Kvalitet

Kvalitet på Weleda är inte bara ett modeord. För oss innebär det kvalitet hela vägen från källan till produkten, och vidare till användandet av våra kunder.

Kvalitet från början till slut

Weledas naturliga kosmetika står för omsorg och kvalitet. Vi arbetar med kvalitetsgranskning kring inköp av råvaror, produktion, buteljering och leverans av de färdiga produkterna.

Löfte om kvalitet

Växande kultur

Trädgårdar för medicinskt bruk har varit en viktig del av Weledas affärskultur sedan starten i 1921. Lär dig mer om våra trädgårdar runt om i världen.

Våra trädgårdar

Så innan du skördar

Omkring tre fjärdedelar av våra ingredienser kommer från ekologiskt eller biodynamisk odling. Naturligtvis kan vi inte odla alla växter själva.

Läs mer

Från ingrediens till produkt

Endast genom rätt behandlingssystem och naturliga råvaror kan vi skapa produkter som är anpassade till mänskliga behov.

Produktion

NATRUE med mera

Naturkosmetika är inte alltid naturkosmetik. NATRUE är den första internationellt erkända kvalitetsstämpel för ekologiska och naturkosmetika som hjälper till att skapa mer klarhet i denna "djungel".

Certifieringar och etiketter

En livstid av erfarenhet

Vi har 100 års erfarenhet av naturkosmetik och farmaceutiska produkter. Enligt vårt motto - i harmoni med naturen och människan - har Weleda åtagit sig att behandla naturen på ett ansvarsfullt och omtänksamt sätt. Hög kvalitet och tillgänglighet av våra råvaror är viktiga parametrar som vi säkerställer genom biodynamisk odling i våra egna örtagårdar, eller via certifierad vildväxande odlingar, samt ett nära samarbete med långsiktiga entreprenörer.

Förutom kvaliteten på våra råvaror, lägger vi stor vikt vid en hållbar och socialt ansvarsfull handel, mer känd som rättvis handel. Detta gäller för hela produktionskedjan.
- Vi undviker konsekvent syntetiska färgämnen och doftämnen eller "naturidentiska" konserveringsmedel. -
- Vi använder endast naturliga eteriska oljor för parfymering av våra produkter.
- Tradition och innovation är båda lika viktiga för Weleda. De är grunden för vårt mångåriga engagemang i de tre stöttepelarna för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet.