. Rekommendationen är två till tre liter vatten om dagen. Denna förfriskning släcker inte bara vår törst, det hjälper också till att rensa kroppen på slaggprodukter.

4. Regelbunden träning

Att träna regelbundet är inte enbart bra för vårt välbefinnande. Det främjar blodcirkulationen och stärker kroppens vävnad, vilket också leder till jämnare hud. En kombination av promenader, cykling, simning eller yoga samt riktade styrkeövningar för stuss och lår är mycket effektivt.

Skonsam, regelbunden aktivitet främjar blodcirkulationen och stärker vår kropp

Genom en balanserad kost, regelbunden träning, lugnande massage och naturliga hudvårdsprodukter som inkluderar det effektiva björklövsexraktet kan man förminska synligheten och uppkomsten av celluliter.

Weledas hudvård med björklövsextrakt

I generationer har björklöv använts för att hjälpa kroppen att komma i balans och må bra. Den näringsrika björken, med flavonoider, saponiner och garvsyra, är känd för sina renande och utrensande egenskaper och har ofta använts både invärtes och utvärtes i stimulerande och stärkande detoxkurer. Björklövsextrakt underlättar för kroppen att göra sig av med slaggämnen och innehåller dessutom värdefulla naturliga antioxidanter.

Årligen handplockar Weleda över 265 ton färska björkblad för tillverkning av sin hudvård. Vid skörd involveras förtroendevalda arbetsledare som ser till att ingen åverkan görs på björkarna eller att återväxten riskeras på något sätt.