Skönhet

Ekologisk mandelolja - Ett måste för den känsliga huden

Mandelolja, som i hudvårdsprodukter ofta benämns som almond oil eller prunus amygdalus dulcis oil, är en halvfet olja som är rik på mineraler, vitaminer och omättade fettsyror. Mandelolja kan utvinnas från både sötmandel och bittermandel. I skönhetsprodukter är det framför allt sötmandelolja som används.

Kallpressad och ekologisk mandelolja från Weleda

 

I Weledas produkter med mandelolja är det sötmandel som oljan härstammar ifrån. Sötmandelträdet har sitt ursprung i Asien, men odlas idag främst i Kalifornien och runt Medelhavet. Mandelodlingen som den ekologiska sötmandeloljan i Weledas produkter utvinns ifrån, kommer från en av de största platserna för mandelodling, i regionen Valencia i Spanien. Hundra arbetare sköter om odlingen med en yta på 6 000 hektar. Mandeln odlas med mycket sparsamhet av vattnet för att göra produktionen så hållbar som möjligt.

Mandeloljan som utvinns i produktionen är kallpressad, vilket innebär att mängden av de aktiva och näringsrika ämnena i oljan lagras i mycket högre grad. Kallpressad mandelolja går långsammare att ta fram, men får mycket fin kvalitet.

This is the BEST image description in the world: Seriously!

This is the BEST image description in the world: Seriously!

Mandelolja är rik på vitaminer och näring

Fördelar med mandelolja i ansiktsvård

Mandelolja är en perfekt olja för ansiktet då den sitter på många bra egenskaper! Hudvård med mandelolja passar för alla hudtyper, men är framförallt fördelaktig för en känslig och torr hud. Eftersom oljan är rik på omättade fettsyror, mineraler och vitaminer, verkar den både näringsgivande, mjukgörande och skyddande på en och samma gång.

Brist på vitamin E och omättade fettsyror är en vanlig orsak till torr hud. Mandelolja innehåller både omega 6 och 9 samt E-vitamin. Omega 6 är en essentiell fettsyra som kroppen inte kan tillverka själv och behöver tillföras utifrån.

Många tror att alla oljor täpper till huden men det stämmer inte. Olika oljor har olika egenskaper och är tunna, halvfeta eller tyngre. Man anpassar oljan efter hudtyp och det finns en olja eller blandning av oljor för alla.

Det är ett vanligt antagande att oljor täpper till huden, men det stämmer inte. Olika oljor har olika egenskaper och är tunna, halvfeta eller tyngre. Man bör därför hellre anpassa ansiktsolja efter hudtyp då det finns en olja eller blandning av oljor för alla olika hud typer.

Förutom ovanstående, kan mandelolja även:

  • Lindra irriterad hud
  • Bidra till jämnare och slätare hud
  • Reducera stramhet

I Weledas hudvårdsserie Almond Face Care hittar du ansiktsrengöring, fuktkräm och ansiktskräm samt serum i form av ansiktsolja.

Addera mandelolja till din hudvårdsrutin

Ansiktsmassage med mandelolja

Mandeoljan är optimal att använda vid ansiktsmassage för att främja blodcirkulationen och ge dig själv en avkopplande stund. Mandeloljan är en perfekt ansiktsolja då den har så bra egenskaper och passar för alla hudtyper, men är framförallt fördelaktig för en känslig och torr hud. Mandeloljan är rik på omättade fettsyror, mineraler och vitaminer och verkar därför både näringsgivande, mjukgörande och skyddande på en och samma gång.

Hur använder man mandelolja i ansiktet?

Att dra nytta av mandeloljans positiva effekter när den är en av flera ingredienser i en hudvårdsprodukt är inga konstigheter.

Men att använda ren mandelolja, eller Weleda Almond Soothing Facial Oil som huvudsakligen består av mandelolja, kan du göra på följande sätt:

  • För att ge extra näring som – Massera in en liten mängd på lätt fuktad hud. Går att användas ensam eller komplettera med kräm.
  • Som rengöring - Applicerar på torr hud och massera in i huden. Tvätta av med en lätt fuktad handduk eller ekologisk tvättsvamp för att avlägsna smuts och makeup.
  • För att avlägsna ögon-makeup – tillsätt några droppar på en fuktad bomullsrondell.


Weledas kroppsvård med mandelolja

Ekologisk mandelolja har massor med fördelar för ansiktets känsliga hud, men är minst lika bra för resten av huden. I Weledas kroppsvård med mandelolja hittar du Sensitive Nourishing Body Wash som är utmärkt för en känslig hud.  Mandeoljans fina egenskaper på känslig hud gör den till en viktig ingrediens i Weledas sortiment och finns i många andra hudvårds- och även babyprodukter.

Sensitive Facial Oil

Naturlig mild ansiktsolja för känslig hy
6 reviews
50ml
249.00 SEK

Sensitive Cleansing Lotion

Naturlig mild ansiktsrengöring för känslig hy
5 reviews
75ml
169.00 SEK

White Mallow Face Cream

Lugnande och lindrande hudkräm för bebishud
50ml
139.00 SEK